Vad är Ford Tremor Package?

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

Fords SUV:er och lastbilar har alltid haft en svaghet för terrängkörning och ökenkörning. Detta beror på att de flesta kunder älskar känslan av en robust SUV/lastbil, ibland till och med mer än dess förmåga att ta sig an offroadspår och utmanande terräng. Det har också att göra med att många som köper dessa lastbilar/SUV:er använder dem i arbetssyfte, vilket ofta innebär att man måste ta sig igenom svår terräng.

Ford vet detta och det är därför du kan få de flesta Ford SUV:er/lastbilar i någon form av terrängpaket. Ford Bronco Raptor är till exempel den dyraste och mest kapabla versionen av den alltmer populära Bronco, men den är ändå nästan helt inriktad på offroadförmåga och ökenkörning. Tremor-paketet är liknande, men är inte alls lika sammanhängande som Raptor-paketet, så vad är Ford Tremor-paketet?

Ford Tremor-paketet är något du kan hitta i lastbilar som den nya Ford Maverick, F-150, Ranger och de flesta lastbilar som finns i Ford Super Duty-serien. Tremor-paketet innehåller en mängd uppgraderingar, som alla har till uppgift att göra din lastbil mer kapabel i terräng och samtidigt öka dess robusthet tiofalt.

Det är ett paket som de flesta Ford-kunder älskar på grund av dess utseende, även om många inte använder dessa för terrängkörning utan snarare för daglig körning. På det hela taget är Tremor-paketet mer än vad som möter ögat, så vi kommer att gå på djupet om vad paketet faktiskt innebär.

  Ford Focus ST Tillförlitlighet

Vad är Ford Tremor-paketet?

Ford Tremor-paketet representerar ett av Fords mer förnuftiga tillvalspaket för terrängkörning för vissa av sina fordon. Ford Tremor-paketet innehåller saker som en ökning av bredden med en tum, större och mycket mer robusta 18-tums hjul, knubbiga 33-tums offroad-däck och några extra mjukvarupaket som garanterat kommer att höja ditt offroad-spel rejält.

Det här paketet kommer också med ökad fjädringslängd för en bättre upplevelse av bergsklättring och terrängkörning i hög hastighet. En biffigare drivlinjemateriel ingår också medan en valbar låsbar bakdifferential också ingår. Om du väljer Tremor-paketet kan du också uppgradera det ännu mer genom att välja en främre Torsen-differential med begränsad glidning som gör lastbilen/SUV:n ännu mer kapabel.

Allt detta inkluderar även vissa visuella uppgraderingar vilket innebär nya färger, vissa dekaler och nya klädmaterial.

Vilka mjukvarufunktioner ingår i Ford Tremor Package?

Ford gjorde sin hemläxa när de utvecklade Tremor-paketet genom att även inkludera några ytterligare mjukvarufunktioner som gör hela paketet mycket mer användbart. Dessa inkluderar en särskild Trail Control-funktion som fungerar som en adaptiv farthållare för terrängkörning och hjälper dig att köra över ojämnare underlag genom att låta bilen göra alla accelerationer och bromsningar.

Ford 1 Pedal Drive-funktionen hittar också sin väg in i Tremor-utrustade fordon och den gör att du kan köra bilen som om den vore en elbil. Det innebär att du bara kan använda gaspedalen för att köra bilen eftersom bilen börjar bromsa så fort du tar bort foten från gaspedalen.

  Vanliga problem med Ford Focus Ecoboost

Slutligen hjälper Trail Turn Assist-funktionen dig att minska din vändradie genom att bromsa de inre hjulen, vilket gör att du kan rotera runt din axel mycket lättare. Detta gör en stor skillnad när det gäller större Ford-lastbilar som har blivit så stora att det nästan är omöjligt att ta med dem till de flesta offroadspår.

Är Ford Tremor-paketet värt det?

Ford Tremor-paketet är inte billigt, men det är värt det om du vill ta med din lastbil på terrängkörning eftersom det verkligen gör den mer kapabel. Om du bara gillar utseendet på Tremor-paketet är det bättre att gå via eftermarknadsvägen och sätta en serie dekaler, ett lyftkit och ett par snygga hjul själv.

Om du däremot har Tremor-paketet kommer din lastbil att bli mer konkurrenskraftig på andrahandsmarknaden och kommer därmed att behålla sitt värde bättre. Så även om de initiala kostnaderna för Tremor-paketet inte är billiga kan du få tillbaka en del av dina pengar när det är dags att sälja lastbilen.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar Ford Tremor-paketet?

För Ford Maverick höjer Tremor-paketet slutpriset med 3 000 dollar, medan det ”utseende”-paket som finns tillgängligt om du väljer det förstnämnda paketet kostar ytterligare 1 500 dollar. Tremor-paketet på Ford F150 kostar dock så mycket som 13 455 dollar extra utöver normalpriset, vilket gör att det ligger relativt nära den toppspecificerade Raptor.

Därför är det bara vettigt att satsa på det här paketet om du gillar utseendet och verkligen vill använda den till det som den var tänkt att användas till. Detta innebär att lastbilar som körs dagligen inte behöver enorma lyftsatser, enorma högljudda däck och en hel massa dekaler eftersom allt detta bara förstör lastbilens dagliga körförmåga.

  Är Ford Bronco Raptor en bra bil?

Är Ford Raptor bättre än Ford Tremor?

Ford Raptor är top daddy av alla Offroad-paket från Ford eftersom Raptor-lastbilar tenderar att ha kraftfullare, helt andra motorer och är anmärkningsvärt annorlunda än vanliga lastbilar under skinnet. Därför är en Raptor-utrustad lastbil några nivåer högre än en Tremor-utrustad lastbil.

Detta kommer också med en enorm prisökning, en Ford F150 Raptor kostar 14 000 dollar mer än en Ford F150 Raptor, men de flesta som köper Raptor är mer än nöjda med vad den erbjuder.

Vad är skillnaden mellan Ford Tremor och Ford XLT?

Ford XLT-paketet är vad Ford kallar sitt lyxpaket, vilket innebär att XLT-paketet helt enkelt innebär en vanlig Ford-lastbil, men med extra lyxfunktioner som massor av krom, elektrisk baklucka, sekretessglas, körfältsassistent, mattor, silverhjul, uppvärmda och elstyrda ytterbackspeglar, dimljus och en massa annat.

XLT-paketet brukar kosta cirka 7 000-8 000 dollar mer för F150, vilket innebär att instegsmodellen XL kostar cirka 34 000 dollar, men XLT kostar 7 000-8 000 dollar mer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts