Ford Fiesta Tillförlitlighet

Ford har varit känt för att göra bilar i alla prisklasser. Ford Fiesta har funnits sedan 1976, men den har nyligen lagts ned i USA. Fiesta är en hatchback som är gjord för familjer, och den ger gott om utrymme för passagerare och bagage.

Översikt

Fiesta erbjuds i två karossformer, en 3-dörrars hatchback och en 5-dörrars hatchback. Bilen erbjöds i många motornivåer, och basvarianten har en 1,1 L liten motor, och den högre ST-modellen har en ännu större 1,5 L EcoBoost-motor.

Tillförlitlighet

Ford har sålt göra bilar framgångsrikt, men de har inte varit det mest pålitliga märket. De har haft en del problem, men det betyder inte att varje Ford är en dålig bil. Fiesta har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg på 3,0 av 5,0 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsåtgärden brukar inte vara så oroväckande i Fords. Fiesta har fått 4 av 5 stjärnor av NHTSA och de har noterat ett säkerhetsproblem. I övrigt har IIHS också krocktestat den här bilen och tilldelat bilen betyget ”bra”. På tal om säkerhetsfunktionerna i denna bil har den krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll, ABS med mera.

Avskrivningsgrad

Fords har ett bra namn när det gäller återförsäljningsvärde och hur de inte devalveras så snabbt. Till och med 2019 års Fiesta håller sitt värde och deprecierar bara 46 % efter 5 år. Det är ganska bra för en utgången bil.

Underhåll och reparation

Underhåll är en viktig aspekt när man bedömer en bils tillförlitlighet. Fordbilar brukar kosta mycket mer än sina konkurrenter i underhållskostnader på grund av sina dyra delar. Fiesta, som är en hatchback, har en genomsnittlig underhållskostnad på 552 dollar. Bilen behöver dock inte underhåll ofta, vilket är ett gott tecken.

FAQ

Är Ford Fiesta en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Ford Fiesta är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Fiesta?

Ford Fiesta är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en Ford Fiesta och har den en turbo?

Ford Fiesta har 120 hästkrafter och ett vridmoment på 112 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Fiesta?

12,8 kubikfot ( 0,362 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Fiesta har 15 X 6 tums aluminiumhjul fram och 15 X 6 tums aluminiumhjul bak.

  Bentley Brooklands Tillförlitlighet

Vad går fel på Ford Fiesta?

Motorstopp, effektförlust, växlingsförbud, skakningar och lunkningar var vanliga klagomål från ägarna. Ford har inte löst ägarnas problem med växellådan.

Är Ford Fiesta bra för långdistanskörning?

Fiesta är inte alltför dålig på långkörning. Den var inte för stel för mig och jag njöt av långa körningar utan att känna mig trött. Den här bilen har kört mig mycket mer än något annat fordon, jag har kört långt över 4000 mil och uppnått en genomsnittlig bränsleekonomi på 43,9mpg.

Hur länge håller en Fiesta-koppling?

Kopplingar är gjorda för att hålla i ungefär 60 000 mil innan de behöver bytas ut. Vissa kopplingar kan behöva bytas vid 30 000, medan andra kan hålla i långt över 100 000 mil. Detta är dock mycket sällsynt.

Är fiestas bekväma?

Det är en bekväm bil. Med en oöverträffad balans mellan körkomfort, hantering och säkerhet är den senaste Fiesta återigen den bästa bilen för förare. Även om den inte är mjuk är bilen extremt dämpad och klarar av ojämna vägar med lätthet. Vår bil behåller dock en lekfull och smidig känsla i kurvor.

Är Fiesta EcoBoost pålitlig?

I början av sitt liv var 1,0 EcoBoost-motorn inte särskilt respekterad. Många problem löstes dock och tillförlitligheten förbättrades. Det är sällan kylvätska läcker och huvudpackningar blåser ut. Många bilägare rapporterar en körsträcka på 80-100k utan några motorproblem.

Är en Fiesta en bra familjebil?

Fiesta är en bra familjebil. Det är en lättanvänd bil, vilket den alltid har varit. Fiesta senaste modell är en förbättring när det gäller interiörutrymme och funktionalitet, vilket gör den till en familjevänlig supermini.

Är Fiesta bränslesnål?

Ford Fiesta är en mycket bränslesnål bil och ger ett anmärkningsvärt bränsleekonomiskt betyg. Den här begagnade bilen är ett utmärkt val för alla som vill spara pengar på bränsle. Den har ett imponerande mpg-värde och den körs bra.

Är Fiesta en tyst bil?

Fiestas största tillgång är dess tystnad och komfort. Den har en av våra tystaste småbilar, och den har också en raffinerad kupé. Den är faktiskt mer lik en Range Rover Evoque.

Har Ford Fiesta uppvärmda framsäten?

Både passageraren och föraren kan ha uppvärmda framsäten. Du kan välja mellan tre värmeinställningar för att säkerställa din komfort.

  Ford Bronco Tillförlitlighet

Hur länge håller en 1.0 EcoBoost-motor?

EcoBoost-motorer är byggda för att hålla, precis som alla vanliga motorer. Dessa motorer bör hålla mellan 80 000 och 100 000 mil utan att behöva repareras, förutsatt att fordonet underhålls ordentligt.

Varför är Ford Fiesta så populär?

Det är lätt att förstå varför Fiesta är så älskad. Den finns i tre- eller femdörrarsmodeller och har en fräsch design. Den välbyggda interiören är tillverkad av kvalitetsmaterial med en hög nivå av teknik och praktiska egenskaper. Detta är den senaste generationen, men många bilar som har använts är den äldre modellen.

Är focus bättre än Fiesta?

Dina behov och förväntningar avgör vilken Ford-modell du köper. Fiesta är det perfekta valet om du letar efter något mindre och mer stadsmässigt. Ford Focus är däremot ett bättre val om du vill ha en större familjebil med högre körsträcka.

Hur ofta behöver en Ford Fiesta ett oljebyte?

Modeller av Fiesta med bensinmotor. Ford rekommenderar att olja och filter byts ungefär var 12 500 mil eller var 12:e månad. Vi rekommenderar att olje- och filterbyte görs var 12 500 mil eller oftare om du kör mycket.

Har Fiesta ett soltak?

Ford Fiesta liknar Yaris i det avseendet att det inte krävs ett stort fordon för att ha ett panoramatak. Det finns en elektrisk jalusi och den främre delen öppnas för att släppa in utomhusluften. Fiesta är en av de mest lysande superminibussarna tack vare soltaket.

Vad är Ford Fiesta comfort pack?

Fords komfortpaket gör precis vad namnet antyder. Det lägger till ett kit som gör långa resor mer bekväma. Det inkluderar uppvärmda säten och en uppvärmd ratt.

Är Ford Fiesta en bra bil?

Ford Fiesta är bekväm, elegant, praktisk och har gott om standardutrustning. Dess smidiga hantering gör det lätt att få ett leende på läpparna även på de tråkigaste resorna. Ford Fiesta har genomgått förbättringar när det gäller kabinkvalitet, utrymme och infotainment.

Är en Ford Fiesta lätt att köra?

Den är lätt att köra. Den har en bra körställning. Bilen är välplacerad med stödjande säten. Alla reglage är enkla att använda. Fiestas grundläggande ljudsystem fungerar bra, men de högre specifikationerna av Ford Fiesta-modellerna får Fords infotainment SYNC med pekskärm.

  Ford F150 Tillförlitlighet

Är Ford Fiesta bra för bilresor?

Vägresor görs ofta med stora SUV:er eller rymliga sedans. Det kan dock vara roligt att åka på kortare resor i en bil som är lika rolig att köra. Fiesta är inte sämre än någon annan subkompakt eller kompaktbil på det här området.

Vilka bilar liknar en Ford Fiesta?

 • Abarth 595.
 • Alfa Romeo Giulietta.
 • Citroen C3.
 • Ford Focus.
 • Holden Astra.
 • Holden Barina.
 • Holden Spark.
 • Honda Civic.

Vilken liten bil har bäst värde för pengarna?

 1. Volkswagen Polo.
 2. Peugeot 208.
 3. Hyundai i10.
 4. Mini 5-dörrars hatch.
 5. Seat Ibiza.
 6. Ford Fiesta.
 7. Dacia Sandero.
 8. Audi A1 sportback.

Är en Fiesta större än en Corsa?

Ben- och huvudutrymmet för både främre och bakre passagerare är likadant, men den coupéformade 3-dörrars Corsa kan minska huvudutrymmet bakåt, särskilt om längre passagerare transporteras. Fiesta har ett något större bagageutrymme på 290 liter, jämfört med Corsas 285 l.

Har Ford Fiesta farthållare?

Fiesta har en farthållare som inkluderar en justerbar hastighetsbegränsare och intelligent hastighetsassistent. Detta gör att du kan hålla fordonet inom den hastighetsgräns som du har ställt in. Den kan också känna igen hastighetsbegränsningsskyltar och justera din hastighet därefter.

Hur använder man farthållaren på en Ford Fiesta?

Kryssningskontrollerna finns på ratten.

 1. Tryck på SET+ eller SET- för att ändra den inställda hastigheten i små steg.
 2. Tryck på gas- eller bromspedalen tills du når önskad hastighet. Tryck på SET+ eller SET-.
 3. Håll ned SET+ eller SET- och tryck på den. Släpp kontrollen när du når önskad hastighet.

Vilken typ av motor har en Ford Fiesta?

Standardutrustningen omfattar en 1,6-liters fyrcylindrig motor med 120 hästkrafter. Fiesta SE har en turboladdad 1,0-liters trecylindrig motor med 123 hästkrafter. Standardutrustningen omfattar en femväxlad manuell växellåda och som tillval en sexväxlad automat med dubbelkoppling (1,6-litersmotor).

Vilken Fiesta-motor är bäst?

Den trecylindriga bensinmotorn EcoBoost på 1,0 liter är vår favorit. Även om den har funnits ett tag är den fortfarande ett populärt val. Den erbjuder en bra kombination av många bra egenskaper, bland annat att den är sparsam, slagkraftig och rolig att använda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts