Ford Fiesta ST Tillförlitlighet

Ford är ett av världens största bilmärken och har tillverkat massproducerade budgetbilar. Fiesta ST är en sportmodell av Fiesta hatchback och den har en tredörrars form. Den har många uppgraderingar i sin motor, interiör och prestanda. Bilen har utgått från den amerikanska marknaden, så du får se dig omkring på begagnatmarknader.

Översikt

ST-modellen har en större och kraftfullare motor på 1,5 L EcoBoost, som producerar maximalt 200 hk. Bilen erbjuder också tre olika körlägen: ”Normal”, ”Sport” och ”Racing Track”. Fiesta ST har varit populär och den vann Top Gear’s pris för årets bil 2018.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är alltid ett stort bekymmer för människor innan de köper en bil. När det gäller tillförlitlighet har Ford inte varit den bästa, och de har visat många problem. Fiesta ST har dock ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg på 4 av 5 av Carbuyer och 3 av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är också viktig, och Ford har klarat sig ganska bra i det här segmentet. Fiesta ST har ett bra säkerhetsbetyg på 4 av 5. Bilen har presterat mycket bra i sina krocktester, och ST-modellen har många säkerhetsfunktioner som standard. Säkerhetsfunktionerna inkluderar krockkuddar, filhållningsassistent, elektronisk stabilitet, övervakning av döda vinklar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden har alltid varit ganska bra för Ford-bilar. Dessa bilar håller vanligtvis längre. Fiesta har, trots att den inte längre finns i USA, en lägre avskrivningsgrad på 46 % efter 5 år.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden har alltid varit ett bekymmer innan man köper en Ford-bil, men dessa bilar behöver vanligtvis inte underhållas ganska ofta. Fiesta ST har en underhållskostnad på 552 dollar, vilket inkluderar alla typer av förebyggande underhåll och underhåll i onödan.

  Porsche vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

FAQ

Är Ford Fiesta ST en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Ford Fiesta ST är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Fiesta ST?

Ford Fiesta ST är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Ford Fiesta ST och har den en turbo?

Ford Fiesta ST har 197 hästkrafter och ett vridmoment på 202 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Ford Fiesta ST har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Är Ford Fiesta ST bra bilar?

Ford Fiesta ST är en riktig högpresterande bil. Den här bilen är ett bra val för förare och erbjuder stort värde. Den här modellen är värd fem stjärnor. Detta är den mest kraftfulla prestandabilen på marknaden idag.

Hur länge håller Fiesta ST-motorerna?

Om du tar hand om din Ford Fiesta regelbundet kommer den troligen att hålla i 150 000 mil. Honda Jazz-bilar kan hålla upp till 150 000 mil om de underhålls väl.

Varför är Fiesta ST så bra?

Kördynamiken är anledningen till att så många Fiesta ST-ägare köpte den. Den här bilen har allt du behöver. Fjädringen är perfekt, vikten är rätt, bromsarna fungerar bra och aerodynamiken är ganska bra. Den här bilen är en absolut glädje att köra.

  Ford F150 Tillförlitlighet

Håller Fiesta ST sitt värde?

Avskrivning. Tyvärr är restvärdet ett område där Fiesta ST inte lyckas utmärka sig. Den behåller ungefär 44 % av sitt värde under tre år och 36 000 mils körning, enligt våra experter.

Är Fiesta ST bättre än Focus ST?

Totalt sett har Focus ST större inomhusvolym än Fiesta ST, nästan dubbelt så mycket – 24 mot 10 kubikmeter för FiST. FiST föredras av många längre förare, möjligen på grund av den bättre sikten från förarsätet. Det är ännu ett exempel på att siffror inte alltid spelar någon roll.

Har Fiesta ST farthållare?

Ja! Kryssningsregler finns på alla modeller av Fiesta ST.
Det finns vissa tillval för ST-2, men ST-3 har allt. Dessa inkluderar satellitnavigering, automatisk belysning och torkar, nedbländbar backspegel och farthållare, klimatkontroll, nyckellöst inträde och tändning samt klimatkontroll.

Har alla Fiesta ST Recaro-säten?

Stolar i tyg: Standardutrustningen på Ford Fiesta ST omfattar RECARO-prestanda-stolar. Dessa säten kännetecknas av överlägsen komfort och optimalt sidostöd.

Har Fiesta ST uppvärmda säten?

Uppvärmda säten och ratt är ett trevligt tillägg och kan användas för att hålla dig varm under kalla morgnar. Den har också ljudkontroller så att du kan justera din farthållare och styra pekskärmen varifrån som helst.

Har Fiesta ST en turbo?

Turbomotorer: Ford Fiesta ST har en turboladdad fyrcylindrig motor på 1,6 liter. Den producerar 197 hästkrafter och 220 pundfot vridmoment. Den finns endast tillgänglig med en 6-växlad manuell växellåda. Recensenterna är överens om att Fiesta ST är rolig och snabb att köra.

  Vilken är den mest pålitliga Volvo?

Vilken är den snabbaste Fiesta ST?

Fiesta ST-3 Mk8 är den snabbaste. Även om den har förlorat en cylinder producerar den trecylindriga 1,5-litersmotorn fortfarande 197 hk, 214 lbft vridmoment och klarar en tid på 6,5 sekunder för 0-60 mph och en topphastighet på 144 mph.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts