Allt om 2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road

Ford Maverick är en av de nyaste lastbilarna i Fords lastbilsprogram eftersom den bara kom ut för två år sedan. Maverick blev en omedelbar succé eftersom startpriset var mindre än 20 000 dollar. Numera försöker Ford göra Maverick ännu mer lockande genom att ge den ett helt nytt trim som kallas ”Ford Maverick Tremor Off-Road Package”.

Detta paket syftar till att göra Maverick kapabel att konkurrera med lastbilar som Ford Bronco Sport både på vägen och i terräng. Tremor-paketet får en reviderad exteriörstyling med bättre skydd och kraftigare däck, en något förhöjd körhöjd, ny programvara Trail Control som är utformad för att fungera som en offroad-version av farthållaren och en unik fjädring.

Ett helt nytt AWD-system gör debut med Maverick och är ett dubbelkopplat differentiallås med bakre drivning som kan skicka vridmoment till varje enskilt hjul bak. Detta kommer att främja ett jämnare grepp och göra Maverick mer användbar både på snö och i terräng.

På det hela taget har den nya Tremor Maverick redan visat sig vara en riktigt populär bil bland nya och befintliga Ford Maverick-ägare. Om du vill veta allt om 2023 Ford Maverick Tremor Off-Road-paketet, se till att läsa den här artikeln!

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – Drivlinan

Ford Maverick Tremor Offroad-paketet är endast tillgängligt för Maverick-motorer med turboladdning, vilket innebär att hybridmodeller inte kommer att få denna behandling. Detta innebär att Tremor offroad-paketet endast finns tillgängligt för den 4-cylindriga 2,0L-motorn med 250 hk och 277 lb-ft vridmoment.

  Ford Fusion Hybrid Tillförlitlighet

Den här motorn är kopplad till en reviderad 8-växlad automatlåda med uppgraderad kylning och gör att Maverick når 0-60 mph på cirka 7 sekunder platt vilket inte är någon dålig takt med tanke på att detta är Fords instegsbil i små lastbilar. EPA:s bränsleekonomi är beräknad till 22MPG i staden, 29MPG på motorvägen och 25MPG kombinerat.

Den största nyheten är troligen det nya AWD-systemet som främst är känt för att göra nya Ford Bronco till en riktigt bra terräng-SUV. Med en tum extra åkhöjd får Maverick Tremor också fem nya körlägen som ändrar dessa mekanikers prestanda för bättre terrängkörning.

På det hela taget lägger Tremor-paketet inte till något utöver den befintliga Ford Maverick-drivlinan och är ännu inte tillgängligt för hybridmodeller. Ford har ännu inte sagt något om att detta paket kommer att bli tillgängligt för hybridmodeller, men det är inte helt uteslutet enligt de senaste rapporterna.

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – Design och körning

Paketet 2023 Ford Maverick Tremor Off-road är tänkt att göra den befintliga Ford Maverick bättre på att ta sig an hinder både på offroadspår och i snöiga miljöer. Tremor-paketet har funnits på Fords större pick-up trucks ett tag och blir nu bara tillgängligt för den mindre Maverick-modellen.

Designförbättringarna omfattar en unik frontgrill, svartklädda emblem, 17-tumsfälgar som endast finns i Tremor och en hel del orangefärgade accenter både på insidan och utsidan av lastbilen. När det gäller trimnivåer erbjuds Tremor endast ovanpå XLT- och Lariat-paketen.

  Vanliga problem med Ford Mustang Ecoboost

De tidigare nämnda körlägena gör Maverick Tremor mycket mer konsekvent både vid inbromsning och acceleration, vilket underlättar terrängprestanda. Du kommer inte att känna någon större skillnad när du kör på vägen, vilket är det som gör det här paketet så lockande. Det hjälper dig i terräng, men det försämrar inte den allmänna körkvaliteten på vägen.

2023 Ford Maverick Tremor Off-Road – Priser och tillval

2023 Ford Maverick med Tremor-paketet i XLT-trim ska kosta dig runt 28 000 dollar. Tremor-paketet är dock inte bara ett enda paketpaket eftersom det faktiskt består av två separata paket. Det första är paketet på 3 400 dollar som ger dig alla mekaniska fördelar som AWD, extra kylning och allt annat.

Utöver det paketet kan du också betala 2 000 dollar för alla kosmetiska uppgraderingar som inkluderar alla orangefärgade detaljer och 17-tumsfälgar. Detta innebär att du får allt för 5 500 dollar, vilket inte är någon dålig affär med tanke på att du får en mycket mer kapabel terrängkörare.

Eftersom Maverick Tremor dessutom redan kommer med en bättre motor och trimnivåer i mellanspec eller toppspec behöver du inte heller spendera något extra för att göra den välutrustad.

FAQ-avsnitt

När kan jag köpa Ford Maverick Tremor?

Ford Maverick 2023 med Tremor-paketet kan beställas tiggande i september 2023 medan produktionen troligen startar under fjärde kvartalet 2022. De flesta kunder kommer att få vänta till 2023 innan de får tag på Maverick Tremor.

  Ford Expedition Tillförlitlighet

Vi måste också komma ihåg att vissa Ford-återförsäljare är ökända för rent ut sagt löjliga påslag på nya efterfrågade Ford-lastbilar, vilket innebär att vissa kommer att behöva betala en stor summa pengar utöver det begärda priset för Maverick Tremor.

Är 2023 Ford Maverick Tremor värd det?

Ford Maverick i sig är värd det eftersom det är en av de bästa lastbilarna du kan köpa nuförtiden ur värdesynpunkt. Visst, Tremor-paketet är inte billigt, men sällan ger valfria paket nuförtiden dig saker som ett helt nytt AWD-system, helt ny fjädring och uppgraderad växellåda.

Faktum är att Maverick Tremor lätt kunde ha varit en separat modell i sig, men Ford bestämde sig för att göra det bara till en uppgradering. Med alla de tillagda terrängkörningsförmågorna är Maverick Tremor nu en fantastisk daglig förare som kan göra både vägkörning och terrängkörning utan att du behöver oroa dig för att du ska fastna.

Hur populär är Ford Maverick?

Tro det eller ej, men Ford Maverick är faktiskt en av de mest populära bilarna i USA just nu och är en av de mest framgångsrika nya bilmodellerna som Ford någonsin tillverkat. Ford har lyckats sälja mer än 30 000 enheter sedan Maverick kom ut vilket gör den till en riktigt populär bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts