Problem med VW Bluetooth-parning

VW problem & fel

Dagens bilar är utrustade med en mängd användbara funktioner för att göra vår vardag både säkrare och roligare. Bluetooth-funktioner i bilar har funnits sedan början av 2000-talet men har senare uppgraderats till flera olika funktioner som inkluderar samtal i bilen, ljudströmning, GPS, olika komfortfunktioner och till och med vissa säkerhetsfunktioner.

Alla VW-bilar kommer numera med Bluetooth-funktionalitet, vilket är väntat eftersom VW-bilar är moderna och i takt med tiden. Ibland kan dock dessa system drabbas av en mängd olika problem, varav vissa är lätta att åtgärda medan andra kräver utbyte/uppdatering av programvara eller till och med hårdvara.

De vanligaste VW Bluetooth-kopplingsproblemen är att det centrala infotainmentsystemet inte lyckas koppla ihop en enhet eller bryter anslutningen utan någon uppenbar anledning, problem med handsfree-mobiler, problem med ljuduppspelning och problem med att systemet inte känner igen att telefonen ens finns där.

Dessa problem tenderar att ha liknande/samma lösningar, vilket är anledningen till att du bör utföra alla dessa om du inte tycks lyckas få igång systemet. Om du inte lyckas lösa dina problem på detta sätt är det bäst att hänvisa till en erfaren VW-tekniker/servicecenter eftersom en del av dessa kan bero på problem med bilens viktiga elektriska system.

Kopplingsproblem eller systemet kan inte upprätthålla en konsekvent anslutning.

Det troligen vanligaste problemet med VW Bluetooth-funktionalitet är när systemet vägrar att para ihop en ny enhet eller när det tappar anslutningarna intermittent. Båda dessa är ganska frustrerande eftersom de kräver att du är uppmärksam på systemet för att lösa dem, vilket innebär att du inte bör köra medan du försöker åtgärda dem.

  Allt om den helelektriska Volkswagen ID. Buzz

VW MIB-systemet kan uppvisa problem med skadade systemfiler och olika buggar och störningar som vanligtvis tenderar att leda till dessa problem. För att åtgärda dem är det bäst att utföra en huvudåterställning av systemet eller uppdatera VW MIB-systemet till dess senaste iteration. Om detta inte hjälper dig bör du kontakta din VW-återförsäljare eftersom detta också kan vara ett hårdvaruproblem som kräver en professionell bedömning.

Hands-Free Bluetooth Cellphone Problem

Funktionaliteten för handsfree Bluetooth-mobiler gör att du kan svara på och ringa samtal under körning på ett sätt som inte är olagligt. Detta är det enda sättet som du bör göra och besvara samtal när du sitter bakom ratten eftersom detta vanligtvis inte kräver att du tar telefonen i händerna. Allt detta blir dock svårt till snarare omöjligt om systemet misslyckas.

För att lösa detta är det bäst att gå in i infotainmentsystemet MIB och glömma din Bluetooth-enhet och försöka ansluta igen. Detta brukar lösa problemet i de flesta fall, men om det inte gör det bör du stänga av bilen och låta den stå i 10-15 minuter innan du försöker igen. Det är också en bra idé att kontrollera telefonens säkerhetsmeddelanden som innebär att du glömt att aktivera funktionen via telefonens Bluetooth-meny.

Problem med Bluetooth-ljuduppspelning

De flesta människor använder numera Bluetooth-anslutningar för att strömma sin musik när de sitter bakom ratten, vilket också kan bli ett problem om systemet vägrar att göra det. Du kan utbilda dig om hur du kan strömma musik i din VW innan du kan börja åtgärda det här problemet. Den första punkten av intresse bör vara att kontrollera om du har aktiverat denna funktion via din telefon.

  Är Volkswagen Arteon en bra bil?

Om detta inte löser problemet är det bäst att starta om musikprogrammet på telefonen och ansluta till systemet igen. Se till att höja volymen i din app och aktivera uppspelning av mediemusik på din centrala infotainmentskärm.

VW Bluetooth känner inte igen min telefon

Det sista problemet vi ska nämna är ett problem där systemet inte ens kan hitta din telefon. Se först till att slå på Bluetooth-synligheten på din telefon medan du söker efter din enhet via bilens infotainmentsystem. Det är bäst att döpa om telefonen till något som du lätt kan lägga märke till på bilens infotainmentskärm.

Om du fortfarande inte hittar din telefon kan du försöka stänga av telefonen och bilen och låta dem vara i 10-15 minuter innan du försöker igen. Om detta inte löser problemet kan du försöka uppdatera telefonen och bilens MIB-system till den senaste versionen innan du försöker igen. Slutligen, om problemet kvarstår är det bäst att ta kontakt med VW.

FAQ-avsnittet

Är det säkert att använda Bluetooth-funktioner under körning?

En av de viktigaste fördelarna med Bluetooth är möjligheten att använda/kontrollera dina enheter under körning. Det är alltså säkert att göra det om du gör det på det sätt som biltillverkaren rekommenderar. Om Bluetooth-systemet dessutom krånglar eller får dig att fokusera din uppmärksamhet på att lösa det medan du är på väg, är det bäst att låta allting vara tills du stannar helt och hållet.

  Är Volkswagen T-Cross en bra bil?

Ibland kan dessa system göra mer skada än nytta eftersom kalibreringen av vissa av dem kan vara ett problem. Hur som helst, om allt är som det ska vara och om du använder systemet på det sätt som tillverkaren har avsett är det säkert att göra det när du sitter bakom ratten.

Erbjuder VW Bluetooth 5.0?

Bluetooth 5.0 kommer med en hel del förbättringar jämfört med äldre system eftersom det gör det möjligt att ansluta flera enheter samtidigt, vilket brukar vara användbart för dem som använder separata enheter för att ringa samtal och spela musik/ ställa in navigatorn. En annan fördel med ett Bluetooth 5.0-system är att det vanligtvis ger en bättre anslutning.

Lyckligtvis har alla moderna VW-modeller Bluetooth 5.0 medan äldre (10 år eller så) VW-modeller har äldre Bluetooth-versioner.

Erbjuder VW trådlöst Apple CarPlay och Android Auto?

Endast de allra senaste VW-modellerna från 2021+ har trådlöst CarPlay och Android Auto, vilket innebär att du måste använda en kabel om du vill använda dessa funktioner i äldre VW-modeller. Trådlöst Apple CarPlay och Android Auto använder Bluetooth istället för en trådbunden anslutning vilket gör anslutningsprocessen mycket mer sömlös och premiumkänslig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts