Allt om BMW Bluetooth-parningsproblem

BMW tillverkar några av de mest tekniskt avancerade bilarna på marknaden. En av de tekniker som BMW stoltserar med är Bluetooth. Bluetooth är dock också en av de största bidragande orsakerna till BMW:s problem.

Några av de vanligaste BMW Bluetooth-problemen är kopplingsproblem, dålig anslutning och dålig röstkvalitet. Vi kommer ändå att fokusera på Bluetooth-parningsproblem, som många användare har klagat på under en längre tid. Men vad är de vanligaste BMW Bluetooth-parningsproblemen?

Vanliga BMW Bluetooth-parningsproblem är enhetsnamn, dålig röstkvalitet och passerknappar. I vissa fall kan saker som programuppgraderingar och AVCRP påverka Bluetooth-parningen i en BMW.

Vilka är de vanligaste Bluetooth-parningsproblemen med BMW?

Problem med enhetsnamn

När du kopplar ihop din smartphone med fordonet visas ett meddelande med texten ”Telefon är ansluten” på iDrive-displayen. Och när du kontrollerar din smartphone markeras anslutningen som lyckad. Telefonfunktionen är däremot inte tillgänglig.

I de flesta fall beror detta på att telefonens enhetsnamn (Bluetooth-namn) innehåller ikoner och symboler, till exempel ”smilies”. Överraskande nog bekräftar inte kontrollenheten den här typen av ikon- och symbolformatering.

Om du har ett sådant problem är den bästa lösningen att ändra enhetens namn på telefonen. Dessutom är det viktigt att notera att endast bokstäver och siffror är tillåtna. Med hjälp av iDrive-funktionen kan du radera listan över alla anslutna Bluetooth-enheter för att återställa kontrollenheten. Undvik att använda specialtecken, som &$#/% eller uttryckssymboler i namnet på kontakter eller i namnet på smarttelefonen.

Passkey-problem

Ett annat vanligt BMW Bluetooth-parningsproblem är passkeyproblemet. Om du inte kan koppla Bluetooth och smartphone helt och hållet bör detta vara den första boven att tänka på. Av någon okänd anledning accepterar BMW:s Bluetooth inte vissa lösenord.

  Vanliga problem med BMW i8

Den goda nyheten är att det är enklare att lösa det här problemet än andra Bluetooth-kopplingsproblem. Allt du behöver göra är att använda ett enkelt lösenord, till exempel 123456. Undvik att använda komplicerade lösenord eftersom de kommer att orsaka problem med kopplingsnyckeln.

AVCRP-problem

AVCRP, som står för Audio/Video Remote Control Profile, är en Bluetooth-profil och ett standardiserat gränssnitt som kan styra navigering och ljudströmning via ditt BMW iDrive-system. När du ansluter din BMW med din telefon kräver anslutningen därför, förutom programnycklarna, även en idealisk Bluetooth-profil för att fungera felfritt.

Observera att profilen för enkla filöverföringar inte är densamma som den du behöver för att använda telefonens app för att hantera en ljudspelare. Om du uppdaterar din nya telefon med en ny version av AVCRP bör du därför också uppdatera ditt BMW iDrive-system för att matcha kompatibiliteten för de nya funktionerna.

Uppgradering av programvara

Att uppgradera din BMW-mjukvara är viktigt eftersom det säkerställer att dina program är uppdaterade. Om så inte är fallet kommer de inte att fungera korrekt. Det är alltså viktigt att uppdatera din Bluetooth-programvara, men det ändrar inte den grundläggande principen för Bluetooth-funktionen.

Därför är det viktigt att ha den senaste BMW-programvaran i din bil för att undvika de flesta BMW Bluetooth-parningsproblem. När du uppdaterar programvaran kan detta dock också orsaka ytterligare problem. Många BMW-användare har noterat att cirka 70 % av deras kontakter försvinner och att de inte kan ringa ett samtal utan att ringa numret från telefonen. Oavsett kan detta problem enkelt åtgärdas men det är mycket irriterande.

  Bästa oljan för 2006 BMW 325i

Dålig röstkvalitet

Vissa BMW-användare har klagat på att de har dålig röstkvalitet under samtal. Detta kan inträffa när man kör i höga hastigheter eller när man stannar. Förutom att samtalet är nästan omöjligt kan du också höra knäppande ljud under ett samtal.

Börja med att uppdatera programvaran. Om detta misslyckas kan du behöva installera om mikrofonen på rätt sätt och i rätt riktning. En del människor gör misstaget att installera mikrofonens riktningsfunktion mot vindrutan och ventilationen. Istället ska mikrofonens pil vara riktad i färdriktningen.

FAQ

Hur återställer jag min BMW Bluetooth efter att ha uppdaterat programvaran så att jag kan synkronisera kontakterna?

Om du har haft problem med BMW Bluetooth-parning på grund av föråldrad programvara är den bästa lösningen att uppdatera programvaran. Och efter att du har installerat den nya programvaran, här är proceduren för att återställa Bluetooth:

  • Gå till Bluetooth-inställningar och aktivera synkronisering av kontakter
  • Ställ in och ut Bluetooth i inställningarna.
  • Stäng av din smartphone och sätt sedan på den igen.
  • Radera kopplingsregistret mellan fordonet och stereon.
  • Upprepa samma procedur från steg 4, men den här gången gör du dig av med alla kopplade enheter på stereon.
  • Konfigurera uppdateringar av fast programvara på bilstereon
  • Byt namn på din smartphone i inställningarna

Vad är den snabbaste lösningen för BMW Bluetooth-problem?

Om din BMW ständigt har problem med Bluetooth-koppling är det här en snabb lösning som du bör tillämpa:
1) Gå in i Bluetooth-menyn på din smartphone och ta bort den BMW som du vill koppla ihop dig med.
2) Gå in i Bluetooth-menyn på BMW:n och radera den telefon som du försöker ansluta.
3) Koppla ihop smarttelefonen och BMW igen och besök Bluetooth-menyn i BMW:n och låt den söka efter enheten.
4) Gå till din smartphone, aktivera Bluetooth och vänta i upp till 30 sekunder på att BMW:n ska visas i listan. Du kan nu koppla ihop de två.

  Är BMW M440i en bra bil?

Hur kopplar jag ihop min iPhone med min BMW?

Först och främst ska du se till att BMW:n är i Bluetooth-parning eller trådlöst läge innan du försöker ansluta den till din telefon. Gå sedan till din iPhone och klicka på Inställningar/Allmänt/CarPlay/Allmänt tillgängliga bilar och välj din bil. Se till att bilen är igång, annars kommer din iPhone inte att upptäcka den. Du kan nu koppla ihop de två bilarna.

Slutsats

BMW tillverkar eleganta, kraftfulla och avancerade bilar. Ändå är det dessa utmärkta funktioner som orsakar flest problem för BMW:s bilar. Även om Bluetooth hjälper föraren att ta emot samtal handsfree orsakar de många problem som kan vara frustrerande.

Nu när du känner till de flesta av BMW:s Bluetooth-parningsproblem bör du hantera dem i tid och undvika att avbryta kommunikationen när du behöver den innerligt. Oavsett detta är vissa BMW Bluetooth-kopplingsproblem kopplade till vissa telefoner. Till exempel är problemet med mjukvaruuppgradering vanligt förekommande med den senaste versionen av iOS 13.1.3.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts