Allt om BMW 335is tillförlitlighet

BMW 335i är en pålitlig bil om den underhålls ganska bra.

Varje bil kan visa sig vara tillförlitlig om den underhålls ordentligt. BMW:erna är vanligtvis inte det mest pålitliga tyska bilföretaget, men det har sina egna fördelar. E92 335i hade upplevt många problem och den hade en del dåliga anmärkningar om tillförlitlighet. Men om den underhålls på rätt sätt kan den här bilen lätt ge dig mer än 200 000 mil.

BMW E92 335i

335i var coupémodellen i BMW:s 3-serie. Detta var den femte generationen av serien och den lanserades 2006, nästan två år efter bilens introduktion. Bilens 2-dörrars coupédesign var mycket sportig och stöddes av den mycket snabba dubbelturbo N54- eller N55-motorn.

Bilens design var mycket förbättrad jämfört med den tidigare generationens coupémodell. Den här bilen hade nyare stiliserade strålkastare och bakljus. Detta var också den sista coupémodellen i 3-serien, och efter det överlämnades den till BMW:s 4-serie. Det var också en av de sista 5:e generationens 3-serie modeller som såldes.

Specifikationer

Bilen var en kompakt executive BMW med ett iDrive operativt system. Operativsystemet iDrive innehöll det nya infotainmentsystemet med frontdisplay i stil med den nya frontdisplayen, och det hade flera nya funktioner som till exempel navigering. Bilen hade också möjlighet att starta med push-start. Bilens interiör var uppfräschad och den hade träliknande foder på instrumentbrädan och dörrarna.

Bilen drevs av den 6-cylindriga BMW N54- eller N55-motorn med dubbelturbo på 3,0 liter. Detta var en av BMW:s snabbaste motorer på den tiden. Bilens prestanda är av högsta BMW-nivå. Hanteringen i svängar och bilens väghållning är underbar.

  Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Tillförlitlighet

Den dubbelturbomotorn ger 0 till 60 mph på bara 5,6 s, med en topphastighet på 155 mph. Du kan fortfarande njuta av bilens tunga vridmoment på 248 Nm. Den hade också ett alternativ med fyrhjulsdrift, vilket gav ännu bättre väggrepp. På det hela taget är 335i verkligen en sportbil och man kunde lita på den när det gäller bilens prestanda.

Tillförlitlighet

Bilen betecknas inte som den mest tillförlitliga BMW:n. Bilen hade många problem, men om den hålls snyggt visade den sig vara tillräckligt pålitlig. 335i fick också ett mycket under genomsnittligt betyg på 2,0 av 5 från RepairPal. Det är dock fortfarande inget dåligt betyg om man jämför med andra BMW:s, eftersom BMW inte är särskilt kända för sin tillförlitlighet.

Men om vi tittar på folks åsikter och erfarenheter av bilen är bilen inte så tillförlitlig. På grund av dess långa närvaro på marknaden är delarna lätt tillgängliga och du kan montera dem själv. Om du inte bryr dig om bilens underhåll kommer den att orsaka många problem.

Underhåll

335i har en mycket hög årlig underhållskostnad på 1030 dollar, men om du verkligen skulle spendera så mycket så skulle bilen gå lika smidigt som en ny. Det är ändå inte så mycket jämfört med andra BMW:er. Bilens reservdelar och underhåll är också något dyrt som du kan se i listan:

 • Inspektion av det låsningsfria bromssystemet – cirka 99 dollar.
 • Allmän diagnos – cirka 110 dollar
 • Byte av strålkastare – cirka 280 dollar.
 • Byte av fönsterbytare – cirka 245 dollar
  Underhålls- och reparationsarbetena kan kosta dig mycket, men det kan bero på vilken bil du köper. Du bör leta efter en bil som har varit välskött och haft regelbundna service- och oljebyten. Allt detta kan förhindras genom underhåll och service av 335i i rätt tid.
  Vilken är bäst, Mercedes eller BMW?

Säkerhet

En bils tillförlitlighet beror också på bilens säkerhet. Lyckligtvis briljerar de tyska bilarna på säkerhetsavdelningen och de har goda betyg i fråga om säkerhet. 335i är inte heller något undantag och har fått extremt bra säkerhetsbetyg. IIHS gav hela den här generationen bra betyg och den plockades in i utmärkelsen ”Top Safety Pick”.

Motorsport

Bilen har också kortvarigt presenterats och kampanjat i motortävlingar. Bilen visade sig vara mycket tillförlitlig i dessa tävlingar och vann till och med tävlingar som World Touring Car Championships 2006 och 2007. Bilens motor är ett odjur och den kan ge dig en extremt tillfredsställande körning.

Efterföljare

Den övergripande E90-serien ersattes med 3-seriemodellerna F30 och F31, men coupémodellen 335i ersattes med 4-seriemodellen F32. 3-serien upphörde med coupé- och cabrioletmodellen 2013 och dessa övergick till 4-serien.

Slutsats

Bilen är tillräckligt pålitlig beror på din skötsel av bilen och körning. Människor har kört den här bilen med mycket färre problem och de tyckte att den var mycket pålitlig. Många har dock kört samma 335i och upplevt stora problem även efter 50 000 mil. Därför kan det kosta dig en del pengar, men om du vill ha hög prestanda är det ett bra köp.

FAQ

Vilka är de mest tillförlitliga BMW 3-serie bilarna?

BMW 3-serien är en äldre serie. De har tillverkat kompakta ledarbilar sedan 1975, och de är ganska kända för sina högpresterande motorer och överlag bättre körupplevelse. När det gäller tillförlitlighet är dock vissa mindre tillförlitliga än andra och listan är följande:

 • 1986 E30 M3
 • 2001 M3 E46 GTR
 • 2008 E90 M3
 • 2021 G20 330i
 • 1985 E30 325i
  Är BMW pålitlig efter 100.000?

Varför är tillförlitligheten hos en bil viktig?

En bils tillförlitlighet är en fråga om hur länge bilen håller och hur mycket den behöver underhållas. Bra och tillförlitliga bilar kostar mycket mindre och har mycket färre haverier. Bilens säkerhet är också en del av tillförlitligheten och alla bör titta på bilens säkerhetsfunktioner.

Det är inte alla som gillar att spendera sin tid på en bensinstation och vill att bilen bara ska fungera varje gång de behöver den. I slutändan skulle mer tillförlitliga bilar vara mer konsekventa och du skulle behöva ägna mindre tid åt att reparera ditt fordon.

Är BMW-motorer bra?

BMW-motorer är säkert en av de bästa i världen. BMW tillverkar dessa motorer med år av forskning och utveckling. Dessa motorer används också i flera motortävlingar, vilket bevisar deras extrema effektivitet. De håller också längre och har en livslängd på mer än 250 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts