Är BMW M440i en bra bil?

Är BMW M440i en bra bil?

BMW M440i har en smidig, kraftfull turboladdad inline-6-motor som ger bra effekt. Dessutom är denna coupé snabb, lyxig, bekväm och lätt att köra. Men är BMW M440i en bra bil?

BMW M440i är en bra bil om du letar efter en snabb, bekväm, lyxig och högpresterande coupé. Däremot är MM40i inte bra om du önskar en prisvärd, bränslesnål, pålitlig och praktisk bil.

BMW M440i:s historia

BMW M440i är en del av BMW 4-serien. Denna serie har funnits sedan 2013 då BMW beslutade att separera sina tvådörrars kupéer från BMW 3-serien. Dessutom är serien för närvarande i sin andra generation och BMW M440i började tillverkas 2016.

Även om BMW M440i kommer i en coupé- och gran coupe-version finns andra BMW 4-serien i kupé-, cabriolet- och 5-dörrars liftback-versioner. Till skillnad från första generationens BMW 4-serie som hade flera motoralternativ kommer BMW M440i med B58 för sin bensinversion och B57-motorn för sitt dieselalternativ.

Funktioner hos BMW M440i

Utseende

BMW M440i är kanske inte den snyggaste lyxkupén i sin klass, men den är ändå häftig. Audi A5 Sportback är en av de snyggaste bilarna i den här klassen. Icke desto mindre är M440i elegant och lyxigt konstruerad. Några av de utmärkande egenskaperna är färger, accenter, lampor, Shadowline-utvändig klädsel, 18-tumsfälgar, SensaTec-klädsel, BMW:s infotainmentprogram iDrive 7 och inredningsdetaljer av aluminiumtetragon.

Prestanda

M440i är utrustad med en 3,0-liters turboladdad inline-6 B58 med en 48-volts elmotor och är en högpresterande coupé. Dessutom har den också en 8-växlad automatisk växellåda med möjlighet till bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Den kraftfulla motorn levererar upp till 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 157 mph och kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,8 sekunder.

  Är BMW en superbil?

Komfort och lastutrymme

Många kanske inte märker skillnaderna mellan hytterna i 3-serien och BMW M440i. 3-serien erbjuder dock mer utrymme eftersom M440i har en lägre taklinje. Dessutom är dess bagageutrymme något mindre jämfört med BMW 3-serien.

Med det sagt har BMW M440i en rymlig och lyxig hytt med många enastående funktioner. Den har plats för upp till fyra personer och har en bagageutrymme på 12 kubikfot. Observera att BMW M440i coupé erbjuder mer utrymme i kupén än BMW M440i cabriolet.

Säkerhetsfunktioner

BMW M440i är en mycket avancerad bil med massor av förstklassiga säkerhetsfunktioner. Därför är det en bra bil för en familj eftersom den är säker. Några av de exceptionella säkerhetsfunktioner som den här bilen har som standard är körfältsvarning med filhållningsassistent, automatisk nödbromsning och adaptiv farthållare med halvautonomt körläge.

Bränsleeffektivitet

Trots att BMW M440i kombinerar en 3,0-liters turboladdad inline-6-motor med en 48-volts elmotor är den inte mer bränsleeffektiv än Audi A4 Sportback eller Mercedes-Benz C-klass. BMW M440i har ett EPA-värde på 22 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och 25 mpg kombinerat.

Å andra sidan har Audi A5 Sportback ett EPA-värde på 26 mpg i staden, 34 mpg på motorvägen och 29 mpg kombinerat. Sist men inte minst har Mercedes-Benz C-klass ett EPA-värde på 25 mpg i staden, 35 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 29 mpg.

Pris

BMW M440i är ganska dyr då den har ett grundpris på cirka 58 700 dollar. BMW M440i cabriolet är ännu dyrare. När du jämför det här priset med de flesta av dess konkurrenter från Audi och Mercedes-Benz är den mycket dyrare. Tvärtom erbjuder både Mercedes och Audi tveklöst de bästa interiörerna och komfortfunktionerna.

  Vem tillverkar BMW-olja?

FAQ

Är BMW M440i värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en högpresterande, bekväm och lyxig coupé kommer BMW M440i att vara tilltalande för dig. Men om du har en liten budget eller vill ha en mer pålitlig och effektiv coupé ska du leta någon annanstans. Överlag är M440i bra men den har en hög startkostnad.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M440i?

Innan du investerar i en så dyr coupé är det viktigt att känna till några av de problem du kan råka ut för. Några av de vanligaste problemen som användare av BMW M440i kan förvänta sig att möta är defekt ventilkåpa packning, kylvätskeförlust, motorproblem, VANOS Solenoids problem och defekt oljefilter.

BMW M440i levereras med B58-motorn med en 48-volts elmotor. Trots att denna motor har problem registrerar den färre problem än både N54- och N55-motorn. Den är dock fortfarande ny och fler problem kan dyka upp senare.

Håller BMW M440i sitt värde?

Nej, BMW M440i håller inte sitt återförsäljningsvärde, vilket är vanligt bland BMW-modeller. Den främsta anledningen till att den inte håller sitt värde är den höga kostnaden för underhåll och reservdelar. Det uppskattas att BMW M440i kommer att skrivas ned med cirka 56 % efter fem års ägande. Detta är en av de värsta avskrivningarna i sin klass.

Hur länge håller BMW M440i?

Om denna lyxkupé är väl underhållen kan den hålla över 200 000 mil. Trots detta är det inte billigt att underhålla den här bilen eftersom dess delar och tjänster är ganska kostsamma. Vissa användare har dock rapporterat om mindre problem redan vid 50 000 mil, men allvarliga problem börjar när bilen har gått över 100 000 mil.

  Vilken är den tystaste BMW:n?

Hur snabb är BMW M440I?

BMW M440i är en av de snabbaste BMWs kupéer som finns på marknaden. Den är dock fortfarande långsammare än BMW M4, som är prestandaversionen av BMW 4-serien. M440i har en topphastighet på 157 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på 3,8 sekunder.

Slutsats

BMW M440i är både bra och dålig. Den är bra på grund av sina enastående prestanda, sin komfort, sin lyx, sina bästa säkerhetsfunktioner och sin mycket avancerade teknik. Å andra sidan är den här bilen dålig eftersom den förbrukar mycket bränsle, är dyr att underhålla och har ett högt utgångspris. Därför är det en exklusiv bil som bara ett fåtal har råd med.

Video: 2021 BMW M440i Review – Så här bra är den!

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts