Mitsubishi Galant Tillförlitlighet

Mitsubishi Motors är ett välkänt japanskt bilföretag som har funnits i många år och är känt för sitt billiga pris. Galant har upphört att tillverkas sedan 2012 från USA. Den sista generationen av Galant var en 4-dörrars sedan.

Översikt

Galant har varit i produktion sedan 1969 och den upphörde slutligen 2012 från USA. Bilen finns fortfarande kvar på marknaden för gamla bilar och är ett bra köp. Den finns i tre motortyper 2,4 L 4G69 I4, en 3,8 L 6G75 V6-motor och en 3,8 L 6G75 V6 MIVEC-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet i en bil är en av de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Mitsubishi har varit känt för sina billiga priser, men kvaliteten på delarna har aldrig varit den bästa. Bilarna hade problem med att deras billiga motorer brände olja och blev odugliga redan före 100 000 mil. Galant är fortfarande ett pålitligt alternativ för sitt pris och den har dessutom en låg underhållskostnad. Den har ett tillförlitlighetsbetyg på 69 av 100.

Säkerhet

Säkerhetsåtgärderna i en bil är den viktigaste faktorn för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishi bilar testar ofta sin säkerhet genom krocktester som hålls av IIHS och NHTSA. Galant har krocktestats av IIHS och den har fått ett bra betyg av dem. Den har också många säkerhetsalternativ som fyrhjuls-ABS, traktionskontroll, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishi, som är ett japanskt märke, håller sitt värde mycket bra och den har en genomsnittlig värdeminskning på 40 % efter fem år, vilket är mycket bra när det gäller bilar. Galant är en gammal bil, så dess värdeminskning beror främst på dess skick.

  Buick Regal TourX Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnader för underhåll och reparationer är den största brytaren när man köper en bil. Mitsubishi-bilar, som är ett japanskt märke, kostar dock mindre jämfört med många andra bilar. Den genomsnittliga underhållskostnaden för Mitsubishibilar är cirka 300 dollar. Galant kostar cirka 500 dollar per år för allt underhåll, men det beror främst på bilens körsträcka.

FAQ

Är Mitsubishi Galant en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mitsubishi Galant är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mitsubishi Galant?

Mitsubishi Galant är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Midsize

Vad är hästkrafterna i en Mitsubishi Galant och har den en turbo?

Mitsubishi Galant har 160 hästkrafter och ett vridmoment på 157 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2.4L/ Bränslesystemet är: Det finns en elektronisk bränsleinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mitsubishi Galant?

13,3 kubikfot ( 0,377 m3 )

Hur stor markfrigång har Mitsubishi Galant?

5,9 tum ( 14,99 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mitsubishi Galant har 18 x 8,0 tums framhjul i legering och 18 x 8,0 tums bakhjul i legering.

Vilket årsmodell av Mitsubishi Galant är bäst?

Det bästa året för en begagnad Galant är 2012. Standardutrustningen på 2012 års Mitsubishi Galant inkluderar stabilitetskontroll, antiblockering av bromsar och sidokrockkuddar. Galant fick det högsta betyget från Insurance Institute for Highway Safety, ”Bra” i frontal- och sidokollisionstester. Den fick också ett ”Acceptabelt”, näst bästa betyg i test av takstyrka.

  Mitsubishi Outlander Tillförlitlighet

Är en Mitsubishi Galant en bra begagnad bil?

Ja, en begagnad Galant kan vara ett bra val om du vill ha något som är prisvärt och pålitligt. En begagnad Galant är ett säkert fordon eftersom den uppfyller federala säkerhetsstandarder och levereras med en garanti.

Vilken typ av motor har en Mitsubishi Galant från 2012?

Galant har bara en motor: en 2,4-liters fyrcylindrig motor. Motorn genererar 160 hästkrafter och anses vara tillräcklig för daglig pendling till jobbet eller skolan. Galants fyrväxlade manuella växellåda är en gammal konstruktion. De flesta mellanstora bilar har numera fem- eller sexväxlade automatväxlar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts