Mercedes-Benz M-klass Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har i över hundra år varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden. M-klassen omfattar mellanstora lyxiga SUV:er som är likvärdiga med E-klassen. M-klassen har ersatts av GLE-klassen från och med 2015.

Översikt

M-klassen har varit i produktion sedan 1997 och sista gången M-klassens nomenklatur användes var i den tredje generationens SUV:er. Den har många utrustningsnivåer och drivlinor som sträcker sig från en 3,5 liters motor till den snabbaste varianten känd som ML63 som har en 5,5 liters V8 Biturbo-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av de viktigaste frågorna för köparna innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. M-klassbilarna har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 78 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. M-klassen har krocktestats av IIHS och NHTSA, och båda har gett serien perfekta betyg.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte för att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. M-klassen förlorar cirka 60 % av sitt ursprungliga värde.

  Är Mercedes bättre än Rolls-Royce?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. M-klassbilarna har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz M-klass?

Mercedes-Benz M-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Allhjulsdrift

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz M-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz M-klass har 200 hästkrafter och ett vridmoment på 369 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Diesel I-4 med en cylindervolym på 2,1 liter Bränslesystemet är: Diesel direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz M-klass har 18 X 8 tums aluminiumfälgar fram och 18 X 8 tums aluminiumfälgar bak.

Hur länge håller en Mercedes M-klass?

Mercedes-Benz ML350 SUV är en robust SUV som kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil om den underhålls ordentligt och körs försiktigt. Mercedes ML350 håller mellan 13 och 17 år om den underhålls ordentligt.

Vad betyder M-klass i Mercedes?

Mercedes-Benz har tillverkat den lyxiga SUV:n Mercedes-Benz GLE-Class sedan 1997. Det är en mellanstor lyx-SUV som ligger mellan GLC-klassen, som är baserad på C-klassen, och GLS-klassen. Den sistnämnda delar plattformar med den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts