Mercedes Benz A-klass Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. Mercedes A-klassbilar omfattar subkompakta hatchbacks eller sedans. Dessa bilar är ganska prisvärda och pålitliga att äga.

Översikt

A-klassbilarna har funnits på marknaden i flera år och är för närvarande i sin fjärde generation. Bilarna har olika drivlinor från en 1,3 L I4 turbomotor till den största 2,0 L I4 turbomotorn. Mercedes erbjuder även en hybridmodell av A-klass. Dessa bilar har många funktioner och interiören är extremt extravagant att sitta i.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av köparnas viktigaste frågor innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. A-klassbilarna har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 76 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. A-klassbilarna har inte krocktestats i USA, men den har bra betyg över hela världen. Det finns också många säkerhetsfunktioner i dessa bilar som kollisionsvarningar, automatiska nödbromsar, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde mycket snabbt. Mercedes har ett gott rykte när det gäller att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. A-klassbilarna i synnerhet förlorar cirka 52 % av sitt värde efter 5 år.

  Jeep Grand Cherokee L Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. A-klassbilarna har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz A-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz A-klass är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz A-klass?

Mercedes-Benz A-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz A-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz A-klass har 188 hästkrafter och ett vridmoment på 221 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz A-klass har 17 X 6,5-tums aluminiumfälgar fram och 17 X 6,5-tums aluminiumfälgar bak.

Är begagnade Mercedes A-Class pålitliga?

Ja, en begagnad Mercedes A-klass kan vara riktigt pålitlig om du köper den från en välrenommerad återförsäljare. Det är alltid bättre att köpa en ny bil än en begagnad bil. Det finns dock bättre valmöjligheter när det gäller tillförlitlighet. Undersökning om tillförlitlighet, 26:e plats av 31 tillverkare. A-klassen klarade sig inte bra i kategorin familjebilar. De bäst presterande modellerna i den 27 medlemmar stora klassen var bensinmodellerna, som klarade sig på 19:e plats, medan dieselmodellerna hamnade på 25:e plats.

Har Mercedes A-klass problem?

Både Mercedes A-klassens manuella och automatiska växellådor kan ha problem. Symptomen kan dock variera mellan dem. Det kommer att göra Mercedes extremt svår att köra och mycket svårt att backa, som med alla växellådsproblem.

  Hyundai Azera Tillförlitlighet

Är Mercedes A-Klass värd att köpa?

Dess teknik och klassledande interiör gör den attraktiv. Den smidiga växellådan och den tysta interiören gör den till en trevlig bil att köra, även om den inte är den mest lyxiga premium hatchback. Den minst kraftfulla bensinmotorn saknar slagkraft. Andra motorer erbjuder mer kraft och ekonomi.

Varför är Mercedes inte pålitliga?

Mercedes och andra premiummärken har fått dåliga betyg för tillförlitlighet eftersom de innehåller mycket ny teknik. Det är mer som kan gå fel.

Hur länge kan en Mercedes A-klass hålla?

Mercedes kan hålla i genomsnitt 13-17 år med rätt underhåll. Mercedes kan hålla från 200 000 till 250 000 mpg innan de behöver större reparationer. Detta är baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts