Mercedes-Benz R-klass Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. Mercedes R-klass handlar om MPV-fordon för extra passagerar- och lastutrymme. Den har avvecklats, men en bil är fortfarande ett bra alternativ som begagnad Mercedes.

Översikt

Mercedes R-klass introducerades just 2006 och den har flera trimnivåer med AMG-modeller också. Bilen finns i många drivmedelsalternativ som sträcker sig från en 3,0 L motor till en motor på maximalt 6,2 L.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit mycket pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. R-klassen har ett ganska bra tillförlitlighetsbetyg från J.D Power med 4 stjärnor av 5.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. R-klassen har krocktestats av IIHS och fått bra resultat. I övrigt är bilarna fullmatade med säkerhetsfunktioner som krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-bilarna devalveras med cirka 45 % efter 5 år, och R-klassen är gamla bilar som så att dess värdeminskningstakt inte spelar någon större roll.

  Volvo vs Jaguar: Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. R-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 900 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz R-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz R-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz R-klass?

Mercedes-Benz R-klass är en bil med 6 platser. EPA-klassificering för den här bilen är: 4WD Sport Utility Vehicle

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz R-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz R-klass har 302 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 3,5 liter/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz R-klass?

87,3 kubikfot ( 2,472 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz R-klass?

5,8 tum ( 14,73 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz R-klass har 19 x 8,0 tums aluminiumhjul fram och 19 x 8,0 tums aluminiumhjul bak.

Är Mercedes R350 pålitlig?

Betyget för tillförlitlighet för Mercedes-Benz R350 är 2,5 av 5,0. Det gör att den hamnar på 11:e plats av 19 lyxiga fullstora SUV:er. Bilens genomsnittliga årliga reparationskostnad på 1 153 dollar är ett tecken på att den har låga ägandekostnader.

När lades Mercedes R-klass ned?

Försäljningen av R-klass fortsatte att minska och R-klass lades ned för den nordamerikanska marknaden 2012 och för Europa 2013. R-klass lades också ned för andra marknader i Europa och Europa 2013, med undantag för Kina, där R-klass åtnjöt stor popularitet. R-klass ersattes av Mercedes-Benz Metris på den nordamerikanska marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts