Mercedes Benz CL63 / CL65 AMG Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och är ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden sedan mer än hundra år tillbaka. CL-klassbilarna omfattar lyxiga S-klass coupémodeller som är Mercedes en av de mest premiumklassiga bilarna. CL63-modellen drivs av AMG:s kraftfulla motorer och högpresterande funktioner.

Översikt

CL-klassbilarna har funnits på marknaden i flera år och den har för närvarande ersatts av S-klass coupémodellerna, vilket innebär att beteckningen CL-klass upphör. CL63 är dock fortfarande en fantastisk bil att köpa. CL63 har en 5,5 L V8 turbomotor och CL65 har en massiv 6,0 L V12 turbomotor. Båda dessa bilar kommer med ett AWD-system.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av de viktigaste frågorna för köparna innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. CL-klassens bilar har varit ganska solida och de har en tillförlitlighetsklassificering på 4 stjärnor av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. CL-klassbilarna har varit ganska exklusiva och sällan testats i några krocktester, men de har bra säkerhetsåtgärder som många andra Mercedes-bilar. Dessutom har den säkerhetsfunktioner som krockkuddar, stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. CL-klassbilarna i synnerhet förlorar cirka 55 % av sitt värde efter 5 år.

  De mest sällsynta Mercedes Benz-modellerna

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. CL-klassbilarna har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG och har den en turbo?

Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG har 621 hästkrafter och ett vridmoment på 738 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-12 med en cylindervolym på 6,0 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

13,5 kubikfot ( 0,382 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG?

5,2 tum ( 13,21 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz CL63 / CL65 AMG har 20 X 8,5 tum smidda aluminiumfälgar fram och 20 X 9,5 tum smidda aluminiumfälgar bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts