Mercedes Benz SLK55 AMG Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. SLK-klassen är känd för sina kompakta lyxiga roadsterbilar och SLK55 är en högpresterande modell från AMG.

Översikt

SLK-klassen presenterades första gången 1996 av Daimler-Benz och dess produktion stoppades helt nyligen 2020. I den tredje generationen SLK-klass ingår SLK55 som är en AMG-modell. Bilen är packad med högpresterande egenskaper med en 5,5 L V8-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom den hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. SLK55 har varit ganska pålitlig med ett tillförlitlighetsbetyg på 4 stjärnor av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. SLK55 har inte krocktestats, men den har många säkerhetsfunktioner såsom varning för kollisioner framåt, adaptiv farthållare, lane keep assist osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalveras med cirka 45 % efter 5 år och SLK55 devalveras med cirka 62 % efter 5 år.

  Bentley Bentayga Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. SLK55 har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz SLK55 AMG en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz SLK 55 AMG är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz SLK55 AMG?

Mercedes-Benz SLK 55 AMG är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Two-Seaters

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz SLK55 AMG och har den en turbo?

Mercedes-Benz SLK55 AMG har 415 hästkrafter och ett vridmoment på 398 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz SLK55 AMG?

6,4 kubikfot ( 0,181 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz SLK55 AMG har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Är SLK 55 AMG en bra bil?

Den är välutrustad, bekväm och civiliserad tack vare den hårda takluckan. Men den är fortfarande en hotrod i hjärtat. Den 5,5-liters sugmotorn är fantastisk. Även om det inte är den mest responsiva roadstern är SLK55AMG en utmärkt allroundbil.

Vilken motor finns i SLK55?

Nya Mercedes SLK55 AMG kommer att ha en ny 5,5-liters V8-motor. Den nya Mercedes SLK55 AMG:s handbyggda 5461cc-motor är en normalaspiration av den V8 5,5-liters V8-motor med dubbelturbo som finns i CLS63 AMG- och E63 AMG-modellerna.

  McLaren 570S Tillförlitlighet

Vilket var det sista året för SLK55 AMG?

Den sista SLK55 tillverkades 2015.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts