Mercedes-Benz G63 / G65 AMG klass Tillförlitlighet

Den tyska biltillverkaren Mercedes är en av de mest högklassiga bilarna med extremt snygga karosserier. Mercedes G-klass är för terrängkörning eller SUV-bilar. Dessa SUV-bilar är extremt smidiga att köra och premium att sitta i. G63- och G65-modellen drivs av AMG:s kraftfulla motorer och högpresterande funktioner.

Översikt

Mercedes G-klass SUV:er har varit ganska kända på grund av sina former och sin premiumklass. G-klassen är i sin andra generation, men SUV:erna har tillverkats av Daimler-Benz sedan 1979. G63 och G65 är AMG:s högpresterande modeller som har en 5,5 L Biturbo V8-motor respektive en 6,0 L V12 Biturbo-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en nyckelfaktor innan man köper en bil för varje köpare eftersom den hjälper människor att avgöra bilens kvalitet och egenskaper. Mercedes bilar har varit ganska tillförlitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. G-klassens SUV:er är ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 3 av 5 stjärnor av Consumer Reports.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett betydande antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. SUV:erna G63 och G65 har inte krocktestats i USA, men den har ett utmärkt betyg i EuroNCAP. SUV:erna är också fullmatade med säkerhetsfunktioner som krockkuddar, låsningsfria bromsar, sidogardiner osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen deprecierar cirka 45 % efter 5 år, och G-klassen deprecierar cirka 45 % efter 5 år.

  Är Mercedes GLA en bra bil?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. G63 och G65 har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 500 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz G63/G65 AMG?

Mercedes-Benz G63 / G65 AMG är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Alla hjul

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz G63 / G65 AMG och har den en turbo?

Mercedes-Benz G63 / G65 AMG har 536 hästkrafter och ett vridmoment på 560 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur mycket markfrigång har Mercedes-Benz G63 / G65 AMG?

7,7 tum ( 19,56 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz G63 / G65 AMG har 20 X 9,5 tums aluminiumhjul fram och 20 X 9,5 tums aluminiumhjul bak.

Är G63 AMG en bra bil?

Mercedes-AMG G 63: Den här bilen är en av de bilar som man kan köpa bara för att man vill ha den. Det är en modern bil med en gammaldags kaross som kan utföra alla de saker du förväntar dig av en sportbil. Den erbjuder en nivå av närvaro på vägen som är oöverträffad av andra bilar.

Vilken är bäst G63 eller G65?

En V8 med dubbelturbo, 5,5 liter, som ger 563 hästkrafter. Denna högpresterande AMG G63 är onaturligt snabb. En 6.0L twin-turbo V12 producerar 621 hästkrafter och 738 pounds av vridmoment i AMG G65. Alla tre motorerna kan kopplas till en automatisk 7-växlad växellåda.

  Vilken Mercedes har två batterier

Hur många mil håller en G63?

G-vagnar är byggda för att hålla en miljon mil, medan inhemska vagnar bara klarar 200 000-250 000 mil. Japanska/tyska bilar kan nå 300 000 mil. Rapporter om ännu högre körsträckor är inte ovanliga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts