Har Volvo många problem?

Det finns en del problem med Volvos, men inte så många jämfört med andra bilföretag. Volvo är känt för sin säkerhet och för att göra pålitliga bilar. De kan dock få en del problem när bilen blir äldre, särskilt om den inte tas om hand på rätt sätt.

Totalt sett har det bara kommit in 503 klagomål på Volvos bilar sammanlagt, vilket är betydligt färre än andra biltillverkare. Vissa stora bilmärken har fått in över 200 000 klagomål.

Volvos bilar har genomsnittlig tillförlitlighet

Bilar tillverkade av Volvo är förvisso säkra och lyxiga, men de har också en del problem att lösa. De är bättre än sina konkurrenter, men de behöver fortfarande åtgärda vissa saker. Att se gamla Volvobilar på gatorna är en normal syn, och det beror på deras pålitliga bilar.

De saknar dock tillförlitlighetspoäng på grund av vissa av de problem som finns i dem. Totalt sett fick Volvo ett betyg på 127 i tillförlitlighet, vilket innebär en 23:e plats på en lista med 40 bilmärken. Detta är bara genomsnittligt, vilket är anledningen till att Volvo måste arbeta med sina problem.

De vanligaste problemen som Volvoägare kan behöva ta itu med varierar något beroende på bilmodell.

Problem med Volvo XC90

XC90 är Volvos stora SUV som erbjuder lyx och komfort, men den är också en av de mer opålitliga bilarna som finns på marknaden. XC90 har många problem. Consumer Reports rankade den som en av de minst pålitliga bilarna.

Detta beror på vissa problem som finns i XC90. XC90 är trots allt den mest bristfälliga Volvobilen. 2016 års XC90 fick flest klagomål totalt sett, men 2004 års modell fick flest klagomål om ett särskilt problem, nämligen plötslig effektförlust. Modellen från 2003 hade flest elproblem.

  Vilken är den bästa begagnade Volvo att köpa?

Ett särskilt problem som är vanligt förekommande i XC90:orna är det automatiska bromssystemet. Förare har klagat på att bilens automatiska broms aktiveras, även om bilen är igång. Normalt uppstår detta problem först efter 12 000 mil, men vissa har rapporterat det ännu tidigare. Nyligen återkallade Volvo XC90 och löste problemet, och hävdade att det var ett mjukvaruproblem.

Ett annat stort problem var felet på transmissionssystemet, som många kunder rapporterade att det inträffade runt 100 000 mil. I det här fallet måste transmissionssystemet bytas ut, vilket är en ganska dyr reparation som kostar cirka 3 500 dollar. Volvo har dock inte utfärdat någon återkallelse ännu.

För tidigt däckslitage är också ett problem med Volvo XC90. För tidigt däckslitage kan orsaka minskad bränsleekonomi. En del förare har drabbats av detta problem vid cirka 12 000 mil. Byte av däck är ganska dyrt eftersom bilen i sig är ett lyxfordon. Försök därför att köpa nyare modeller för att undvika några av dessa problem i XC90.

Problem med Volvo XC60

Varje bil har vissa fel, och i fallet XC60 har den haft en del problem med luftkonditioneringen. Detta berodde på att motorfläktkontrollmodulens mjukvara fungerade dåligt, vilket ledde till att bilens AC upphörde och i vissa extrema fall till och med stängde av motorn.

Några andra problem med XC60 är bland annat läckage av servostyrningsvätska och läckage av bränsle. Läckaget av servostyrningsvätska berodde på ett skarvproblem mellan servostyrningens högtrycksledning och styrväxeln. Detta var ett monteringsfel som kunde repareras enkelt och billigt efteråt. Volvo gjorde dock vissa återkallelser. XC60 hade också en del problem med växellådan.

  Tillverkar Volvo en minibuss?

Problem med Volvo V70

Volvo V70 var en vagn som introducerades 1996 och lades ned 2016. Det var den näst mest omtalade bilen från Volvo någonsin, endast efter XC90. Den mest klagade modellen var V70 från 2001. Den modellen hade en del kostsamma problem med motor och växellåda.

Problem med Volvo S60

Sedan lanseringen har S60 fått totalt 66 klagomål. Bilmodellen från 2012 hade stora problem med motorn. S60 från 2001 var den modell av bilen som fick flest klagomål. De vanligaste problemen var motorfel och transmissionsfel. Bilen drabbades av dessa problem vid cirka 74 000 mil.

Problem med Volvo XC40

Samma överföringsproblem fanns även i XC40. Enligt Consumer Reports är körningen styv och högljudd, medan fjädringssystemet inte heller håller måttet. Infotainmentsystemet rapporteras också vara ganska svårt att använda.

I modellen XC40 Recharge från 2021 rapporterades en del problem med elsystemet, och den väntar på en återkallelse från Volvo.

Consumer Reports rekommenderar dock fortfarande XC40 på grund av flertalet bra funktioner, som verkligen överväger nackdelarna. Säkerhetsfunktionerna är en stor anledning till detta. I övrigt är bilens interiör och övergripande design ett stort plus.

Volvos problem går att åtgärda

Volvos bilar har visserligen en del problem, men de kan alla åtgärdas. Det finns ett stort problem med växellådan som är vanligt förekommande i nästan alla modeller. Detta är på allvar något som Volvo borde titta på. Volvo får sitt transmissionssystem från det japanska företaget Aisin technology. Bortsett från det kan andra problem repareras om bilen är under garanti.

  Vilka är de vanligaste problemen med Volvo?

FAQ

Vilka är de vanligaste bilproblemen?

Bilar är maskiner med mekaniska och rörliga delar som kan vara utsatta för vissa problem. Alla bilar kräver visst underhåll och regelbundna oljebyten. Bilar kan dock fortfarande ha vissa problem, även med rätt skötsel och underhåll. Vanliga problem är bland annat följande:

 • Dålig bränsleekonomi
 • Batteriet dör.
 • Platta däck
 • En stuttrande motor
 • Fel på generatorn
 • Ratten skakar
 • Överhettning

Vilka bilar är de som det klagas mest på?

Vanligtvis har alla bilar problem efter en tid. Vissa bilar har dock fler problem än andra. De bilar som det klagas mest över mäts genom klagomål per 10 000 sålda bilar. Detta är de bilar som det klagas mest över:

 1. Chrysler 300 – 66,7 klagomål
 2. Jeep Grand Cherokee – 63,6 klagomål
 3. Chrysler Town & Country – 63.3 klagomål
 4. Jeep Wrangler – 60.9 klagomål
 5. Toyota Prius – 51,4 klagomål

Förebygger regelbundna oljebyten större reparationer?

Regelbundna oljebyten och regelbundet underhåll kan förebygga större problem som motorproblem och ökad bränsleförbrukning. Motoroljan producerar smörjning som förhindrar friktion inuti motorn. Denna minskning av friktionen förhindrar att de rörliga delarna slits snabbt. Hoppa därför aldrig över ett olje- eller filterbyte.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts