Har Porsche bra motorer?

Motorn är en av de viktigaste delarna i en bil, men den förbises också ofta. Porsche har haft flera kraftfulla motorer genom åren som har lett till skapandet av några av de snabbaste och kraftfullaste sportbilarna i världen. Men har Porsche bra motorer?

Ja, Porsche har några av de bästa motorerna på marknaden. En av de bästa Porsche-motorerna genom tiderna är Porsche M97.74-motorn. Den här motorn finns i en av de mest populära och kraftfulla Porsche-modellerna, Porsche 911 i 997-generationen, tillverkad mellan 2005 och 2012.

Förutom den här motorn har Porsche även andra bra motorer, till exempel Porsche MDH.NA-motorn, Porsche TTE P01-motorn, Porsche 980/01-motorn, Porsche 911/83-motorn och Porsches dubbla permanentmagnetiska synkrona AC-motorer. Alla dessa motorer är kraftfulla och tillförlitliga.

Bästa Porsche-motorerna genom tiderna?

Porsche M97.74-motor

Först på vår lista är Porsche M97.74-motorn. Detta är en av de mest kraftfulla motorer som Porsche någonsin har tillverkat. Motorn installerades först i 997.2 GT3 RS, 4.0-modellen. Dessutom gjorde den att Porsche 911-modellerna från 2005 till 2012 blev populära och älskade på grund av sin rena kraft och prestanda.

För att göra GT3-sportbilen ännu bättre uppgraderades den här motorn från en 3,0-liters till en 4,0-liters naturgasmotor. Dessutom var den här motorn mycket tillförlitlig tack vare de flera tekniska säkerhetsförbättringar som den här motorn hade.

Porsche MDH.NA-motor

Porsche MDH.NA-motorn monterades i bilen 991 GT2 RS. Den här motorn är också kraftfull och utrustad med förstklassiga funktioner. Den har ett vattensprutningssystem, stora mellankylare, större primärdelar i avgasröret och omdesignade kolvar som arbetar hand i hand med de andra delarna för att leverera utmärkt kraft.

  Vad du behöver veta om Porsche 911-projektbilar

Den här motorn levererar en häpnadsväckande hög effekt på 700 hästkrafter och ett vridmoment på 553 lb-ft. Det är alltså en av de mest kraftfulla motorer som Porsche någonsin har tillverkat.

Porsche TTE P01-motor

Formel 1-legender som Niki Lauda, Keke Rosberg och Alain Prost tävlade i McLarens som drevs av Porsche TTE P01-motorn. De slog inte bara sina konkurrenter utan vann också tre förarmästerskap och två konstruktörstitlar.

Denna motor, som också kallas TAG Turbo, utvecklades och finansierades av TAG. Det var en 1,5-liters V6-motor med dubbelturboaggregat som gav mellan 750 och 1 000 hästkrafter (beroende på vald inställning).

Överraskande nog användes den här motorn aldrig i en riktig Porsche-bil, även om den monterades i en Porsche 930 turbo. Denna bil fungerade dock endast som testbil och den användes aldrig därefter, bortsett från McLaren MP4/2- och MP4/3-racerbilarna.

Porsche 980/01-motor

Porsche 980/01-motorn är tekniskt sett en tävlingsbilsmotor. Den här motorn finns i Porsche Carrera GT som tillverkades mellan 2004 och 2007. Motorn är placerad i mitten av bilen, vilket gör att den är ganska kompakt och inte lämpar sig för längre personer över 1,80 meter.

Innan den här motorn monterades i Porsche Carrera GT beslutade Porsche att förfina den för att uppfylla produktionsprotokollen. Det var då de tog fram en 5,7-liters V10-motor med naturlig insugning. Motorn levererar också maximalt 612 hästkrafter och ett vridmoment på 435 lb-ft.

Med sådan kraft kan Carrera GT accelerera från 0 till 60 mph på 3,8 sekunder med en toppfart på upp till 205 mph.

  Bästa Porsche Boxster vindskydd

Porsche dubbla permanenta magnetiska synkrona AC-motorer motor

Detta är den senaste motorn från Porsche. Porsches motor med dubbla permanenta magnetiska synkrona AC-motorer finns i Porsche Taycan EV. Den här motorn är kraftfull men har inte de flesta av de problem som andra traditionella motorer har.

Porsches dubbla permanentmagnetiska synkrona ac-motorer levererar upp till 750 hästkrafter och ett vridmoment på 774 lb-ft. Som ett resultat gör den att Porsche Taycan kan accelerera från 0 till 60 på bara 2,6 sekunder, vilket är hisnande.

FAQ

Hur länge håller Porsches motorer?

De flesta Porsche-motorer håller över 100 000 mil. Men om bilen underhålls på rätt sätt kan den klockan över 150 000 miles. Porsche 911 är till exempel utrustad med en av de bästa motorerna och det är därför som de flesta Porsche 911-modeller har gått över 150 000 mil.

Vilken Porsche-motor ska du hålla dig borta från?

Även om Porsche har flera bra motorer finns det flera motorer som inte är bra. En av dessa motorer är Porsche 997.1-generationens Flat-6 4,0-liters sugmotor med naturlig insugning. Den här motorn hade problem med IMS-lagret och cylinderskador.

Vilken är den mest tillförlitliga Porsche-motorn?

Titeln för den mest tillförlitliga Porsche-motorn går till Porsche M97.74-motorn. Den här motorn användes i den ikoniska 911:an, som är en av de mest sålda Porsche-modellerna genom tiderna. Den producerade maximalt 500 hästkrafter och ett vridmoment på 339 lb-ft.

  Vilken är den billigaste Porsche?

Är Porsche verkligen pålitliga?

Ja, Porsche är mycket tillförlitliga. Det är den mest pålitliga tyska lyxbilen på marknaden. Nyligen fick Porsche ett toppbetyg av J.D. Power, som rankade det som det mest pålitliga lyxbilsmärket tillsammans med Lexus. Dessutom upplever den färre problem än de flesta lyxbilar.

Är Porsche billig eller dyr att underhålla?

Porsche är ganska dyr att underhålla. Detta bör vara väntat eftersom Porsche är en lyxbil. Så när bilen går sönder kommer den att dra på sig en hög kostnad för reparation och underhåll. Dessutom är Porsches reservdelar dyra att skaffa.

Sammanfattning

På det hela taget har Porsche producerat några av de bästa motorerna och de flesta av dem är fortfarande i bruk fram till idag. Några av de bästa Porsche-motorerna är Porsche M97.74-motorn, Porsche MDH.NA-motorn, Porsche 980/01-motorn och Porsche-motorn med dubbla permanentmagnetiska synkrona AC-motorer.

Trots att Porsche har haft en del exceptionella motorer genom åren har denna bil också en del motorer som du bör undvika till varje pris. Ett bra exempel på en sådan motor är Porsche 997.1-generationens Flat-6 4,0-liters sugmotor. Den här motorn hade problem med IMS-lagret och cylindersprickor.

Den goda nyheten är att de flesta Porsche-motorer är utmärkta och har presterat enastående genom åren. Se bara till att välja en bil med en pålitlig och kraftfull motor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts