Bästa Porsche Boxster vindskydd

Om du älskar att köra en cabriolet i en sportbil är en Porsche Boxster säkert värd att överväga. Men att köra en cabriolet med topp utan vindskydd kan faktiskt avskräcka dig från att någonsin sänka taket.

Detta är ett vanligt problem för alla cabrioletplattformar, och en vindavledare av hög kvalitet gör att du kan känna vind i håret-friheten utan alltför mycket vindbufféer. Vissa vindavvisare är klena och klumpiga att använda, andra kan kräva att du till och med borrar i din älskade Porsche.

Den bästa vindavvisaren är förmodligen den fabriksmonterade vindavvisaren som Porsche vanligtvis levererar med din Boxster-modell, men om du inte kan få tag på en OEM Porsche vindavvisare finns det några eftermarknadsavvisare att välja mellan.

Oavsett vilken du väljer, se till att du monterar deflektorn ordentligt för att garantera en säker och bekväm körupplevelse. En bra idé är att rådgöra med en Porsche-specialist eller bläddra igenom några Porsche-forum och försöka få information direkt från en Porsche-ägare.

Porsche OEM vindavvisare

Att hitta en äkta Porsche vindavvisare kan vara en liten utmaning om du använder en äldre Porsche Boxster-modell, men en fabrikstillverkad Porsche vindavvisare är alltid en bra idé. Vissa webbplatser säljer en massa Porsche-delar och du kanske hittar en OEM Porsche vindavvisare där.

Vissa specifika webbplatser som Suncoastparts.com erbjuder ett brett utbud av alla typer av Porsche-delar och tillbehör, och nästan alla är Porsche-originaldelar. För de som inte är det annonserar Suncoast alltid en icke-original Porsche-del i enlighet med detta.

För 986 Boxster erbjuder Suncoast en vindavvisare i plexiglas/mesh för 439 dollar som kraftigt minskar luftturbulensen för förare och passagerare. Denna deflektor använder en plexiglaspanel för bakrutan vilket innebär att din sikt bakåt inte kommer att försämras. Dessutom är denna deflektor ganska vanlig på 986 Boxster.

  Vilken Porsche-motor passar till en VW Beetle?

Om du äger en 918/718 Boxster erbjuder Suncoast parts en äkta Porsche vinddeflektor för så lite som 150 dollar, och installationssatsen för hårdvaran kostar ytterligare 160 dollar. Den här vindavvisaren erbjuds med en 981/718 Boxster från fabriken, så i de flesta fall är detta den bästa vindavvisaren för den här generationen av Boxster.

Anpassade Porsche vindavvisare

Det finns några företag som specialiserar sig på specialtillverkade Porsche-delar. Vissa av dem erbjuder dig till och med att helt anpassa din vindavvisare med hjälp av specifika material, grafik och produktionsmetoder.

Vissa av dessa vindskydd kan också utrustas med blingy LED-lampor, vilket inte nödvändigtvis är något du vill ha till en Porsche. Men vissa av dessa vindavvisare är bra på att avleda vinden utan att offra estetik och inredningsutrymme.

Till och med Porsche OEM vindavvisare använder inte glas för bakre avvisare, men företag som dessa är villiga att göra vad som helst om du kan betala för det. Dessutom kommer du stolt att äga en mycket begränsad vindavvisare, vilket kan öka attraktionskraften i vissa fall.

Du kan hitta dessa via Amazon/eBay och priserna brukar ligga mellan 250 och 500 dollar beroende på vad du vill göra med din vindavvisare. Skräddarsydda graveringar kostar dig ytterligare 85 dollar, men det positiva är att vissa av dessa tillverkare är villiga att erbjuda en livstidsgaranti, vilket inte är fallet för de flesta tillverkare av vindavvisare.

  Porsche vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

Vanliga vindskydd för Porsche Boxster på eBay/Amazon

Sanningen att säga är en vindavvisare ingen komplicerad ingenjörskonst, och att spendera några hundra dollar för en specialtillverkad eller en Porsche OEM- vindavvisare kan tyckas vara lite väl dyrt, särskilt om du bara kör toppstyrt ett par gånger per år.

I det fallet kan du alltid leta på eBay eller Amazon efter en vanlig, mestadels kinesisktillverkad vindavvisare. Dessa är vanligtvis tillverkade av plast och nät, men vissa av dem kan erbjuda en bakruta av polykarbonat. Självklart kommer dessa inte att hålla dig inte alls lika länge som en OEM Porsche vindavvisare kommer att göra.

Du kan köpa dessa för så lite som 50 dollar, men det finns några mer trogna alternativ i 100-200 dollar-regionen, men det är bättre att spendera lite mer och köpa en OEM Porsche vindavvisare. Ibland kan du även hitta en begagnad fabrikstillverkad Porsche vindavvisare till ett riktigt överkomligt pris.

FAQ-sektionen

Behöver jag en vindavvisare till min Porsche Boxster?

Det beror på några olika aspekter. Om du kör med nedfällda fönster hjälper en vindavvisare inte särskilt mycket, men om du kör med uppfällda fönster kommer en ordentlig, välmonterad vindavvisare definitivt att sänka luftturbulensen i kupén.

Om du sällan använder din Boxster top-down, eller om du huvudsakligen kör den i lägre hastigheter, är en vindavvisare inte lika nödvändig som den kan vara om du använder din Boxster för längre sträckor med top-down-körning. Med detta sagt är en vindavledare alltid en användbar utrustning, så du bör prova den innan du fattar något beslut.

  Vilken är den billigaste Porsche?

Hur tillförlitliga är fästena för vindavvisare för Porsche Boxster?

Det finns några pågående diskussioner på nätet om tillförlitligheten hos Porsche Boxster vindavvisningsfästena. Vissa modeller, särskilt de äldre, är benägna att ha problem med skrammel med de clips som används för att montera vindavvisaren.

Men det finns inte tillräckligt med data på nätet om något annat problem med tanke på clipsen eller resten av Porsche vindavvisarens utrustning. Oavsett vad som händer, se bara till att du monterar vindavvisaren ordentligt så att den inte flyger av vid högre hastigheter.

Vad är det primära syftet med en vindavvisare?

En vindavledare – avleder vinden, men det primära skälet till en vindavledare är möjligheten att köra top-down oftare. En vindavledare minskar inte bara upp till 75 % av vinden inne i kupén, utan du kan också köra bilen med taket nere tidigare på våren och senare på hösten.

En vindavledare ökar också den allmänna komforten i bilen, eftersom det blåser mindre kan du lyssna på din musik eller dina passagerare utan större problem. Om du har möjlighet kan du testa det, och du kommer förmodligen att inse att du trots allt behöver en vindavvisare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts