Är Porsche 718 Boxster en bra bil?

Är Porsche 718 Boxster en bra bil?

Porsche 718 Boxster är den senaste tvåsitsiga Boxster-modellen från Porsche som syftar till att kombinera effektivitet med sportighet genom att för första gången ge Boxster en fyrcylindrig motor. Detta möttes av en hel del revolt från Porsche-entusiasternas sida, men tack och lov behöll Porsche sina högvarviga 6-cylindriga motorer för toppmodellerna i 718-serien.

Så är Porsche 718 Boxster en bra bil? Ja, Porsche 718 Boxster är en riktigt bra bil och kan utan problem framhållas som en av, om inte den bästa bilen i sin klass. Till att börja med finns Boxster med några olika motorer, och den 911 GT3-källan med flat-6 i GTS- och Spyder-modellerna är ren bilglädje.

Bilen ser fantastisk ut både inifrån och ut och är packad med massor av kvalitetsmaterial. 718 Boxster körs bättre än de flesta bilar i det här segmentet eftersom Porsche vet hur man gör en kvalitetssportbil. 718 har visserligen inget hardtoptak, men den klarar av att hålla sig platt i kurvorna utan någon nämnvärd karossrullning.

Tillförlitligheten är också hyfsad, men det finns några problem som är värda att tala om. Praktiken är också bra för en tvåsitsig roadster tack vare ett bagageutrymme både fram och bak. Bilen kan vara lite för trång för de längsta människorna där ute, men förare av genomsnittlig storlek bör klara sig utan problem.

Porsche 718 Boxster – Drivlinan

Porsche 718 Boxsters motoruppsättning börjar med den vanliga Boxstern som erbjuder en 2,0 l 4-cylindrig motor med 299 hk. Boxster S är den andra i raden med en 2,5L Boxster 4-cylindrig motor med 350 hk. 718 Boxster T får också den 2,0-liters motor som finns i Boxster i instegsmodellen, vilket innebär 299 hk.

  Vilken är bäst - en Porsche eller en Lamborghini?

Porsche 718 GTS är mellanstadiemodellen och får en 2,5L Boxster-4:a med 365 hk, men den uppdaterade GTS-motorn i mitten av cykeln fick en 4,0L GT3-källd platt 6-cylindrig motor med 400 hk. Toppmodellen Porsche 718 Boxster är Boxster Spyder som också använder en 4,0L platt 6-cylindrig motor med 420 hk och är troligen en av de bästa Boxster-modellerna genom tiderna.

Alla Boxster-modeller har bakhjulsdrift och är monterade i mitten av motorn. De finns tillgängliga med antingen en 6-växlad manuell kortväxlad växellåda eller en dubbelkopplad Porsche PDK-låda med startkontroll. De fyrcylindriga Boxster-modellerna är de överlägset mest effektiva modellerna, men det är den enda fördel de har jämfört med sexcylindriga enheter.

Porsche 718 Boxster – Design och chassi

718 Boxster ser ut i linje med alla tidigare Boxster-modeller tack vare en igenkännbar siluett och ett par lätt ovala strålkastare. Boxstern får en softtop som enkelt kan dras in och då ser bilen ännu bättre ut. Interiören är fylld med högkvalitativa material som läder, aluminium, kolfiber och Alcantara.

Chassit i 718 Boxster är sannolikt en av dess starka sidor eftersom det är en så välbalanserad bil. Alla som körde 718 har sagt att bilen är en av de bäst balanserade bilarna som finns. Fjädringen är styv, men inte tillräckligt för att din dagliga körning ska bli lidande.

Porsche 718 Boxster – Tillförlitlighet och vanliga problem

Porsche 718 Boxster är en hyfsat pålitlig bil, men den lider av vissa problem som är värda att nämna. Porschar är kända för att vara bilar som kräver mycket underhåll och 718 Boxster är inte annorlunda. Men det är också sant att Porsches reservdelar har en längre livslängd än de flesta märken, så du får något i gengäld.

  Är en Boxster en fattigmans Porsche?

De vanligaste Porsche 718 Boxster-problemen är relaterade till växellådan, utrustningen, lackkvaliteten, överhettning och luftkonditioneringen. Se till att underhålla din 718 så gott du kan, annars kommer den att gå sönder så småningom.

Porsche 718 Boxster – Värde och praktiska egenskaper

Boxster 2022 börjar på 62 200 dollar medan den topputrustade Boxster Spyder kostar 97 300 dollar. Specialutgåvan 25-åriga Boxster GTS kostar cirka 1 000 dollar mer än Boxster Spyder. På det hela taget är detta dyra bilar och vissa kanske hävdar att de är för dyra för sin storlek, men de behåller sitt värde riktigt bra, särskilt de 6-cylindriga modellerna.

Praktiskheten är både bra och dålig eftersom 718 är en kompaktbil och den kan inte riktigt packa in mycket av något. Utrymmet som erbjuds är kompakt vilket innebär att längre förare kan få det svårt. Det positiva är att 718 får både ett främre och ett bakre bagageutrymme vilket ytterligare gör bilen mer praktisk.

FAQ avsnitt

Vilken Porsche 718 Boxster är bäst?

Även om Boxster GTS i begränsad upplaga med 25-årsjubileum är den dyraste GTS-modellen du kan köpa, är Boxster Spyder den allra bästa modellen eftersom den erbjuder mest kraft och är den roligaste bilen att köra. Dessutom är Boxster Spyder ändå den bästa Boxster-modellen, så det är logiskt att den är den bästa modellen av dem alla.

25-årsjubileumsmodellen är också fantastisk, men den skiljer sig inte så mycket från en vanlig Boxster GTS. Hur som helst är alla 6-cylindriga 718 Boxster-modeller med 6 cylindrar fantastiska, och det kan knappast någon någonsin bestrida.

  Är Porsche 996 Turbo tillförlitliga?

Vad är skillnaden mellan Porsche Boxster och Cayman?

Den väsentliga skillnaden mellan dessa två är att Cayman är en tvåsitsig sportbil med hårt tak och Boxster är en tvåsitsig cabriolet. Detta är i huvudsak den viktigaste mekaniska skillnaden mellan de två. Det går dock att se att Cayman är det styvare alternativet av de två.

Det är därför du kan köpa en GT4 RS Cayman som är den mest kapabla 718-modellen på marknaden. GT4 RS börjar på 143 050 dollar, vilket räcker för att köpa två välspecificerade Boxster-modeller på instegsnivå.

Är Porsche Boxster en säker bil?

Även om de flesta tror att Boxster inte är en säker bil är den det. Det är inte ofta som krockorganisationer testar lågvolymbilar, men IIHS uppger att Boxster får ett strålande 5-stjärnigt säkerhetsbetyg i nästan alla kategorier.

Ja, Boxster kanske inte verkar vara den säkraste bilen på vägen, men Porsche är känd för att göra några av världens mest överkonstruerade bilar som lätt kan lura ögat.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts