Bästa cykelstället för en Porsche Boxster

Bästa cykelstället för en Porsche Boxster

Om du är den typen av kille som älskar äventyr och utomhusaktiviteter är både din bil och din cykel av yttersta vikt. Porsche Boxster-modellerna är inte precis gjorda för terrängkörning, men de klarar av att skjutsa dig från och till dina spårdestinationer med stil och komfort.

De bästa cykellederna och äventyren börjar oftast inte vid din ytterdörr, vilket innebär att du måste köpa ett cykelställ för att transportera din cykel på ett säkert sätt. Att välja rätt cykelställ innebär att du måste balansera alla olika typer av inköpsaspekter.

Hur dyrt det är, hur säkert det är, skadar det färgen, hur tungt det är, hindrar det sikten bakåt? Det bästa alternativet är förmodligen Porsches fabriksmonterade cykelställ, men dessa är vanligtvis de dyraste av alla, men de är gjorda specifikt för Porsche-modeller.

Vissa eftermarknadstillverkare som Thule, Saris Bones eller Bird Automotive erbjuder också ganska hyggliga cykelställ till ett lägre pris. Oavsett vilket du köper måste du se till att cykelstället är ordentligt fastsatt så att det inte orsakar några säkerhetsproblem.

Porsche Tequipment cykelställ

Porsche erbjuder några olika cykelhållare beroende på vilken modell det handlar om och vilket utseende och vilken stil du föredrar. Oavsett om du väljer ett bakre monterat cykelhållare, en racingcykelhållare eller en vanlig takmonterad hållare är Porsche fast besluten att tillhandahålla den bästa lösningen för dina cykeltransportbehov.

Men de flesta av Porsche Tequipment cykelhållare passar tyvärr inte Porsche Boxster, endast Roof transport system main support carrier finns tillgänglig för Porsche Boxster för 823 dollar. Denna cykelhållare kan transportera antingen mer konventionella cykelmodeller eller specifika kolfibertillverkade racercyklar.

  Porsche Tiptronic vs. PDK - vad är skillnaden?

Själva systemet kan bära så många som tre olika cyklar med tre olika cykelfästen monterade på taktransportsystemet. Dessa system är också låsbara vilket innebär att du inte behöver passa cykelhållaren, och själva transportsystemet låses också fast på bilens tak.

Fördelen med äkta Porsche-uppsättningar är det faktum att Porsche testar dessa system kraftfullt, och du kommer knappast någonsin att hitta ett system som passar Boxster bättre. Vissa system kan faktiskt upphäva din garanti, men Porsche-systemet kommer att lämna din bils garanti intakt.

Saris Bones cykelställ

Om du inte vill ha ett transportsystem på taket och föredrar en annan uppställning måste du gå till eftermarknaden, och Saris Bones erbjuder några ganska pålitliga cykelställsalternativ för alla Porsche Boxster-modeller, från 1997-2021.

Den mest populära modellen som erbjuds av Saris Bones är SuperClamp EX-2 cykelstället, och själva cykelstället kostar 499 dollar och kan transportera upp till två cyklar samtidigt. Detta system är bakmonterat och det fästs på dragkrokspinnen för ett säkert och tryggt system.

Fördelen med SuperClamp EX-2 är möjligheten att luta systemet om du vill komma åt bagageutrymmet, du kan också välja en version med 4 cyklar av detta system som säljs för cirka 900 dollar. Saris Bones erbjuder också några system som kan bära dina cyklar och ytterligare last med SuperClamp + Cargo-modellerna.

Saris Bones erbjuder också några olika system för olika ändamål och priserna brukar ligga mellan 190 och 900 dollar. När du överväger att köpa en bärare från Saris bör du kontakta dem direkt och fråga om dessa system och vilket av dem som passar din livsstil bäst.

  Ska jag rostskydda min Porsche?

Thule cykelställ

Thule är en mångårig tillverkare av alla typer av extra lastlösningar, och de erbjuder också några utpekade cykelvagnar som passar Porsche Boxster. Många av cykeltransportlösningarna från Thule anses allmänt som 4-5 stjärniga produkter, men du bör alltid kontrollera systemet själv innan du köper det.

En av de mest sålda cykeltransportörerna från Thule är Thule Apex XT Hitch Bike Rack, denna transportör finns även tillgänglig för Porsche Boxster för cirka 379 dollar. Detta system kan transportera upp till två olika cyklar och är dessutom tippbart, låsbart och säkert monterat på baksidan av bilen.

Många onlinebutiker säljer dessa och de anses vara bästsäljare i Thules sortiment, men nästan varje butik erbjuder olika typer av bärare och ställningar, så du bör alltid prata med försäljaren och försöka leta efter en bärare som passar din livsstil, och den som inte kommer att innebära några säkerhetsproblem.

FAQ-avsnittet

Kan man köra runt med ett tomt cykelställ?

Om du transporterar dina cyklar regelbundet kanske du tänker att du aldrig behöver ta bort cykelhållaren överhuvudtaget. Men i vissa stater krävs det enligt lag att du tar bort cykelstället om du inte använder det. Detta beror på att cykelstället kan hindra registreringsskylten och i vissa fall blockera bakljusen.

Du bör alltid se till att cykelhållaren inte hindrar registreringsskylten, och om den gör det, skaffa en extra registreringsskylt som monteras på cykelhållaren. Vissa bakre cykelställ från Saris är utformade så att de inte blockerar registreringsskylten, och i stort sett alla takmonterade ställen blockerar inte registreringsskylten.

  Är en Porsche Boxster en bra daglig förare?

Skadar ett cykelställ din bil?

De flesta moderna, väl testade och populära cykelställen kommer inte att repa din lack. Men om du inte fäster ditt cykelställ på avsett sätt eller om du inte fäster cykeln på cykelstället på avsett sätt kan du skada själva lacken.

Oavsett vad som händer bör du, om du verkligen bryr dig om din bil, få en skyddande filmlösning applicerad på alla känsliga områden. Dessa typer av lösningar applicerar ett tunt, osynligt lager skyddsfilm som kan mildra mindre repor och repor.

Ska jag köpa ett takmonterat eller ett bakluckemonterat rack?

Fördelen med ett takmonterat ställ är att själva ställningen inte hindrar registreringsskylten, och du kommer fortfarande att kunna få full tillgång till bilens bagageutrymme. Nackdelarna med denna inställning är den betydande höjden och det faktum att dessa system inte är de säkraste vid högre hastigheter.

Ett bakre/bakluckemonterat system är vanligtvis lättare att använda och fungerar bättre vid högre hastigheter. Men de kan också hindra den bakre registreringsskylten, sikten bakåt, parkeringssensorerna och backkameran.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts