Ford startar inte – orsaker och hur man åtgärdar det

Ford startar inte - orsaker och hur man löser det

Ford är en av de mest framgångsrika och mest långlivade biltillverkarna i USA som säljer upp till 6-7 miljoner bilar varje år. Sådana fantastiska siffror möjliggörs av att Ford alltid driver på gränserna ytterligare och erbjuder dussintals och åter dussintals intressanta modeller från alla möjliga kategorier, inklusive lastbilar, SUV:er, elbilar, halvkombiar, hatchbacks och på senare tid även sedans.

I den här artikeln kommer vi dock att fokusera på varför en Ford inte startar – orsaker och hur man åtgärdar det. Vi kommer först att börja med batteriet som vanligtvis är den främsta orsaken till att en bil inte startar. De två vanligaste problemen är antingen korroderade batteripoler eller ett dött/svagt batteri som inte kan ge tillräckligt med ström för att starta bilen.

Det andra problemet är ett svagt batteri i nyckelknippan som inte kan kännas igen av bilen och därmed inte gör det möjligt för dig att starta bilen. Den tredje punkten av intresse är förknippad med din generator och din startmotor som arbetar tillsammans med batteriet vilket innebär att de måste fungera korrekt för att en bil ska kunna starta.

Nästa grupp av frågor är ditt bränsleleveranssystem och dina tändstift/säkringslåda. Dessa är inte lika vanliga som de tre föregående orsakerna, men de kan också ibland orsaka att din bil inte vill starta. Så om du vill veta mer om varför en Ford inte vill starta, se till att läsa den här artikeln!

Batterifrågor

Som vi nämnde i inledningen är batteriet vanligtvis den vanligaste orsaken till att en bil inte startar eftersom det inte har tillräckligt med ström för att driva bilens startmotor som vevar upp motorn. Som sådan bör du se till att hitta en multimeter för att testa batteriets effekt. Om batteriet visar mellan 12-13 volt är allt bra med batteriet. Om det visar mindre är batteriet antingen svagt eller helt urladdat.

  Är Ford Kuga plug-in hybrid en bra bil?

Du måste också rikta din uppmärksamhet mot batteripolerna som är kända för att korrodera i vissa bilar. Om det verkligen händer kommer du inte att kunna starta bilen eftersom förbindelsen mellan batteriet och bilen inte finns. Om så är fallet ska du se till att investera i en högkvalitativ batterirengörare och rengöra batteriet medan det är bortkopplat.

Problem med generatorn och startmotorn

Batteriet, generatorn och startmotorn är de tre huvudkomponenter som har till uppgift att starta bilen. Detta innebär att om någon av dessa tre går sönder kommer du inte att kunna starta bilen. Alternatorn är avsedd att ladda batteriet medan bilen är igång, vilket innebär att även om du startar bilen med starthjälp ska bilen inte ge någon saft eftersom batteriet inte laddas.

Startmotorn sitter mellan motorn och generatorn och är avsedd att starta motorn. Om du har tillräckligt med ström, men motorn inte startar, är det troligt att det är startmotorn som är fel. Båda dessa kan repareras, men det skulle vara en bra idé att ersätta dem med nya OEM Ford-delar.

Svagt batteri i nyckelkniven

Alla nya Ford-modeller är utrustade med nyckelknippor i stället för vanliga bladnycklar, vilket innebär att nyckelknippan nu har till uppgift att både starta bilen och få tillträde. Om batteriet i nyckelknippan är dött kommer bilen inte att kunna känna igen nyckeln och låter dig därför inte starta bilen.

  Vanliga problem med Ford Super Duty 10-växlad växellåda

För att avhjälpa detta måste du byta ut batteriet i nyckelknippan. Om din Ford också hade en nyckel med bladnyckel kan du testa om det verkligen beror på batteriet i nyckelknippan, eftersom du borde kunna starta bilen med bladnyckeln. Om så är fallet är batteriet i nyckelknippan 100 % orsaken till detta.

Tändstift och säkringslåda

Tändstiften har till uppgift att antända bränsle- och luftblandningen i förbränningskammaren, vilket innebär att ett bränt eller urkopplat tändstift inte kommer att kunna brinna. Om detta händer kommer motorn antingen att stanna, ge fel tändningar eller vägra att starta helt om det är mer än ett tändstift som bär skulden.

Säkringslådan är till för att hålla din bil säker från elektriska överbelastningar vilket innebär att en säkringslåda kan brännas för att rädda din bil vilket ibland kan leda till att du inte får starta bilen innan du bytt ut den skadade säkringen. Om så verkligen är fallet ska du se till att ersätta säkringen med en lämplig strömstyrka lika.

Problem med bränslesystemet

När det gäller ditt bränsleförsörjningssystem kan bränslepumpen och bränslefiltren orsaka att din bil vägrar att starta. För att åtgärda detta bör du lyssna på när bränslepumpen startar när du vrider om tändningsnyckeln. Om du inte kan höra bränslepumpen ens med huven uppdragen är den troligen trasig. Om bränslefiltren är igensatta blockerar de bränslepassagen och låter dig därmed inte starta bilen.

  Vanliga problem med Ford Focus Ecoboost

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar ett Ford-batteri?

Ett nytt Ford-batteri kommer att kosta dig mellan 100 och 250 dollar i de flesta fall utan arbetskostnader. Dessa varierar dock mycket eftersom alla Ford-modeller inte är likadana och alla batterier och batteristorlekar inte är likadana. Se alltid till att använda rätt batteri för din Ford och det vore en bra idé att leta efter specialerbjudanden och kuponger för att sänka det priset så mycket som möjligt.

Hur länge kan ett Ford-batteri hålla?

Ett Ford-batteri bör kunna hålla i minst 5 år, vilket vanligtvis är livslängden för ett normalt batteri. Om batteriet tar slut tidigare är det något fel på din bil eller på hur du behandlar den. Om du pressar ditt batteri över fem år är chansen stor att det kommer att dö utan förvarning.

Gör Ford pålitliga bilar?

Ford-modeller brukar få ett genomsnittligt betyg när det gäller tillförlitlighet, vilket är okej. Olika märken kan gå åt båda hållen vilket innebär att vissa Ford-modeller är riktigt pålitliga medan andra är minst sagt tveksamma. På det hela taget, om du tar väl hand om dem, är Fordbilar byggda för att hålla länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts