De bästa superbilarna för korta förare

Det är ingen hemlighet att de flesta superbilar offrar utrymme för prestanda och det gäller både passagerarutrymmet och lastutrymmet. Superbilar med mittmotor är notoriskt opraktiska när det gäller utrymme medan superbilar med frontmotor är lite mer användbara.

Om du är en kortare förare bör du dock lätt kunna vara bekväm nog att köra alla superbilar där ute eftersom de oftast är utformade för kortare förare ändå. Vissa märken som Lamborghini är notoriskt kompakta på insidan vilket gör dem på gränsen till oanvändbara för förare över 1,80 meter.

Se därför till att kolla in Lamborghini Huracan EVO RWD eftersom denna italienska fullblods superbil erbjuder den bästa körupplevelsen av alla superbilar som finns där ute just nu. Ferrari F8 Tributo är också en alldeles fantastisk bil och detsamma kan sägas om McLaren 720S.

Om du vill ha superbilsprestanda men fortfarande vill ha en bil som du kan använda till vardags, ska du se till att kolla in Porsche 991 Turbo S. Men om du vill ha den bäst klingande superbilen på marknaden just nu som kombinerar prestanda, komfort och stil, ska du se till att kolla in Ferrari 812 Superfast.

Lamborghini Huracan EVO RWD – Den bästa superbilen med mittmotor som du kan köpa just nu.

Lamborghini Huracan har funnits ute ett tag, men det betyder inte att ”instegsbilen” Lambo är något mindre än spektakulär. I en tid då alla mellanklassiga Ferrari-, McLaren- och Porsche-modeller går med en nedbantad turbomotor har Huracan fortfarande kvar en härlig V10-motor med naturlig insugning på 5,2 liter.

Om du kombinerar den motorn med en blixtsnabb DCT-växellåda och en RWD-uppsättning får du det perfekta receptet för en superbil med mittmotor. Inredningsutrymmet är perfekt för kortare förare eftersom den balanserar utrymme och prestanda på ett vackert sätt.

  Ska jag köpa en SUV eller en minivan?

Ferrari F8 Tributo – tidernas bästa turboladdade V8-motor

Ferrari är utan tvekan det bästa superbilsmärket på planeten som helhet, men många kan hålla med om att de senaste Ferrari-modellerna inte är vad de brukade vara. Det beror främst på att nya Ferraris erbjuder alldeles för mycket kraft från turboladdade motorer som inte kan jämföras med äldre 8-cylindriga skrikare.
Hur som helst har Ferrari F8 Tributo fått sitt namn från den härliga 3,9L V8-motorn som ger 710 hästkrafter vilket är 100 hästkrafter mer än Huracan EWO RWD. Utrymmet som erbjuds är perfekt för en kortare förare eftersom den prioriterar en låg körställning.

McLaren 720S – Ett fynd med prestanda

Det kan låta löjligt att en superbil för 200 000 dollar kan betraktas som ett fynd, men 720S är känd för att depreciera ganska mycket på andrahandsmarknaden, vilket inte är fördelaktigt om du köper en från ny. Men om du främst är intresserad av knappt begagnade superbilar är 720S den rätta eftersom den erbjuder de bästa prestandorna med tanke på priset.

720S drivs av en 4,0 l V8 med dubbelturbo med mer än 720 hästkrafter vilket gör 720S till en av de snabbaste bilarna du kan köpa nuförtiden. Förutom att vara snabb ser 720S ut som ett rymdskepp samtidigt som den är perfekt både för längre och kortare förare eftersom den erbjuder många justeringsmöjligheter i körställningen.

Porsche 911 Turbo S – Den bästa superbilen för daglig körning på marknaden

Den nya 992-generationen av 911 har funnits till salu tillräckligt länge för att du ska bli frestad att köpa en. 911 Turbo S slår över sin vikt när det gäller prestanda eftersom du aldrig skulle förvänta dig att en 911 skulle kunna köra ifrån majoriteten av bilarna på den här listan.

  Ska jag köpa en halvkombi eller en SUV?

Tack vare en bakmonterad turboladdad flat 6:a med mer än 600 hästkrafter kan Turbo S lätt nå 60 mph från stillastående långt under 3-sekundersgränsen. Förutom att vara bländande snabb erbjuder Turbo S det bästa förhållandet mellan komfort och prestanda eftersom den är fullmatad med alla 2000-talets funktioner som finns där ute.

Ferrari 812 Superfast – Bästa Grand Tourer superbil på marknaden

Ferrari 812 Superfast har utan tvekan den bästa motorn av alla bilar som listas i den här artikeln när det gäller ren känsla och rå prestanda eftersom den 6,5 liter stora V12:an med naturlig aspiration ger 810 hästkrafter. Detta gör det möjligt för 812:an att nå en topphastighet på 211mph vilket placerar den i toppen av den här listan när det gäller topphastighet.

812 är både praktisk och extremt snabb vilket också är en stor fördel med en superbil med frontmotor. Utrymmet som erbjuds är tillräckligt både för korta och långa förare och om du vill sola dig i det härliga V12-soundtracket ska du se till att välja cabrioletversionen GTS.

FAQ-avsnitt

Vad är den viktigaste faktorn att tänka på när man köper en superbil?

Superbilar kostar orimligt mycket pengar vilket gör dem svåråtkomliga även för dem med ett sexsiffrigt bankkonto. Den viktigaste aspekten att ta hänsyn till när man köper en superbil är därför behållningsvärdet efter några års ägande, som ibland kan vara detsamma som det högsta försäljningsvärdet.

  Bästa sportbilen för långa personer

Superbilar som dessa tillverkas vanligtvis i mindre kvantiteter, men vissa bilar som Huracan RWD är kända för att hålla sitt värde väl trots att de inte är begränsade i produktion. Å andra sidan är 720S inte heller begränsad i produktion, men den värderas som en galning från ny.

Vilka är de bästa superbilarna för längre förare?

Det är mycket svårare att köpa en superbil om du är lång än om du är kort. Hur som helst, se till att kolla in Audi R8 om du vill ha en riktig superbil med mittmotor men inte får plats i Lamborghini Huracan. Chevy Corvette är också ett bra alternativ att köpa eftersom den erbjuder mycket utrymme inomhus.

Ferrari 812 är perfekt både för kortare och längre förare, men Ferrari 599 erbjuder mest benutrymme av alla Ferrari superbilar.

Vad gör en bra superbil till en bra superbil?

En bra superbil måste balansera funktion och form på ett vackert sätt för att vara bra. Vi har sett superbilar som prioriterar funktion framför form som McLaren Senna, vilket innebär att denna ”hyperbil” har fått mycket kritik när det gäller designen.

Å andra sidan lyckas superbilar som Ford GT balansera utseende och prestanda på ett vackert sätt. Dessutom måste en bra superbil ha en spännande motor, den måste också väcka dramatik samtidigt som den kan köra ifrån 99 procent av bilarna där ute.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts