Bästa sportbilar för korta förare

Om du är liten och letar efter en sportbil har du tur, för de flesta sportbilar är perfekta för kortare förare i allmänhet. Eftersom de tenderar att kompromissa mellan storlek och prestanda är de vanligtvis mindre i proportioner både inifrån och ut, vilket naturligtvis är något du vill ha från en sportbil.

Som sådan måste Mazda MX-5 finnas med på den här listan eftersom det trots allt är den bästa sportbilen för pengarna genom tiderna. Om du är villig att spendera lite mer pengar ska du se till att kolla in Toyota Supra. Om du däremot föredrar amerikanska muskler i ny tappning är den nya C8 Corvette en av de bästa som finns.

Du bör också överväga både Porsche Cayman och Porsche 911 eftersom dessa två är välkända invånare på de flesta ”best of”-sportbilslistor som finns där ute. BMW M2 erbjuder den mest lekfulla karaktären av alla bilar som listas här så se till att kolla in den om det är något du är intresserad av.

Hur som helst är alla dessa bilar bra för kortare förare eftersom de är låga till marken vilket gör dem lätta att komma in och ut ur. Dessutom erbjuder de massor av justeringsmöjligheter i förarplatsen och de är några av de bästa sportbilarna som finns när det gäller synlighet.

Mazda MX-5 – en sportbilsikon

Att inte inkludera Mazda MX-5 i den här listan skulle vara ett brott eftersom MX-5 utan tvekan är en av de bästa sportbilarna som någonsin har prytt jordens yta. Det bästa med MX-5 Miata är det otroligt välbalanserade chassit som samexisterar vackert med en ganska potent och effektiv 4-cylindrig motor.

  Vilken är den bästa lyxiga SUV:n för seniorer?

Du kan välja mellan en mjuk topp och en hård topp beroende på hur seriös du är när det gäller prestanda. MX-5 är fortfarande en av de billigaste cabrioletsportbilarna för pengarna, vilket inte betyder att MX-5 kompromissar med något.

Toyota Supra – Ett definitivt steg upp från Miata

Om du är mer seriös när det gäller prestanda och älskar JDM-kultur kan den nya Toyota Supra lika gärna vara den perfekta bilen för dig. Supra finns antingen med en 4-cylindrig eller en 6-cylindrig motor, men se till att du får inline 6-motorn eftersom den passar Supras karaktär mycket bättre.
Toyota Supra delar många av sina komponenter med BMW Z4 vilket är bra att veta eftersom Z4 också är en fantastisk bil och både BMW och Toyota vet hur man gör en sportbil.

Chevrolet Corvette C8 – Den bästa sportbilen med mittmotor för pengarna

Även om många tror att det sanna Corvette-receptet innefattar en RWD-plattform med en V8-motor med frontmotor kan knappast någon förneka att den nya mittmotoriga C8 Corvette är något mindre än spektakulär med tanke på ingångspriset den har.

Med det sagt har C8 många kvaliteter att erbjuda förutom den mittmotoriga layouten vilket gör C8 till ett bra alternativ för dem som vill känna hur det är att köra en riktig superbil utan att betala superbilspriser.

Porsche 911/Porsche Cayman – tyska sportbilar som är ett riktmärke

Både 911 och Cayman erbjuder fantastiska sportbilsegenskaper, men de gör det på helt olika sätt. 911 erbjuder en ikonisk bakre motorkonfiguration medan Cayman erbjuder en mittmotorkonfiguration. Cayman erbjuder ett mer balanserat chassi medan 911 erbjuder en mer potent motor.

  Varför är hybridbilar dåliga?

Mellan de två ska du se till att välja Cayman om du är mer intresserad av att utforska banans meriter. Å andra sidan är 911 en bättre bil i alla avseenden både för kortare och längre förare.

BMW M2 – Den bästa M-bilen på marknaden

BMW M är en bokstav som nästan alla bilentusiaster där ute känner till, vilket gör att dessa prestandainriktade bilar är ett visst steg över de mer vanliga BMW-modellerna. Den bästa sportbilen som BMW för närvarande erbjuder är dock den vackra BMW M2 Coupe, särskilt om du väljer Competition-modellen.

M2 kommer med en härlig inline 6:a från den senaste generationens BMW M3 som gör M2 otroligt lekfull. M2 erbjuder en kortare hjulbas jämfört med alla andra BMW M-modeller vilket gör att M2 är den du ska välja om du gillar en lekfull bil med mycket karaktär.

FAQ avsnitt

Vad gör en bra sportbil till en bra sportbil?

En bra sportbil måste framför allt vara rolig att köra, vilket innebär att den inte får vara överdrivet tung eller stor. Den måste ha en låg tyngdpunkt, en kraftfull motor som ändå är effektiv och en prislapp som är relativt lättillgänglig för de flesta sportbilsentusiaster där ute.

Den måste också vara tillförlitlig eftersom bilar som dessa ofta körs hårt under lång tid. Stor värdebevarelse är också nödvändigt eftersom bilar som dessa tenderar att kosta mer pengar än de flesta bilar där ute.

  Vilka bilar har V6-motorer

Vilka specifika bilfunktioner har korta människor mest nytta av?

En bra bil för en kortare förare måste först och främst vara lättillgänglig samtidigt som den är ganska justerbar både när det gäller ratt och säten. Den måste erbjuda bra sikt runtomkring, en eljusterbar baklucka och eventuellt även fotsteg om det är en SUV.

Vissa bilar där ute finns med justerbara pedaler vilket också är något som gynnar kortare förare. Rattkontroller, många grepphandtag och lättåtkomliga kontroller på instrumentbrädan är också drag som kännetecknar ett kort förarvänligt fordon.

Vilka är de bästa superbilarna för kortare förare?

Lamborghini Huracan Evo RWD, Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S, Porsche 911 Turbo S och Ferrari 812 Superfast är de bästa superbilarna för korta förare eftersom de är lättillgängliga samtidigt som de är de bästa superbilarna du kan köpa nuförtiden i allmänhet. Superbilar är inställda på kortare förare i allmänhet så det är lätt att hitta en som passar dina behov.

Huracan EVO RWD är den bästa superbilen att köpa 2021 eftersom den fortfarande erbjuder en V10-motor med naturlig insugning, en dubbelkopplingsautomatik, ett aggressivt utseende och en interiör fullspäckad med alla möjliga användbara funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts