Bästa begagnade bilar för korta förare

Att vara antingen över genomsnittlig längd eller kort innebär en rad utmaningar i det dagliga livet. Oavsett om det gäller skostorlekar eller bilstorlekar måste du se till att båda passar dina dagliga behov. Båda måste vara bekväma, snygga och tillräckligt rymliga utan att kosta obetydliga summor pengar.

Korta personer har dock nytta av bilar som är lätta att komma åt, har många justeringsmöjligheter både när det gäller sätena och ratten och erbjuder bra sikt i alla väderstreck. De gynnas också av rattkontroller, en elektrisk baklucka, justerbar fjädring och många handtag, och eventuellt till och med fotsteg.

Som sådan kan Hyundai Santa Fe vara ett bra alternativ om du vill ha en lätt begagnad SUV som kombinerar ergonomi och värde perfekt. Honda CR-V erbjuder i stort sett samma uppsättning fördelar, vilket även är fallet med Subaru Forester. Alla dessa tre är också pålitliga, fulla av teknik och mycket rymliga.

Om du föredrar sedans ska du se till att kolla in Toyota Camry. Om du vill ha en mer kompakt SUV är Mazda CX-30 det rätta valet. Dodge Ram 1500 är den bästa pickupen för korta personer eftersom den erbjuder mycket värde för pengarna.

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe anses allmänt vara en av de bästa mellanstora SUV:erna på marknaden eftersom den erbjuder överlägsenhet över hela linjen. Android Auto, Apple CarPlay, LED-strålkastare, en 8-tums infotainmentskärm och massor av avancerade förarassistanssystem är standard i Santa Fe, vilket innebär att det är ganska lätt att hitta ett exemplar med anständiga alternativ på begagnatmarknaden.

  Vilken SUV har det bredaste förarsätet?

Där Santa Fe dock passar kortare förare är förarplatsen eftersom den erbjuder massor av justeringsmöjligheter både i sätena och i rattavdelningen. Hands-free power-operated baklucka, elektroniskt manövrerad ratt, mycket sikt och utrymme gör Santa Fe till ett perfekt val för kortare förare.

Honda CR-V

Honda CR-V har varit den gyllene standarden för en familje-SUV i årtionden nu vilket innebär att CR-V erbjuder en stor uppsättning egenskaper som passar både individer och familjer. CR-V erbjuder en sammansatt körupplevelse parat med mycket utrymme, justerbarhet och praktiska egenskaper.

Körställningen kan ändras specifikt för kortare förare och du kan även placera ratten rätt. Tillförlitligheten är överlägsen med CR-V vilket har varit fallet i årtionden nu. Elektriskt manövrerad baklucka, många handtag, fotsteg, enkel åtkomst och allsidig sikt är alla egenskaper hos CR-V.

Toyota Camry

Att skapa en ”best of”-lista över bilar för något ändamål är svårt utan att inkludera minst en enda Toyota-modell. Detta beror på att Toyota är ett märke som är känt för överlägsen tillförlitlighet, stort värde och många ergonomiska finesser. Detta gör nästan alla Toyota-modeller till bra allroundbilar som även sträcker sig till korta förarbehov.

Som sådan erbjuder Camry också massor av justeringsmöjligheter i förarplatsen samtidigt som den är otroligt lätt att komma åt tack vare en ganska låg dörrtröskel. Det kommer inte som någon överraskning att Camry är en av de mest sålda mellanstora sedans på marknaden med tanke på vad du får för pengarna.

Mazda CX-30

En crossover/kompakt SUV kan lika gärna vara det bästa bilsegmentet för en kortare förare eftersom den kombinerar en högre körställning utan att vara överdrivet svår att komma in i. Som sådan är Mazda CX-30 den rätta eftersom den erbjuder en uppsättning kvaliteter som de flesta crossovers helt enkelt inte kan matcha, åtminstone inte i den här priskategorin.

  Bästa bilen för ryggsmärta

Mazda positionerar sina bilar med en sportig stamtavla vilket är sanningen med CX-30. Detta innebär dock inte att CX-30 kompromissar med justerbar körposition eller andra egenskaper hos en bra bil för en kortare förare. Tvärtom, Mazda finns med alla ovan nämnda funktioner förutom fotsteg som inte är nödvändiga i detta segment.

Dodge RAM 1500

Pick-up trucks är otroligt populära i USA eftersom de kombinerar överlägsen praktiska egenskaper med ett stort värde. De är den enda biltypen där ute som lätt kan vara både ett arbetsfordon och ett privatfordon utan att göra några anpassningar. Sittpositionen är mycket justerbar och RAM 1500 erbjuder också en fantastisk sikt runtomkring.

Tillförlitligheten är också ganska hyfsad och det är effektiviteten också. RAM 1500 kan fås med massor av korta förarvänliga funktioner inklusive både fotsteg och till och med eljusterbara pedaler vilket sällan är fallet i de flesta bilar. Du kan också få 1500 med justerbar fjädring och en elstyrd baklucka, vilket innebär att du kan få alla ovan nämnda korta förarvänliga funktioner med den här lastbilen.

FAQ-avsnitt

Är det farligare att köra bil som kort förare?

Det finns inga särskilda skillnader när det gäller säkerheten mellan långa och korta förare om båda följer alla rekommendationer som är förknippade med körställningen. Detta innebär att du måste hålla dig en lagom bit bakom ratten för att inte riskera onödiga krockkortsskador.

  Kan man vara för tung för en bil?

Om du däremot är lång måste du köpa en bil som passar dina behov bättre, vilket innebär att du inte bör köpa en kompakt bil och beröva dina bakre passagerare välförtjänt utrymme i kupén, eftersom det kan bli ett stort problem om en olycka inträffar.

Hur kan jag göra en bil mer lämplig för en kort förare?

Som tidigare nämnts är det bästa du kan göra att köpa en bil som har så många kortförarvänliga funktioner som möjligt. Å andra sidan kan du också investera i specifika prylar som pedalförlängare och alla sorters kuddar som ska hjälpa dig att bli bekvämare bakom ratten.

Du måste dock se till att alla dessa prylar är säkra att använda eftersom du inte vill att de ska försämra bilens säkerhetsreferenser.

Är SUV:er bättre än bilar för korta förare?

SUV:er är vanligtvis kända för att erbjuda mer justeringsmöjligheter än de flesta sedans och hatchbacks som finns. De erbjuder också funktioner som till exempel fotsteg, vilket gör dem lika tillgängliga som lågt sittande bilar samtidigt som de behåller alla kvaliteterna hos en upphöjd körställning.

Som sådan är en SUV nästan alltid ett bättre val för en kortare förare eftersom det är mycket lättare att sätta sig bekvämt i en sådan, oavsett hur man ser på det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts