De bästa BMW-modellerna med dubbelturbo

De bästa BMW-modellerna med dubbelturbo

BMW har tillverkat en stor serie twin-turbo-modeller. Den första massproducerade BMW-motorn med bensinturbo var N54 år 2006. Ända sedan dess har twin-turbo-motorer samlat en fanbase och används oftast i sportiga BMW:er. En av de roligaste modellerna att köra med en twin-turbo är den utmärkta BMW M2.

BMW M2 Competition

Skälen till varför BMW M2 är vårt val av bästa BMW-modell med dubbelturbo är många. Först och främst är det en av de roligaste BMW:erna att köra som ger körglädje som ingen annan bil. Och det är vad BMW handlar om. M2 är en liten bakre driven bil som för in kraften från en större bil.

M2 erbjuder fantastisk kördynamik, är mer prisvärd än tyngre kupéer och körs med stor precision och känsla på vägen. BMW M2 Competition, till exempel, levereras med en turboladdad S55, inline-six. Den här dubbelturbo-motorn får det lilla chassit att köra vilt, smidigt och vansinnigt snabbt.

BMW M2 Competition S55-motor

M2 är den billigaste och mest grundläggande M-bilen i BMW-serien, men det gör den inte mindre speciell. BMW M2 Competition har en S55 3,0 L specialanpassad dubbelturboladdad och extremt responsiv motor.

Standard sexväxlad manuell växellåda och sjuväxlad automatisk dubbelkopplad växellåda finns båda tillgängliga för denna fenomenala bil.
Motorn har ett varvtal på 7 500 rpm och använder en TwinPower Turbo-teknik som maximerar vridmomentet över hela varvtalet. Med ungefär 430 hästkrafter är den här motorn ganska effektiv för den mycket mindre kroppen på M2. Motorn använder fortfarande den mycket välbekanta VANOS-anläggningen som används i många andra BMW:er.

  Kan en BMW servas var som helst?

BMW M2: Interiör och infotainment

Perforerat läder av hög kvalitet gör att den spaciga fronten ser lyxig och bekväm ut. Den becksvarta interiören är den vanligaste bland M2:orna. M2-interiören är baserad på BMW:s högklassiga modeller i 2-serien och 1-serien. Det finns gott om utrymme i kupén, men passagerarna i baksätet skulle med största sannolikhet känna sig som andra klassens medborgare, särskilt om de är längre än 1,80 meter.

Jämfört med BMW:s modeller i 5-serien och 7-serien känns interiören billig och ofärdig. Förarens sittställning är dock väl optimerad, vilket man kan förvänta sig av en BMW. Det är en väl lämpad bil för två personer, inte fler.

Ett 8,8-tums infotainmentsystem är en standard som Bimmer installerat. Pekskärmen reagerar snabbt och är intuitiv vid beröring. Android Auto är fortfarande otillgängligt som BMW-fans förväntar sig, så Apple CarPlay är den använda programvaran här. Bluetooth, röstigenkänning och ett premium Kardon/Harman stereosystem är alla installerade. Två USB-portar och tre uttag finns också tillgängliga för att hjälpa din uppkoppling.

BMW M2: Säkerhet och funktioner
BMW M2 har ännu inte testats av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) eller av Trafiksäkerhetsverket (NHTSA). Som referens kan dock nämnas att BMW 2-serien fick betyget ”bra”, vilket är det högsta betyget i alla krocksäkerhetstester, från testet av små frontöverlappningar på förarsidan till takstyrka och sidokollisioner.

Däremot fick strålkastarna marginellt och dåligt betyg. BMW 2-serien är också utrustad med ett tillval för avancerad frontkollisionsskydd vid en kollision mellan fordon. BMW 2-serien är ett överlag säkert fordon, så säkert som man kan få.

  Bästa begagnade BMW 5-serien att köpa

Tekniker för förarassistans som automatiserad nödbromsning och varningssystem för främre kollisioner ingår. Körfältsvarning finns också med, liksom automatiska helljus.

En anmärkningsvärd subkompakt BMW SUV med dubbelturbo.

BMW X1 F48

Den nya fyrcylindriga bensin-twinturbo-motorn ersatte den äldre raka sexan 3,0-liters sugmotorn. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen för den använda motorn sjönk med 1,5 liter per 100 kilometer eller 62 miles, vilket är ganska mycket.

Den subkompakta lyxiga SUV:n har ett alternativ med en 2,0-liters B47 l4 twin-turbo-motor som är det högsta alternativet för modellens bensinmotorer. Med 221 hästkrafter är den lilla SUV:n inte den mest kraftfulla, men når ändå 62 miles per timme på cirka 5 sekunder.

En kombinerad bränsleförbrukning på 36 miles per gallon uppgavs av BMW för modellen. Å andra sidan uppger många recensenter att den ligger närmare 20 mil per minut i stadstrafik och kan lätt nå 40 mil per minut på motorvägen. Ett mer korrekt kombinerat genomsnittligt mpg skulle vara 29.

Med fyrhjulsdrift (xDrive) är F48 ganska lättmanövrerad, även i hårda klimat. Med 19-tums platta däck kan BMW F48 åka offroad. Kom bara ihåg att känslan skulle vara spännande. Den åker grovt, särskilt på mer ofullkomliga ytor. Få ägare har klagat på körupplevelsen.

Interiören är riklig och rymlig och har möjlighet till ett panoramatak. Det är en mindre version av X3, snarare än en fristående subkompakt SUV. Den är lika stor som äldre generationer av X3-modeller.

  Är Tesla bättre än BMW?

FAQ

Vilken är den snabbaste BMW-bilen med dubbelturbo?

BMW M8 Competition tar bara 2,6 sekunder för att nå från 0 till 62 miles per timme. M8 är utrustad med en V8 med dubbelturbo och genererar 617 hästkrafter och ett vridmoment på 553 lb-ft. Det är den snabbaste BMW som för närvarande produceras för vägen och är allmänt tillgänglig för allmänheten.

Är en dubbelturbo bättre än en enkel turbo för en BMW?

Twin-turbo-motorer uppnår en högre total nivå av gasflödeseffektivitet för motorn och minskar fördröjningen. De genererar något mer effekt än turboladdade motorer. Twin turbos använder 4 cylindrar i stället för alla 8 för att nå en optimal laddning och det ger effekt snabbare på det sättet. De flesta motorer fungerar smidigare på det sättet.

Vid vilket varvtal börjar turbos att ge effekt åt ditt fordon?

De flesta motorer som är utrustade med en turboladdare måste nå upp till cirka 2 000 varv per minut för att turbinens turbin ska nå den rotationshastighet som krävs för att den ska vara effektiv. De flesta turbos snurrar mycket snabbt mellan 80 000 och 200 000 varv per minut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts