BMW xDrive Problem med växellådan

BMW xDrive Problem med växellådan

Transmissionen spelar en viktig roll för att se till att din BMW-motor fungerar i rätt takt, utan att det går väldigt fort eller väldigt långsamt för dina behov. Dessutom ser den till att dina BMW-hjul får den ideala mängden kraft. Men precis som alla bildelar utvecklar växellådan också problem.

Även om BMW-modellerna med xDrive-systemet presterar bättre än de med RWD- eller FWD-systemet har de också problem med växellådan. Så vad är BMW xDrive transmissionsproblem?

Vanliga BMW xDrive-transmissionsproblem är bullrig växel när den står i neutralläge, frekvent växelglidning, hårda växlingar i transmissionen, växlingsfördröjningar, slipning vid acceleration, brinnande lukt och felaktig vridmomentomvandlare. De flesta av dessa problem uppstår på grund av dåligt underhåll av växellådan.

Vilka är de vanligaste transmissionsproblemen med BMW xDrive?

En bullrig växel när den står i neutralläge.

Oavsett vilken BMW xDrive-modell du kör kommer du ändå att uppleva en bullrig växel när du står i neutralläge om transmissionen är trasig. Observera att det här ljudet bara uppstår när bilen inte rör sig och står i neutralläge. Några av de vanligaste orsakerna är slitna stånglager, ett löst avgassystem eller ett motorproblem.

Besök mekanikern så att de kan köra ett diagnostiskt test och ta reda på den verkliga boven. Om lagren är slitna bör de bytas ut. Byt alla 16-stavs lager och inte bara de dåliga.

Svåra växlingar i växellådan

BMW-modeller med xDrive-plattformen drabbas också av hårda växlingar i växellådan när vissa delar i växellådan inte fungerar bra eller är felaktiga. Några av dessa delar är VANOS-solenoider, kolvar, ventiler och felaktig datorprogramvara.

Om någon av ovanstående delar har ett problem måste du åtgärda problemet innan växellådan kan börja växla normalt igen. Annars kommer du att få problem med att växla korrekt.

  BMW E90 (3-serie Sedan) - Allt du behöver veta

Frekventa växelglidningar

En felaktig växellåda kan också leda till att växeln växlar långsamt eller inkonsekvent, vilket kan äventyra ditt liv när du kör på motorvägen. Några av orsakerna till att en växel glider är låga vätskenivåer, vätskeläckage, felaktiga kopplingar och felaktiga band. Tecken på att växeln glider är att kontrollampan för motorn tänds, svårigheter att växla växellådan och konstiga glidande ljud mellan växlarna.

Du måste åtgärda de underliggande problemen för att bli av med problemet. Kontakta en mekaniker om det handlar om att byta ut delar.

Felaktig vridmomentomvandlare

Vridmomentomvandlarens arbete är att koppla ihop kraftkällan med lasten i automatiska växellådor. Dessutom driver den också vätskepumpen för att få transmissionen att fungera. Så om vridmomentomvandlaren börjar gå sönder kan det leda till att växellådan överhettas och hämma dess prestanda.

Några av symptomen på en dålig vridmomentomvandlare är stängning, glidning, skakningar och överhettning. Byt ut den här delen för att åtgärda problemet.

Fördröjningar vid växling

En dålig växellåda kan orsaka hårda växlingar, men den kan också orsaka fördröjda växlingar. Du kan uppleva bristande eller fördröjd respons när du växlar från en växel till en annan. Om detta händer med din BMW xDrive ska du se till att inspektera växellådans vätskenivå och vätskans kvalitet.

Spola ur smutsig växellådsvätska och fyll på rätt mängd och kvalitet på växellådan. Detta bör lösa problemet.

Brinnande lukt

Om det finns en brinnande lukt i din BMW xDrive är detta ett tecken på att du har ett läckage av transmissionsvätska. Detta kan vara farligt om det inte åtgärdas i tid. Åtgärda problemet som orsakar läckaget och fyll på vätskan vid behov.

  Vanliga problem med BMW E36

Slipning vid acceleration

Om du märker att din växellåda maler eller skakar är detta ett tecken på att något är fel. I BMW xDrive-modeller med automatisk växellåda är detta ett tecken på att planetväxelsystemet är skadat. Medan om din bil har en manuell växellåda är detta ett tecken på att kopplingen eller slavcylindern är skadad. Byt ut de dåliga delarna för att åtgärda problemet. Se också till att din bil har rätt vätskenivåer.

FAQ

Varför föredrar de flesta BMW-användare xDrive framför bakhjulsdriften?

De flesta föredrar xDrive eller fyrhjulsdriftssystemet eftersom det levererar kraft till alla hjul och inte bara till fram- eller bakhjulen som BMW:s RWD-system. Dessutom ger det också bättre dragkraft, vilket är idealiskt för körning i olika terränger.

Vad är det vanligaste problemet med växellådan i BMW?

Det vanligaste överföringsproblemet i BMW-modeller är låg transmissionsvätska eller läckage i transmissionen. Detta orsakas vanligtvis av felaktiga packningar, tätningar och rör. Dessutom är det också den viktigaste katalysatorn för olika transmissionsproblem, såsom växelskifte, brinnande lukt, växelglidning och mycket mer.

Om du åtgärdar det här problemet kommer du i slutändan att åtgärda hälften av de transmissionsproblem som de flesta BMW xDrive-användare genomgår.

Är xDrive-systemet bra på snö?

Ja, BMW xDrive eller systemet med fyrhjulsdrift är perfekt på snö. Detta beror på att detta system erbjuder en dynamisk stabilitetskontroll. Så när din bil färdas på ett halt eller vått underlag kan det hålla bilen i ett stabilt läge. Och tillsammans med låsningsfria bromsar kommer din BMW-modell inte att snurra av vägen.

  Är BMW M235i en bra bil?

Vilken är dyrare att underhålla – AWD eller RWD?

Naturligtvis är BMW:s fyrhjulsdrivna eller xDrive-system dyrare att underhålla än bakhjulsdrivna eller framhjulsdrivna system. Detta beror på att det förstnämnda systemet har fler delar som kräver underhåll, medan det sistnämnda systemet har ett fåtal delar som behöver repareras och underhållas.

Hur mycket kostar det att laga en slirande växellåda?

Kostnaden för att bygga om en slippande växellåda varierar beroende på vilka delar som byggs om. Den varierar mellan 100 och 600 dollar. Å andra sidan är kostnaden för att byta ut en slippande växellåda mycket dyrare eftersom den börjar från 1 800 dollar. Det är alltså billigare att bygga om växellådan än att byta ut den.

Bottom line

Oavsett om din BMW xDrive-modell är till för rolig körning eller daglig pendling, kommer du att få sinnesro och tillfredsställelse om du tar väl hand om bilen. BMW-modeller med xDrive-systemet är roliga att köra så länge de är väl underhållna.

Med ovanstående vanliga transmissionsproblem som BMW xDrive-modeller upplever har det blivit enkelt att underhålla din bil under en längre period. När du följer BMW:s rekommenderade schemalagda underhållsservice hör transmissionsproblem och andra vanliga BMW xDrive-problem till det förflutna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts