BMW 325ci problem med växellådan

BMW 325ci kanske inte längre tillverkas, men det är en av de finaste BMW 3-serie-modellerna som BMW någonsin har skapat. Begagnade BMW 325ci:s klarar sig bra på begagnatmarknaden, men de har också en del problem som intresserade köpare bör känna till. Vad är trots allt de vanligaste problemen med BMW 325ci-transmissionen?

Vanliga BMW 325ci-transmissionsproblem är brinnande lukt, en varningslampa för transmissionen som tänds, läckage av transmissionsvätska, fördröjd växling, slipljud, hårda växlingar och växelglidning. Det är viktigt att veta vilka transmissionsproblem som plågar din bil och det kan hjälpa dig att förlänga livslängden på din växellåda.

Vilka är de vanligaste växellådsproblemen med BMW 325ci?

En varningslampa för växellådan tänds

Som i de flesta bilar är ett av de första tecknen på ett transmissionsproblem att kontrollampan för motorn tänds. Men eftersom BMW har en varningslampa för växellådan kommer användaren att bli varnad av denna lampa. Därefter bör du rådgöra med din mekaniker för att ta reda på vilken del av transmissionen som har problem.

Observera att varningslampan för växellådan är mer sannolik att komma på BMW 325ci-modeller med en automatisk växellåda och inte en manuell växellåda. Lampan försvinner när problemet är åtgärdat.

Läckage av växellådsvätska

Om du äger en BMW 325ci kan du räkna med att få läckage av transmissionsvätska om du inte underhåller bilen ordentligt. Det här problemet uppstår när du kör flera mil utan att inspektera och byta ut sårbara delar i transmissionssystemet. Några av de delar som slits snabbare är tätningar och packningar, transmissionsrör, packningar för transmissionsskålen samt dåliga ventiler och magnetventiler.

Detta problem bör åtgärdas omedelbart eftersom det kan skada transmissionen ytterligare och påverka bilens prestanda. Reparera eller byt ut de dåliga och skadade delarna.

  BMW X2 Tillförlitlighet

Slipande ljud eller konstigt ljud

Om du upptäcker ett konstigt ljud eller ett slipande ljud när du försöker växla under körning är detta ett tecken på en trasig växellåda. Den främsta boven kan vara spruckna eller flisade kugghjul. I vissa fall kan det bero på bristande smörjning. Så innan du tar din bil till en professionell mekaniker kan du försöka fylla på växellådsvätska till den rekommenderade nivån och se om problemet försvinner.

Om problemet inte är löst, låt mekanikern ställa en diagnos och reparera din bil. Och om planetväxelsystemet är skadat måste du också byta ut det för att bli av med det slipande ljudet.

Fördröjd växling

Detta är ett annat vanligt problem som också är lätt att lokalisera. Fördröjd växling sker när du försöker lägga i en växel eller växla mellan växlar men det fungerar inte enligt ditt tycke och smak. Några av de saker som orsakar fördröjd växling är låg vätska, smutsig vätska, problem med transmissionens magnetventil eller problem med kopplingen eller omvandlaren.

Låt din bil undersökas av en professionell mekaniker så att de kan upptäcka problemet och åtgärda det.

Brinnande lukt

Den brinnande lukten uppstår som ett resultat av läckande transmissionsvätska eller låg nivå av transmissionsvätska. Detta är en av de enklaste lösningarna eftersom du inte behöver besöka mekanikern om du inte har en läckande vätska. Läckande vätska orsakas normalt av en sprucken, felaktig eller dålig transmissionsdel. Upptäck den dåliga komponenten och byt ut den för att åtgärda problemet.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X1

Växel glider

Läckage i växellådan eller låga vätskenivåer kan göra att dina växlar glider eller växlar långsamt och inkonsekvent. Så om du vill bli av med det här problemet börjar du med att åtgärda läckageproblemet och se till att du alltid har rätt vätskenivåer.

Svårt att växla

Sist men inte minst har vi hårda växlingar. Liksom de flesta BMW 325ci transmissionsproblem på den här listan orsakas även detta problem av brist på transmissionsvätska eller smutsig transmissionsvätska. Så om du vill undvika hårda växlingar ska du se till att du har ren transmissionsvätska och rätt mängd.

FAQ

Är BMW 3-serien pålitlig?

Ja, BMW 3-serien är den mest tillförlitliga BMW-serien på marknaden. Den här serien brukar av de flesta tillförlitlighetsorgan bedömas som över genomsnittlig tillförlitlighet. Dessutom registrerar den färre problem per 100 problem än någon annan BMW-serie.

Är det dyrt att underhålla BMW 3-serien?

BMW 3-serien är en av de billigaste BMW-modellerna att underhålla. Så om du jämför kostnaden för att underhålla en BMW 3-serie med BMW 5-serie eller 7-serie, så är 3-serien billigare att underhålla. Trots detta är den fortfarande dyrare att underhålla än vanliga bilar, eftersom dess tjänster och delar är mycket kostsamma.

Hur lång tid tar det att reparera en trasig växellåda?

Det beror på vilka delar du har att göra med och hur allvarligt problemet är. Mindre transmissionsproblem kan ta några timmar att åtgärda, medan allvarliga problem kan ta över två dagar att åtgärda. Dessutom är det också viktigt att notera att vissa delar är dyrare än andra.

Vilket är billigare – att bygga om eller köpa en ny växellåda?

Naturligtvis är det billigare att bygga om en befintlig växellåda än att köpa en ny. Att bygga om en befintlig växellåda innebär att man reparerar dåliga eller felaktiga delar medan man för att köpa en ny växellåda måste skaffa allting nytt, vilket är extremt dyrt. Kostnaden för att bygga om en BMW-transmission ligger mellan 2 000 och 5 000 dollar, medan kostnaden för att köpa en ny ligger mellan 3 000 och 7 000 dollar.

  Passar Mercedes-fälgar till en BMW?

Efter hur många mil börjar BMW 325ci få växellådor som inte fungerar?

Transmissionen är en av de mest vitala delarna i alla bilar. Många tar den dock för given och byter inte ut växellådan eller spolar ut den smutsiga och gamla vätskan. Om växellådan inte underhålls ordentligt börjar den få problem efter 50 000 mil. Därför rekommenderas det att kontrollera vätskenivån var sjätte månad och byta vätska var 30 000 mil.

Sluttankar

Det är viktigt att ta väl hand om växellådan på samma sätt som vi tar väl hand om motorn. Om vi inte gör det kommer transmissionen att utveckla allvarliga problem som äventyrar bilens prestanda. BMW 325ci transmissionsproblem kan undvikas med god vård och underhåll.

Och nu när du känner till några av de transmissionsproblem som du sannolikt kommer att möta när du köper en begagnad BMW 352ci av hög kvalitet, bör du underhålla den väl och förlänga bilens motor och transmission.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts