BMW 750Li problem med växellådan

BMW 750Li

BMW 750Li är en av de finaste lyxsedanerna på marknaden. Den är bekväm, lyxig, avancerad, säker, rymlig och har enastående prestanda. Men som de flesta BMW har även den här modellen flera problem att hantera. Men vad är det för överföringsproblem med BMW 750Li?

Vanliga transmissionsproblem med BMW 750Li är växlingsfördröjningar, visslande ljud, hopp vid acceleration, brinnande lukt från huven, bilen skakar på vägen, läckage av transmissionsvätska och att kontrollampan för motorn tänds.

Vilka är de vanligaste transmissionsproblemen med BMW 750Li?

Försenad växling

Förseningar i växlingarna är mycket vanliga i BMW-modeller. BMW 750Li är inget undantag. Så om du har svårt att växla eller märker intensiva ryckningar är detta ett tecken på att du har problem med växellådan. Du kan också höra kopplings gnissel eller uppleva växlingsvakanser, vilket kan lämna dig vid höga eller låga varvtal.

I värsta fall kan växlingsfördröjningar leda till att BMW 750Li går in i halt läge och stannar. Om du upplever sådana problem bör du sluta köra eftersom du kan skada transmissionen och motorn ytterligare. Låt bilen bogseras till din bilverkstad och få problemet åtgärdat.

Hoppar vid acceleration

Ett annat vanligt överföringsproblem med BMW 750Li är att acceleratorn blir ryckig. Detta orsakas vanligtvis av smutsiga bränsleinjektorer. Det leder till att bilen tappar kraft när du försöker accelerera när du står stilla eller försöker köra i en viss hastighet. Se till att rengöra de smutsiga bränsleinsprutorna eller byt ut insprutarna om de är skadade.

Visslande ljud

När din BMW 750Li blir äldre kan du förvänta dig att höra ett visslande ljud. Några av orsakerna till ett visslande ljud är sprickor i vakuumgummi- eller plastvakuumledningen, sprucken ventilkåpa eller en dålig CCV. För att åtgärda problemet låter du mekanikern utföra ett diagnostiskt test för att identifiera vad som orsakar problemet och byta ut den berörda delen.

  Är BMW M8 en bra bil?

Bilen skakar på vägen

Om din bil skakar eller vibrerar på vägen är detta ett annat tecken på att din växellåda behöver uppmärksamhet. Dessutom kan du lätt se när problemet är direkt kopplat till transmissionen när bilen skakar eller vibrerar när du kör långsamt eller snabbare.

Om du har ett sådant problem är det viktigt att få din BMW 750Li kontrollerad innan problemet förvärras. I de flesta fall är skakningar ett resultat av skador från planetväxelsystemet eller ett lagerproblem. Låt en professionell tekniker diagnostisera din bil och åtgärda problemet.

En brinnande lukt som kommer från huven.

Om du märker en brinnande lukt från din bil under körning är detta en indikation på att du har ett läckage i växellådan. Den brinnande lukten kommer normalt från extremt varm eller läckande transmissionsvätska. Andra tecken på läckande transmissionsvätska är låga nivåer av transmissionsvätska och transmissionsläckage på marken under bilen.

Att ha låga vätskenivåer i bilen kan leda till allvarliga problem. Se till att få problemet åtgärdat så att vätskan inte läcker längre. Dessutom bör du fylla på transmissionsvätska så att bilen kan fungera optimalt.

Kontrollampan för motorn tänds

Om din växellåda är felaktig eller har problem kommer bilens dator att tända kontrollampan. Till skillnad från allmänna motorproblem kommer kontrollampan att tända varningslampan för växellådan. Trots att lampan lyser är det viktigt att besöka en professionell mekaniker med rätt diagnostiskt skanningsverktyg för att kontrollera felkoderna. Detta kommer att lokalisera problemet och få mekanikern att åtgärda det vid behov.

  Vanliga fel & problem med BMW 523i

Läckage av växellådsvätska

Även om växellådeläckage inte är lika vanligt som olje- och kylvätskeläckage kan de också dyka upp om din växellåda har problem eller är dålig. Några av de främsta orsakerna till läckage i växellådan i BMW 750Li är felaktiga vätskeledningar, ett utrymme i en panelpacka, trasiga eller slitna tätningar och en felaktig vridmomentomvandlare.

De viktigaste tecknen på växelläckage är en rödbrun eller livligt röd vätska under bilen. För att åtgärda detta problem måste du identifiera orsaken och åtgärda den. Därefter måste du också byta ut växellådan.

FAQ

Är BMW N63-motorn tillförlitlig?

BMW N63-motorn var BMW:s första turboladdade V8-motor. Den var kraftfull men kom med många tillförlitlighetsproblem. BMW har dock förbättrat de senaste N63-motorerna eftersom de inte har så många problem som de första versionerna. På det hela taget är BMW N63-motorn bland de minst tillförlitliga BMW-motorerna på marknaden.

Är det lätt att laga en BMW-transmission?

Nej, det är inte lätt. Att laga en BMW-transmission är inte bara kostsamt utan också dyrt. Det tar timmar att laga växellådan eller bygga om den. Du kommer att behöva ådra dig en kostnad på mellan 1 800 och 5 000 dollar för att laga transmissionen på din BMW 750Li. Kostnaden kan till och med bli högre beroende på vilken BMW 750Li-variant du har.

Efter hur lång tid börjar BMW få problem med växellådan?

Om den underhålls på rätt sätt bör en BMW-transmission hålla över 100 000 mil. Trots detta kan den här delen börja få problem redan vid 50 000 miles om den inte underhålls väl. BMW rekommenderar att man byter ut växellådsvätska var 30 000 till 50 000 mil. Dessutom bör du byta ut vätskan mot en kvalitetsvätska.

  Vanliga problem med BMW X1

Har BMW 750Li många problem?

Ja, BMW 750Li är en av de minst tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Detta beror på att den är utrustad med BMW N63-motorn som kommer med en massa problem. Några av de vanligaste problemen med BMW 750Li är fel på styrkedjan, överdriven oljeförbrukning, snabb batteridränering, fel på bränsleinsprutare och läckande ventilstamtätningar.

Bottom line

BMW 750Li är inte bara en lyxig, bekväm, avancerad och prestigefylld bil, utan den är också rolig att köra och lätt att hantera. Icke desto mindre har den också flera problem som användarna bör känna till. Naturligtvis är transmissionsproblem en del av dessa problem.

De flesta av de problem som BMW 750Li kommer med kan dock undvikas eller minskas genom rätt skötsel och underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts