BMW X6 VS Porsche Macan – vilken är bäst?

En kompakt SUV ger en större närvaro på gatan än en hatchback eller sedan. Samtidigt är den mer praktisk och ger mer förvaringsutrymme än vad en sedan skulle göra. Om du letar efter en lyxig kompakt SUV är BMW X6 och Porsche Macan några av de populära modellerna. Men vilken av dem är bäst?

BMW X6 erbjuder mer komfort, lyx och är mer praktisk än Porsche Macan. Medan Porsche Macan erbjuder bättre hantering, prestanda och är mer elegant. Dessutom är Porsche Macan något billigare men med liknande funktioner och kapacitet.

Sammantaget är dessa två bilar exceptionella och det beror på vad du önskar i en kompakt SUV. De är tillverkade av högkvalitativa material och har förstklassig teknik och säkerhetsfunktioner. Med den här jämförelsen kommer du att kunna avgöra vilken bil som passar inte bara din budget utan även dina behov.

Vilken bil är bäst – Porsche Macan eller BMW X6?

Utvändigt och invändigt utseende

BMW X6 ser enastående ut jämfört med de tidigare modellerna. Porsche Macan ser dock fortfarande snyggare och smidigare ut än den senaste BMW X6. Den har utmärkta egenskaper som sidoblad med 3D-strukturelement, front med integrerade luftintag i karosserifärg, LED-bakljus och 19-tums legeringshjul.

Trots att Porsche Macan stoltserar med en traditionell men förtrollande design ser BMW X6 också elegant ut med ett lutande tak, panoramasoltak, stor njurgrill, adaptiva strålkastare och 20-tums hjul. Så båda SUV:erna kommer att lämna människor fascinerade när de passerar förbi.

Porsche Macan må ha en exceptionell exteriör, men BMW X6 har en mer avancerad och lyxig interiör. Dessutom är BMW X6:s interiör mycket attraktiv och avancerad. Den är också rymligare än Porsche Macans interiör.

  Är Cayman en Boxster med hårt tak?

Till skillnad från BMW X6 har Porsche Macan behållit de flesta av sina gamla funktioner från den tidigare modellen, vilket gör den något oattraktiv. Porsche har till exempel inte ersatt instrumentklustret med en ny digital enhet. Detta gör att bilen ser föråldrad ut, jämfört med BMW X6 med de senaste funktionerna.

Porsche Macan är ganska mycket mindre än BMW X6. Den har en hjulbas på 110,5 tum, en längd på 186,1 tum, en bredd på 76,1 tum och en höjd på 63,8 tum. Omvänt har den större BMW X6 en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

Prestanda

När det gäller prestanda sticker Porsche Macan ut. Även om BMW X6 har några kraftfulla trims är den inte en match för den sportigare Porsche Macan. Porsche Macan presterar inte bara exceptionellt bra, utan är också lättare att hantera på grund av sin lättare konstruktion.

Porsche Macan har tre utrustningsnivåer, som inkluderar bas, S och GTS. Basmodellen levereras med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor och den levererar maximalt 261 hk och 295 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 144 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 5,8 sekunder.

Den andra trimmen, som är Porsche Macan S är utrustad med en 2,9-liters twin-turbo V6-gasmotor med dubbelturbo som ger maximalt 375 hk och 383 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 160 mph och kan gå från 0 till 60 på bara 4,4 sekunder.

  BMW Z4 Tillförlitlighet

Sist men inte minst är Porsche Macan GTS utrustad med en 2,9-liters twin-turbo V6-gasmotor som levererar upp till 434 hk och 405 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en topphastighet på 167 mph. Observera att toppfarten och accelerationen endast uppnås med Sport Chrono Package.

BMW X6 presterar kanske inte lika enastående som Porsche Macan, men den är fortfarande mycket kraftfull och utmärkt i prestanda. BMW X6 kommer med tre trimnivåer som inkluderar sDrive40i, xDrive40i och M50i. Ju högre trimnivå desto dyrare blir den.

BMW xDrive40i kommer med en 3,0-liters inline-6-gasmotor som producerar upp till 335 hk och 330 lb-ft vridmoment. Den har en topphastighet på 151 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 5,3 sekunder. Detta är snabbare än basutrustningen för Porsche Macan.

BMW M50i är däremot utrustad med en 4,4-liters V8-gasmotor med dubbelturbo som levererar maximalt 523 hk och 553 lb-ft vridmoment. Den har också samma acceleration som Porsche Macan då den klockar 4,1 sekunder på 0 till 60 mph. Den har dock en lägre topphastighet på 155 mph, vilket gör den ganska långsam.

Pris

Porsche Macan är ganska billigare jämfört med BMW X6. Basmodellen av BMW X6 kostar 67 300 dollar, medan den avancerade trimmen kostar 86 200 dollar. Å andra sidan kostar Porsche Macans basutförande 54 800 dollar, medan det mer avancerade utförandet kostar 79 800 dollar.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW X6 eller Porsche Macan?

Porsche Macan är snabbare än BMW X6. Porsche Macan GTS är snabbare än BMW X6 M50i. Även om dessa bilar tar 4,1 sekunder på sig att accelerera från 0 till 60 har Porsche Macan en topphastighet på 167 mph, medan BMW X6 bara klarar upp till 155 mph.

  BMW 328i VS 335i - vilken är bäst?

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW X6 eller Porsche Macan?

Ingen av dessa bilar är billigare att underhålla. Eftersom båda bilarna är lyxiga kompakta SUV:er är de ganska besvärliga när de går sönder. Trots detta är Porsche vanligtvis billigare att underhålla än BMW. Räkna därför med att spendera något mer på BMW X6 än Porsche Macan.

Är Porsche Macan och BMX X6 värda priset?

Ja, dessa två utmärkta tyska maskiner är värda varje dollar som spenderas på dem. SUV:erna är vackert utformade och levereras med förstklassiga lyx- och säkerhetsfunktioner. De är också kraftfulla och kan konkurrera rättvist med alla kompakta SUV:er i toppklass.

Kostnaderna för reparation och underhåll kan dock vara höga. Dessutom är deras initialkostnad ganska hög, vilket kan avskräcka vissa intresserade köpare.

Sammanfattning

Porsche Macan och BMW X6 är två utmärkta kompakta SUV:er med lyxiga egenskaper och enastående prestanda. Trots detta är Porsche Macan den bättre bilen eftersom den är lättare att hantera, snabbare och snyggare. Medan BMW X6 är idealisk för dem som kräver en lyxig, avancerad, rymlig och mer praktisk kompakt-SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts