BMW 118d – Allt du behöver veta

BMW 118d

BMW är populärt för att tillverka några av de finaste bilarna på marknaden. Även om BMW 118d inte är den finaste BMW-modellen sticker den ändå ut från konkurrenterna. Den här bilen är snygg, bekväm, rymlig, ekonomisk och pålitlig.

BMW 118d är en 4-dörrars hatchback, men den kommer med ett alternativ till en 2-dörrars coupé. Så intresserade köpare har två karosstilar att välja mellan. Dessutom har det här fordonet en rymlig hytt som bekvämt kan rymma upp till fem personer. Dessutom är bilen lyxigt byggd och levereras med många säkerhetsfunktioner.

BMW 118d:s historia

BMW 118d är en del av BMW 1-serien. När BMW introducerade 1-serien 2004 var BMW 118d en av de första modellerna som tillverkades. Den tillverkades tillsammans med BMW 116i, 116d, 118i, 120i, 120d, 123d och 130i.

Dessutom finns den här bilen i två alternativ, E87 5-dörrars hatchback och E82 2-dörrars coupé. Till skillnad från E87 hatchback presenterade BMW 118d Coupé 2007. BMW avvecklade dock båda bilarna 2013 och ersatte dem med nyare och bättre modeller.

Funktioner hos BMW 118d

Utseende

BMW 118d är en av de snyggaste småbilarna på marknaden. Det spelar ingen roll om du väljer coupé eller hatchback, de sticker ändå ut från konkurrenterna. Tack vare sin unika exteriördesign och lyxiga funktioner som är mycket tilltalande.

Dessutom har 118d hatchback en förstklassig interiör som utstrålar lyx och överflöd. Den kan skryta med funktioner som kromaccenter, automatisk luftkonditionering, Sensatec svart klädsel, golvmattor i Velor och ett armstöd fram.

På det hela taget ser den elegant ut både på insidan och utsidan. Den har också en hjulbas på 105 tum, en längd på 170 tum, en bredd på 71 tum och en höjd på 56,5 tum. Det är kanske inte den största kompakta hatchback på marknaden, men den fyller sin funktion mycket väl.

  Vilken är den största BMW SUV:n?

Prestanda

Den här bilen presterar också enastående. Den har två motoralternativ, som inkluderar 2004 till 2007 2,0-liters M47 inline-4 turbomotor och 2007 till 2013 2,0-liters N47 inline-4 turbomotor. Den första motorn levererar upp till 121 hk och 207 lb-ft vridmoment, medan den andra motorn producerar högst 141 hk och 221 lb-ft vridmoment.

Därför var den senaste motorn kraftfullare än den tidigare motorn. På det hela taget presterade båda motorerna enastående och var kraftfullare än sina konkurrenter.

Komfort och lastutrymme

BMW 118d må vara en kompakt hatchback, men det betyder inte att den inte är rymlig eller bekväm. Den här bilen har en stor kabin som också är utrustad med förstklassiga och lyxiga funktioner. Den har plats för upp till fem personer med två sittande i framsätet och tre i baksätet.

Dessutom har den mycket lastutrymme eftersom dess hatchbackdesign gör det möjligt att fälla baksätena för att lägga till mer lastutrymme. Den har ett lastutrymme på 13,42 bakom den andra sätesraden. Men när du fäller ner det här sätet kan du förvara mer bagage, så länge det inte finns någon i baksätet.

Bränsleeffektivitet

BMW är en av de mest bränslesnåla lyxbilarna på marknaden. Dessutom är BMW 118d ännu effektivare eftersom den förbrukar mindre bränsle än sina större syskon. Tack vare den mindre motorn som den är utrustad med. Den har också ett EPA-betyg på 50,4 mpg till 58,9 mpg, vilket är exceptionellt.

  Vilka är skillnaderna mellan BMW-serierna?

Pris

Eftersom det inte tillverkas några nya BMW 118ds kommer du förmodligen att bege dig till begagnatmarknaden för att få din 118d. Trots detta är det viktigt att köpa en bil som är väl underhållen och i gott skick. En begagnad 118ed av hög kvalitet kostar ungefär 30 000 dollar.

FAQ

Är BMW 118d värd att köpa?

Om du letar efter en kompakt och lyxig bil som du kan köra runt i staden med mycket lätthet och komfort är BMW 118d ett bra val. Men om du inte är beredd att spendera mycket pengar på att reparera och underhålla en lyxig bil är detta inte bilen för dig.

Är BMW 118d tillförlitlig?

Ja, BMW 118d är tillförlitlig när du jämför den med andra BMW 1-seriebilar eller liknande lyxbilar i sin klass. Den rapporterar också färre problem och det är därför den får ett betyg något över genomsnittet av de flesta tillförlitlighetsorgan. Kostnaden för reparation och underhåll är dock fortfarande hög jämfört med sina rivaler.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 118d?

BMW 118d må ha en sportig och elegant design, men den har också flera problem som intresserade köpare bör vara medvetna om. Några av dessa problem är fel på styrkedjan, ineffektiva bromsar, transmissionsproblem, problem med turboladdare, problem med dörrhandtag, motorstopp och mycket mer.

Trots att BMW 118d upplever flera problem under åren kan de flesta av dem repareras på ett BMW-servicecenter med stor lätthet. Och med rätt underhåll kommer de flesta av dessa problem inte att upplevas.

  Vanliga problem med BMW 528i

Är BMW 118d dyr att underhålla?

Ja, BMW 118d är dyr att underhålla. Detta beror på att den här bilen går sönder oftare än sina konkurrenter. Det innebär alltså fler besök och utgifter hos mekanikern. Dessutom är BMW:s reservdelar några av de dyraste på marknaden, vilket innebär att det kommer att öka kostnaden för reparation och underhåll.

Vilken bil är bäst – BMW 118d eller 116d?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en kraftfullare och mer högpresterande BMW 1-serie är BMW 118d det bästa valet. Men om du önskar en mer ekonomisk, effektiv och prisvärd hatchback är BMW 116d det perfekta alternativet.

Slutsats

BMW 118d är en kompakt, pålitlig, bekväm och lyxig hatchback. Den här bilen är dessutom bränslesnål, säker och presterar exceptionellt bra. Trots detta har den också flera problem, såsom bränslepumpsfel, transmissionsproblem, problem med dörrhandtagen, ineffektiva bromsar och mycket mer.

På det hela taget är det en utmärkt bil som låter köparen välja mellan en coupé och en hatchback. Hatchbacken är dock det bästa valet eftersom den ger mer utrymme i kupén och lastutrymmet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts