Vanliga problem med BMW 118d

BMW 118d Problem

BMW 118d är en elegant och kompakt hatchback som många BMW-älskare med en liten budget skulle vilja ha. Den är ekonomisk, rymlig, pålitlig och rolig att köra. Men den kommer också med flera problem som man bör känna till så att man kan budgetera för dem i förväg.

BMW 118d har flera problem som man bör känna till innan man investerar sina pengar i den. Några av dessa problem är fel på styrkedjan, problem med dörrhandtagen, motorstopp, ineffektiva bromsar, fel på servostyrningen och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 118d?

Fel på styrkedjan

Ett vanligt problem som BMW 118d-ägare drabbas av är fel på styrkedjan. Timingkedjorna och spännarna på BMW 118d är inte tillräckligt bra. Så om de går sönder kan det hända att bilen inte startar eller inte går att köra. Om din bil har ett problem med styrkedjan kan motorn ha fel tändning eller du kan höra ett skramlande ljud.

Det bästa sättet att hantera ett fel på en styrkedja och spännare är att byta ut delen. Se därför till att styrkedjan på BMW 118d är i gott skick innan du köper en begagnad BMW 118d.

Motorn stannar

Ett annat vanligt problem som BMW 118d-ägare upplever är motorstopp. Motorstopp i 118d är ett resultat av ett elektriskt problem. Det inträffar vanligtvis när bilen är i rörelse och de yttre lamporna släcks. BMW:s tekniker har upptäckt att en kabel som levererar ström till strömfördelningsboxen har visat sig ha gått sönder inne i motorrummet.

Innan du betalar för BMW 118d ska du därför inspektera den och se till att kabeln som levererar ström är i gott skick.

  BMW 2-serien Gran Coupe tillförlitlighet

Problem med dörrhandtagen

De flesta BMW 1-serien har problem med problem med dörrhandtag. Detta är alltså inte bara ett problem för BMW 118d, utan även för 116i, 116d, 118d och många andra modeller av 1-serien. Om din bil har problem med dörrhandtaget kommer du att märka att en enhet sticker ut ur dörren när du försöker stänga den.

Ta bilen till en tekniker eller ett BMW-servicecenter för att få det åtgärdat. Du kommer att behöva byta ut spärren och handtaget eftersom de kan vara trasiga.

Problem med krockkuddar

BMW 118d tillverkade under andra kvartalet 2008 har problem med krockkuddar. Dessa problem uppstod på grund av fel i BMW:s hatchback-säkerhetsbältessträckare och ledningsnät. Det enda sättet att bli av med detta problem är att byta ut den felande delen.

Fel i servostyrningen

Många användare av BMW 118d har klagat på fel på servostyrningen. Ratten förlorar kraft på grund av ett elektroniskt kontrollfel. I vissa fall är problemet så allvarligt att det kräver att hela servostyrningssystemet byts ut. Dessutom har BMW återkallat många bilar på grund av just detta problem.

Problem med turboaggregat

I takt med att din bil åldras är risken för att turboladdaren utvecklar problem också stor. Detta beror på att turboladdaren påverkas av saker som främmande föremål, oljesvält och oljeföroreningar. Så innan du reparerar eller byter ut turboladdaren bör du försöka lösa det underliggande problemet som kan orsaka att turboladdaren går sönder innan du byter ut den.

Ineffektiva bromsar

Om du köper en BMW 118d från 2006 bör du räkna med att få problem med bromsarna. Detta beror på att BMW 1-serie som 118d kom med detta problem. Problemet är kopplat till en tätning på bromssystemet. Eftersom bromsarna är komprometterade kommer de inte att fungera som de behövs eller är mycket effektiva.

  BMW VS Lamborghini tillförlitlighet - vilken är bäst?

Problem med kallstart och tomgångskörning

Ett annat problem som de flesta BMW 118d-ägare stöter på är kallstartsproblemet vid tomgångskörning. Detta inträffar vanligtvis när du startar bilen i kallt väder. Motorn kan också gå på tomgång. Till skillnad från de flesta problem på den här listan kan problemet dock avhjälpas genom att programmera om ECU:n eller den elektroniska kontrollenheten.

Bränslepumpfel

Bränslepumpsfel inträffar på nästan alla BMW. Det är vanligt på gamla modeller eller de som har lagt på många mil. När du kör flera mil är det bränsleföroreningar, elektriska fel och ålderdom som gör att bränslepumpen slits ut. I de flesta fall måste du byta ut bränslepumpen.

Problem med växellådan

Flera BMW 118d har återkallats på grund av transmissionsproblem. De flesta ägare klagade över att de förlorade drivkraften när de försökte välja växlar och växla in dem. Efter att bilarna återkallats identifierade BMW:s tekniker en liten bult som lossnat i kopplingstrycket.

Om du köper en begagnad BMW 118d ska du försäkra dig om att problemet har åtgärdats av BMW och att den inte längre sitter löst.

FAQ

Hur många mil är höga miltal för BMW 118d?

Om du letar efter en begagnad BMW 118d av hög kvalitet, se till att den har mindre än 100 000 mil. Om den har mer än 150 000 mil anses detta vara hög milkostnad eftersom den kommer att börja få allvarliga problem som kräver mycket pengar att köpa och reparera.

  Hur lång livslängd har BMW?

Hur länge håller BMW 118d?

Trots att BMW 118d inte är lika kraftfull som BMW 3-serien eller 5-serien kan den hålla över 200 000 mil. Trots detta kräver den rätt skötsel och underhåll för att nå de ovan nämnda milen. Dessutom bidrar goda körvanor också till att förlänga bilens livslängd.

Har BMW 1-serien många problem?

Nej, BMW 1-Series har inte många problem. Men när du jämför den med andra bilar i sin klass kommer du att upptäcka att den har fler problem. Några av de vanligaste problemen med BMW 118d är fel på bältessträckaren, axelproblem, överföringsproblem, problem med servobromsarna och mycket mer.

Vad är skillnaden mellan 118i och 118d?

Det är samma bilar men den ena bilen använder diesel för att köra medan den andra använder bensin. BMW 118d använder diesel medan BMW 118i använder bensin. Dessutom har BMW 118i 3 motoralternativ, medan BMW 118d endast har två motoralternativ.

Slutsats

Nu när du känner till några av de problem som BMW 118d står inför kan du bestämma om du ska förvärva en begagnad 118d av hög kvalitet eller inte. Denna kompakta hatchback är unik eftersom den är rymlig, bekväm, pålitlig, praktisk och rolig att köra. Dessutom kan de flesta problem som den har hanteras av en certifierad BMW-tekniker.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts