Bilar som liknar Hyundai Palisade

2023 Hyundai Palisade

Hyundai Palisade är en fullstor sju-sitsig familje-SUV som är utformad för att vara bekväm, tyst, rymlig och pålitlig. Den första Palisade introducerades 2020 och den konkurrerar med en hel del fullstora SUV:er eftersom detta segment är riktigt populärt på marknader som den nordamerikanska marknaden. Det finns dock många bilar som liknar Hyundai Palisade, varav vissa är bättre i vissa avseenden.

Som sådan är detta ämnet för den här artikeln. Vi kommer att lista alla SUV:er som konkurrerar med Palisade och berätta något om var och en av dem. Vi kommer att fokusera på vad var och en av dessa SUV:er gör bättre än den andra för att skapa en bredare förståelse för vilken SUV som är något för dig.

Den SUV som är mest lik Hyundai Palisade är Kia Telluride eftersom den delar ganska många delar med Palisade. Vi kommer också att nämna Ford Explorer som är en av de mest populära USA-tillverkade stora SUV:erna sedan decennier tillbaka, långt innan Palisade ens fanns tillgänglig.

Andra liknande SUV:er är Honda Pilot och Subaru Ascent eftersom dessa två också är riktigt populära i detta segment.

Hyundai Palisade

Hyundai Palisade börjar på 35 000 dollar medan toppmodellerna Calligraphy går för 49 000 dollar. Palisade använder sig av en 3,8L V6-motor som ger 291 hk och är något av en motor av den gamla skolan eftersom en 3,6L cylindervolym egentligen inte är så vanlig i dagens bilindustri. Palisade kommer med en FWD-uppsättning från standard, men du kan få en med AWD också.

  Hyundai i10 vs Ford Fiesta - vilken är bäst?

Palisade ser verkligen imponerande ut från utsidan vilket är vad de flesta vill ha i detta segment. Den är inte lika pålitlig som Santa Fe eller Tucson, men den lyckas ändå vara mer pålitlig än de flesta andra SUV:er här. Interiören är riktigt snyggt utformad och Palisade verkar verkligen vara en mer polerad produkt än de flesta SUV:er i sitt segment.

Kia Telluride

Kia Telluride börjar på 34 725 dollar och priset går upp till 44 625 dollar för toppmodellen. Telluride är den SUV som är mest lik Hyundai Palisade eftersom dessa verkligen är lika stora, de rymmer samma antal passagerare, de har samma dragkraft på 5 000 pund, utmärkta säkerhetsbetyg och en lika effektiv V6-motor.

Kia Telluride verkar dock vara en mer högklassig produkt eftersom den använder bättre interiörmaterial och den känns lite mysigare och bättre isolerad. Lastutrymmet är också något rymligare medan även instegsmodellerna får massor av standardfunktioner för säkerhetsassistans.

Ford Explorer

Ford Explorer börjar på 35 510 dollar medan toppmodellerna kostar runt 53 000 dollar vilket är en rejäl uppgradering jämfört med både Palisade och Telluride. Ford Explorer har bra motorer till hands och den 3,0 l dubbelturboladdade hybrid-V6:an med 400 hk är det bästa valet. Den här motorn ger till och med bättre bränsleekonomi än de i både Telluride och Palisade, även med sådana effektökningar.

Explorer hamnar dock lite efter Telluride och Palisade på kvalitetsavdelningen eftersom interiörmaterialen inte är lika avancerade. Den tredje sätesraden är också trång jämfört med de andra två, särskilt Telluride som erbjuder mer än tillräckligt med plats för alla i varje säte.

  Vanliga problem med Hyundai Elantra

Honda Pilot

Det är svårt att prata om någon Hyundaimodell utan att nämna en Honda som konkurrerar med den head-to-head. I det här fallet är det Honda Pilot som kostar mellan 38 080 och 51 870 dollar. VTEC V6:an i Honda erbjuder 280 hk vilket gör att den verkligen liknar dem i Palisade och Telluride. Pilot kan också dra 5 000lbs och MPG är också mer eller mindre samma.

Men där Pilot skiljer sig är att den får fler standardfunktioner över hela linjen, vilket delvis är anledningen till att den har en högre prislapp. Pilot är dock inte lika pålitlig som Palisade och erbjuder inte heller samma nivå av sittplatser på tredje raden.

Subaru Ascent

Subaru Ascent kostar från 32 795 till 45 945 dollar vilket gör den till den billigaste fullstora SUV:n här. Det som är bra med Ascent är att den kommer med AWD som standard och att Subaru AWD är ett av de bästa AWD-systemen på marknaden. Den får också massor av teknik- och säkerhetsfunktioner i alla trimnivåer, så mycket att den slår alla SUV:er här utom Pilot.
Det dåliga med Ascent är dock att den också erbjuder en trång tredje sätesrad, en relativt bullrig drivlina och en liten brist på kvalitet på insidan. Hur som helst, om du vill ha en SUV som även kan gå i terräng är Ascent mycket bättre än alla andra SUV:er på den här listan.

  Hyundai i30 vs VW Golf - vilken är bäst?

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Palisade den bästa SUV:n i sin klass?

Hyundai Palisade är en av de bästa SUV:erna i sin klass, men den brister i vissa avseenden. Till att börja med är den dyrare än de flesta SUV:er här och den är inte den modernaste SUV:n här. Kia Telluride ser utan tvekan bättre ut medan Subaru Ascent kan ta sig till platser som Palisade helt enkelt inte kan.

Ford Explorer erbjuder den bästa motorn medan Honda CR-V har de bästa funktionerna från standard.

Är Hyundai Palisade en lyxig SUV?

Hyundai Palisade är inte en lyxig SUV och det är ganska uppenbart så fort du tar en titt på den. En lyxig SUV från det här segmentet erbjuder mycket mer än vad någon av dessa gör och de bästa exemplen på fullstora lyxiga SUV:er är Range Rover Vogue, Mercedes GLS och BMW X7.

Är fullstora SUV:er de bästa SUV:erna på marknaden?

Köpare av fullstora SUV:er tenderar att vara familjeorienterade, vilket innebär att de föredrar fullstora SUV:er på grund av ökad praktisk användbarhet och överlägsen säkerhet. De flesta moderna mellanstora SUV:er erbjuder dock liknande utrymme och bättre motorer och är inte alls lika dyra som fullstora SUV:er.

Hyundai Santa Fe ser till exempel bättre ut än Palisade, är billigare, har en snyggare interiör och har bättre motorer med bättre MPG-resultat.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts