Bilar som liknar Hyundai Santa Fe

2023 Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är en av de mest populära mellanstora SUV:erna i världen eftersom den har ett relativt bra pris, men ändå är riktigt pålitlig, riktigt välutrustad och ser bra ut både på insidan och utsidan. Santa Fe placerar sig mellan Hyundai Palisade, den stora SUV:n, och Hyundai Tucson, den lilla SUV:n, som alla är populära och ligger i toppen av sina respektive segment.

Den första Santa Fe-modellen introducerades 2001 och har varit i kontinuerlig produktion sedan dess. Den fjärde generationen introducerades 2018 och ansiktslyftades inför modellåret 2021. Vi kommer troligen att få se den femte generationen av Santa Fe om ungefär två år, vilket innebär att det fortfarande är en bra tid att överväga att köpa den nuvarande generationen.

I den här artikeln kommer vi dock att lista alla bilar som liknar Hyundai Santa Fe och berätta vad du får med varje bil. Den bil som är mest lik Hyundai Santa Fe är Kia Sorento som delar de flesta av sina delar med Santa Fe. Andra anmärkningsvärda bilar från detta segment är Honda CR-V, Nissan Rogue och Toyota RAV4.

Alla fem av dessa mellanstora SUV:er är populära eftersom de alla erbjuder ett riktigt lockande paket överlag. De skiljer sig dock åt i vissa avseenden, och om något av dessa är viktigt för dig kommer de sannolikt att tippa över till just en av dessa SUV:er.

Hyundai Santa Fe

Den nuvarande Hyundai Santa Fe börjar på ett grundpris på 27 200 dollar, men priset kan gå så högt som 41 000 dollar för toppmodellerna Calligraphy. Santa Fe använder en välbekant fyrcylindrig motor med 191 hk som du hittar i olika Hyundai- och Kia-modeller och den lika välbekanta fyrcylindriga turbomotorn med 280 hk. Du kan också välja en hybrid om du vill ha bästa möjliga effektivitet och effekt.

  Hyundai Veloster Tillförlitlighet

Designmässigt ser Santa Fe fortfarande otroligt fräsch ut både på insidan och utsidan eftersom Hyundai verkligen gjorde ett bra jobb med de allra senaste Hyundai SUV:erna då de bestämde sig för att satsa på en mer attraktiv design genomgående. På det hela taget är Santa Fe en rymlig, pålitlig, välutrustad, säker och bekväm SUV, vilket är anledningen till att den är så populär som den är.

Kia Sorento

Kia Sorento delar de flesta av sina delar med Hyundai Santa Fe, vilket innebär att dessa två SUV:er är ganska lika varandra. Sorento börjar på 29 950 dollar och kan gå upp till 43 000 dollar vilket är lite högre än Santa Fe. Sorento är också lite nyare eftersom den allra senaste Sorento-modellen kom ut ett år efter Santa Fe.

Sorento erbjuder ett något större bagageutrymme, vilket är i stort sett den enda skillnaden när det gäller praktiska egenskaper. Sorentos interiör är annorlunda med större skärmar och en mer blockig design som inte är lika snygg som den i Santa Fe. När det gäller den yttre designen kommer de som älskar boxiga SUV:er att föredra Sorento medan de som söker mjukare linjer kommer att föredra Santa Fe.

Honda CR-V

För ett pris mellan 26 800 och 36 600 dollar är Honda CR-V märkbart billigare än Hyundai i den övre delen, vilket är där de flesta köpare av dessa SUV:er tenderar att bo. CR-V erbjuder också mer utrymme än Santa Fe med 28MPG kombinerat jämfört med 26MPG kombinerat med både Santa Fe och Kia Sorento.

  Hyundai i30 vs Mazda 3 - Vilken är bäst?

CR-V saknar dock motorer då den erbjuder en 1,5 liters 4-cylindrig motor med 190 hk och en 2,0 liters 4-cylindrig hybrid med 212 hk som inte är lika sofistikerad eller kraftfull som hybriden i Santa Fe. CR-V får visserligen mer grejer från fabriken, men den är ändå lite tråkig att köra och inte lika intressant att titta på som Santa Fe.

Nissan Rogue

Priset för en Nissan Rogue ligger mellan 27 150 och 36 930 dollar, vilket också placerar den i en mer prisvärd kategori jämfört med Santa Fe. Med 30MPG kombinerat är Nissan Rogue den mer ekonomiska SUV:n jämfört med alla de tidigare SUV:erna här. Den här motorn erbjuder också 201 hk vilket också är en uppgradering jämfört med alla tidigare nämnda SUV:er.

En stor nackdel med Rogue är att den ännu inte kommer med en hybriddrivlina, så är det faktum att den inte känns lika speciell på insidan. Däremot får den den bästa säkerhetsfunktionspaletten av alla bilar här.

Toyota RAV4

Vår sista konkurrent är Toyota RAV4 som kostar från 26 975 till 36 915 dollar vilket också är betydligt lägre än Sorento eller Santa Fe. RAV4:s motorpalett omfattar en 2,5 liters 4-cylindrig motor med 203 hk eller en 2,5 liters hybrid med 220 hk. MPG-värdena är 40MPG vilket är en riktigt bra siffra och Toyota är känd för att göra bra hybridmotorer i flera år nu.

RAV4 känns inte lika plyschig som de flesta bilar på den här listan och den är inte heller den snyggaste. Interiören i RAV4 är trevlig och är lagd med högkvalitativa material. Den slår visserligen de andra eftersom den finns med ett offroadalternativ, men den brister bakom de andra när det gäller bullerisolering.

  Hyundai Ioniq 5 vs Nissan Ariya

FAQ avsnitt

Är Hyundai Santa Fe den bästa bilen i sin klass?

Både Hyundai Santa Fe och Kia Sorento är de två bästa mellanstora SUV:erna som nämns här på de flesta områden. De ser bäst ut både invändigt och utvändigt och de är de mest bekväma och pålitliga. Nissan Rogue erbjuder den mest ekonomiska och kraftfullaste basmotorn medan CR-V erbjuder mest utrymme.

Är Hyundai Santa Fe en lyxig SUV?

Hyundai Santa Fe är en riktigt väl avvägd SUV med funktioner som bara kan ses på riktiga lyxiga SUV:er. Santa Fe är dock ingen lyxig SUV, vilket är uppenbart så fort du jämför den med BMW X5, Volvo XC90, Audi Q7 eller Mercedes GLE.

Är Hyundai Santa Fe den bästa Hyundai SUV:n?

Av alla större Hyundai SUV:er skulle jag ge övertaget till Santa Fe eftersom den är perfekt i storlek. Vissa kanske föredrar Tucson på grund av att den är mer prisvärd och mer populär medan andra kommer att välja den större Palisade. Santa Fe erbjuder dock även sju platser som i Palisade samtidigt som den är mer pålitlig.

Tucson är en riktigt konkurrenskraftig SUV i sin klass, men den är helt enkelt inte lika bra som Santa Fe, vilket är förståeligt med tanke på prisskillnaden, särskilt i den övre delen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts