Bilar som liknar Hyundai IONIQ 6

2023 Hyundai IONIQ 6

Hyundai Ioniq 6 håller på att bli en riktigt populär bil eftersom den ser riktigt cool ut och erbjuder mycket räckvidd utan att kosta en massa pengar. Ett så slående formspråk ser man inte ofta på bilar som kommer med en så överkomlig prislapp, vilket säkert kommer att locka köpare från alla prisklasser. Ioniq 6 är dock inte den enda bilen i det här segmentet som kan erbjuda dig mycket.

Därför kommer vi att nämna bilar som liknar Hyundai Ioniq 6 och berätta vad du kan förvänta dig av varje bil. Tesla Model 3 är dess naturliga rival eftersom den sannolikt är den mest populära relativt prisvärda elektriska fyrdörrars sedanen. Polestar 2 ställs också ofta mot Ioniq 6 och dessa tre el-sedaner är alla relativt lika varandra.

Vi måste också nämna den nyligen avslöjade Volkswagen ID. Aero som i princip är VWs syn på hur framtidens elektriska familjedrivna sedan ska se ut. Det finns några dyrare el-sedaner där ute som Mercedes EQE eller Audi e-Tron, men dessa är lyxiga elbilar medan Ioniq 6 inte är det.

Därför kommer vi att gå på djupet med alla fyra och försöka få dig att förstå varför den ena är bättre än den andra. Så om du är på marknaden för en eldriven familjebil kommer du troligen att gilla detta.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 kommer sannolikt att börja någonstans mellan 45 000 och 60 000 dollar beroende på modell, trimnivå och drivlina. Ioniq 6 erbjuds med två batterialternativ, ett mindre 53 kWh-batteri med 220 mils räckvidd eller det större 77 kWh-batteriet med uppskattningsvis 320 mils räckvidd. Det mest anmärkningsvärda med Ioniq 6 är dock utseendet, det attraktiva priset och den ganska stora räckvidden.

  Vanliga problem med Hyundai Ioniq 4

Vissa kommer inte att gilla den överdrivet digitaliserade förarupplevelsen eftersom den kanske inte är lätt att förstå för alla. Ioniq 6 är också mindre praktisk jämfört med sin billigare bror Ioniq 5. I huvudsak är det en Ioniq 5 inlindad i glänsande papper med mer stil och förhoppningsvis mer substans.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 börjar på cirka 48 000 dollar medan toppmodellen Performance börjar på 65 000 dollar. Du kan köpa Model 3 med batteristorlekar som sträcker sig från 52 kWh till 82 kWh där den förstnämnda har 200 mils räckvidd medan den sistnämnda modellen med större batteri erbjuder upp till 310 mils räckvidd, vilket båda är väldigt lika Ioniq 6.

Model 3 är den roligaste att köra av alla dessa, särskilt i sin Performance-trim. Det är också en av de mest tekniskt avancerade bilarna här med överlägsen teknik för autonom körning och det bästa infotainmentsystemet från fabriken. Passform och finish kunde vara bättre och interiören kunde vara lite mer ordinär och rolig.

Polestar 2

För 50 000 dollar kan du köpa instegsmodellen Polestar 2 medan toppmodellerna går för över 75 000 dollar vilket gör Polestar 2 till den dyraste bilen här. Detta är i viss mån förståeligt eftersom Polestar 2 använder de mest högkvalitativa materialen här och känns mest lyxig. Med sitt 75 kWh-batteri klarar Polestar 2 270 mil vilket är ett riktigt bra resultat.

Polestar 2 hanterar stötar riktigt bra och har en riktigt fin finish på interiören. Räckvidden kunde vara lite bättre och AWD är att vänta med ett så högt ingångspris. Det är rimligt att förvänta sig att ingen annan bil här känns lika lyxig som Polestar 2, men många av dem är bättre elbilar.

  Allt om 2023 Hyundai Palisade

Volkswagen ID. AERO

Den sista bilen vi ska nämna här är den kommande VW ID. Aero som kan vara den bästa av alla om allt som VW säger faktiskt blir verklighet. Till att börja med är ID. Aero kan lätt börja under 37 000 dollar vilket skulle göra den till den billigaste bilen här. Toppmodellerna kan också börja på runt 50 000 dollar, vilket också är imponerande.

Med sitt batteri på 77 kWh säger VW att ID. Aero kan köra 385 mil på en enda laddning, vilket skulle göra den till den bästa bilen här. Utrymmesmässigt är ID. Aero skulle också kunna stjäla kronan och vara den mest rymliga av alla bilar i sitt segment. Det ser bra ut för ID. Aero, men vi får vänta och se hur det går om några månader när de första testbilarna börjar gå ut på vägarna.

FAQ-avsnittet

Är Hyundai Ioniq 6 den bästa bilen i sitt segment?

Hyundai Ioniq 6 är verkligen en riktigt intressant bil med många fördelar. Till att börja med ser Ioniq 6 bra ut både invändigt och utvändigt och har massor av teknik. Model 3 Performance kommer dock troligen att vara den mest populära bilen i detta segment ett tag och den är också roligast att köra med den bästa hanteringen.

VW ID. Aero är den billigaste bilen här och förhoppningsvis den med bäst räckvidd. Polestar 2 är troligen den lyxigaste bilen vilket innebär att alla fyra bilarna är fantastiska och att välja en som ska ta kronan är omöjligt.

  Hyundai Sonata Tillförlitlighet

Är Hyundai Ioniq 6 en lyxbil?

Vid en första anblick kan Ioniq 6 se ut som en riktig lyxbil, vilket är en riktigt bra sak, men i verkligheten kan den inte riktigt röra sig mot ”riktiga” lyxelbilar. Detta är uppenbart så fort du tar en titt på dess pris och det faktum att Hyundai inte riktigt är ett lyxbilsmärke.

När kan jag köpa Hyundai Ioniq 6?

Hyundai säger att du kan beställa din Ioniq 6 från och med november 2022 medan de allra första bilarna ska rulla ut någon gång i början av 2023. Det är ännu inte klart hur långa väntelistorna kommer att bli, men det är rimligt att räkna med att man ska vänta 6 månader på en Ioniq 6 om leveranstiderna för Ioniq 5 är något att gå efter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts