Bästa begagnade sedan sportbilar att köpa 2023

BMW M3

En sport-sedan är en bil som försöker kombinera praktiska och bekväma saker med prestanda och hantering. Detta innebär att dessa bilar kan klara av all vanlig daglig pendling samtidigt som de är roliga att köra. Att köpa en ny sport-sedan är dyrt och därför bör du överväga att skaffa en begagnad.

Om det är något som intresserar dig har du kommit till rätt ställe eftersom vi kommer att lista alla de bästa begagnade sportsedanerna att köpa år 2023. Den första begagnade sportsedanen du bör överväga är BMW M3 F90-generationen eftersom den nu är lika billig som den någonsin varit, men erbjuder en V8 med naturlig insugning som är mycket mer spännande än den 6-cylindriga motorn i den moderna M3.

Du bör också överväga 2016 års Jaguar XF Supercharged med en komprimerad V8, 2011 års Mercedes E63 AMG och 2013 års BMW M5 eftersom dessa tre är några av de bästa mellanstora prestandasedaner som går att köpa för pengar.

Om du vill ha en fullstor prestandasedan bör du överväga 2009 W222 Mercedes S63 AMG som nu kan fås för mindre än en ny Toyota Camry. Sammantaget kan alla dessa sedans erbjuda dig en orubblig lyx, men de är mycket roligare att köra och leva med än en vanlig nyare sedan.

2008 BMW M3 F90

I världen av prestandasedaner är BMW M3 kungen. Det betyder att alla M3-generationer alltid kommer att vara populära, men F90 är något annat. Med en 4.0L V8 med naturlig insugning och 410 hk är M3 otroligt balanserad och erbjuder ett linjärt effektband som helt enkelt inte kan kopieras idag. Den finns tillgänglig med antingen en 6-växlad manuell eller en 7-växlad DCT, båda har sina upp- och nedgångar.

  Är det bättre för bilen att parkera i ett garage?

På det hela taget är F90 M3 en riktig förarbil, en bil som är långt ifrån den lyxigaste på den här listan men som sannolikt är den mest spännande att köra. Du kan få en nu för cirka 26 000 dollar vilket är ett fynd. Dessutom kommer F90 sannolikt att behålla sitt värde riktigt bra, kanske till och med öka i värde med tiden.

2016 Jaguar XF Supercharged

Den nyaste bilen på den här listan är 2016 Jaguar XF Supercharged som syftar till att hitta den perfekta balansen mellan lyx och prestanda. Det är en mellanstor lyxsedan med en V8-motor med naturlig insugning som låter härligt. 460 hk finns under din högra fot hela tiden vilket är mer än tillräckligt för en rolig upplevelse.

Även om XF Supercharged inte är den toppspecificerade XF Jaguar 2016 med prestanda är den en mycket roligare daglig förare. Du kan få en sådan för 28 000 dollar vilket är en stöld med tanke på att den verkligen inte är så gammal.

2011 Mercedes-Benz E63 AMG

2011 års W212 Mercedes-Benz E63 AMG är en av de bästa Mercedes E63-modellerna genom tiderna eftersom den ser grym ut, låter grymt och går som fan. W212 E63 finns faktiskt med två olika motorer. Tidigare W212 E63:or kom med en 6,2L N/A medan senare modeller kom med en 5,5L V8 med en maximal effekt på 577hp.

  Demografi för köpare av lyxbilar

Det fina är att denna E63 AMG nu kostar bara 25 000 dollar eller så vilket inte är så mycket för en naturgasdrivna mellanstor lyxsedan V8 Mercedes. Ordspråket ”de gör dem inte så här längre” har aldrig varit mer sant.

2013 BMW M5 F10

Varför köpa en E63 AMG när du kan köpa en BMW M5? Dessa två tyska mellanstora lyxiga prestandasedaner har varit raka konkurrenter ända sedan de introducerades, och F10 omnämns ofta som en av de bästa M5-modellerna någonsin. Den dubbelturbo 4.4L V8:an i M5 har en effekt på 560 hk, vilket är perfekt för bilens storlek.

Med ett begagnatpris på cirka 29 000 dollar är F10 M5 lite dyrare än W212 E63, men 2013 års M5 är den LCI-faceliftade modellen, vilket innebär att den får nyare teknik som även inkluderar en digital förardisplay.

2009 Mercedes-Benz S63 AMG

Som avslutning på den här listan ska vi nämna den härliga W221 S63 AMG fullstora lyxsedanen. S-klassen har alltid varit flaggskeppet i Mercedes sedanprogram samtidigt som den är riktmärket för alla andra fullstora sedaner att följa. Med sin 520 hästkrafter starka 6,2 liters sugmotor låter S63 AMG helt underbart.

Du kan hitta dessa nu för omkring 28 000 dollar vilket är århundradets fynd eftersom det verkligen inte finns många mer bekväma sedans ens idag. W221 är en legend och S63 W211 är den bästa av dem.

FAQ avsnitt

Är begagnade prestandasedaner pålitliga?

Begagnade prestandasedaner är kända för att vara problematiska när det gäller tillförlitlighet och underhåll eftersom det kostar en hel del pengar att hålla dem i optimalt skick. Vissa av dem, som F90 M3, är kända för potentiella motorproblem som kan kosta tusentals dollar att åtgärda.

  Hur får de in bilar i köpcentra?

Därför är det bara vettigt att satsa på dessa om du är villig att gå hela vägen. Om du köper en modell med relativt låg körsträcka, en modell som har hållits i gott skick sedan köpet, bör den kunna överleva utan några större problem.

Är moderna prestandasedaner tråkiga?

Moderna prestandasedaner är mycket snabbare och mer kapabla, men man skulle kunna hävda att de saknar känslor och renhet. De är fulla av teknik och föraren känner sig ofta distanserad från spänningen i körningen, vilket gör att det känns som om man inte ens kör en riktig prestandasedan.

Äldre prestandasedaner är helt enkelt råare, mer nakna och mer spännande och det finns knappast någon där ute som tycker något annat.

Finns det några elektriska prestandasedaner?

Självklart finns det det. Till att börja med är Tesla Model 3 Performance som BMW M3 i elbilsvärlden när det gäller popularitet. Porsche Taycan är en riktigt sportig elbil, liksom BMW i4 och Audi e-tron GT. Om du vill ha något mer lyxigt är Mercedes-Benz EQE AMG och EQS AMG också riktigt häftiga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts