Är Porsche Boxster en tjejbil

Är Porsche Boxster en tjejbil

Endast ett fåtal bilar genom tiderna har tillverkats för kvinnor specifikt, och ingen av dem har lyckats så bra. Porsche Boxster är en tvåsitsig sportbil, och vissa människor tror faktiskt att Boxster är en ”tjejbil”.

Många tror att nästan alla mindre cabrioleter är tjejbilar. Det är en stor mängd fantastiska bilar genom bilhistorien, och en 250 California eller en 300SL Roadster är inte specifika bilar för män eller kvinnor.

Bilentusiasternas värld är mestadels befolkad av män, det är ett faktum. Och bilentusiaster älskar att köra bilar som ger belöning, det är också ett faktum. Porsche Cayman/Boxster-plattformen har alltid varit otroligt duglig som sportbilsplattform, det är också ett faktum.

Det är ganska uppenbart att en personlig åsikt är, ja, personlig. Men objektivt sett är Porsche Boxster en otroligt kapabel kompakt sportbil med medelmotor. Det är inte en tjejbil, inte en killbil, det är en tvåsitsig sportbil med fantastiska köregenskaper.

Tjejbilar

I bilentusiasternas värld finns många stereotyper och det finns många ”tjejbilar”. De är oftast kompakta, små hjulstora hatchbacks eller cabrioleter. En del av dem är mer logiska som ”tjejbilar”, andra är inte lika bra.

När du tänker på en ”tjejbil” är chansen stor att du tänker på en VW Beetle Cabriolet eller en Fiat 500. Vissa andra modeller som Audi TT ansågs en gång i tiden vara tjejbilar, men de nyare TT-modellerna är lite mer testosteroninfluerade.

En Mazda MX-5 Miata betraktas också ibland som en ”tjejbil”, och Miata är en fattigmans Porsche Boxster, även om vissa kanske hävdar att MX-5 är roligare att köra än Boxster. Oavsett vad det gäller är MX-5 också en otroligt kapabel bil, och den har också en stor manlig fanskara.

  Är Porsche bra på snö?

Mercedes Benz G-klass är otroligt populär bland kvinnor, men ingen skulle någonsin kalla G-klassen för en tjejbil eftersom den ser boxig, ”manlig” och robust ut. Tjejbilar bedöms inte utifrån bilar som kvinnor tenderar att köpa, utan främst på grund av ett ”tjejigt” yttre formspråk.

Porsche Boxster

Som tidigare nämnts är en Porsche Boxster en 2-sitsig sportbil med mellanmotor som kan hålla ett seriöst tempo och hantera en seriös körning. Boxster har funnits till försäljning i tre generationer nu, och de nya Boxster/Cayman-modellerna står precis runt hörnet. Det finns inga skillnader mellan en Cayman och en Boxster förutom designen.

Porsche Boxster/Cayman-plattformen hyllades ofta av vissa som överlägsen jämfört med en 911-plattform. Vid vissa bilprisutdelningar valdes ofta en Cayman framför en 911. Och oavsett vilken bil det handlar om, om den kan stå sig med 911:an, för att inte tala om att slå den, är den per automatik en otrolig bil.

En mittmotorig konfiguration av Porsche Boxster erbjuder en unik körupplevelse i hela segmentet eftersom Audi TT är frontmotorig, liksom Miata och BMW Z4. Och i Porsches sortiment finns det bara ett fåtal bilar med mellanmotor förutom Cayman/Boxster, och alla kostar nära, eller mer än en miljon dollar.

Även om vissa kanske anser att Boxsters design är lite ”tjejvänlig” är Cayman/Boxster-plattformens prestanda så avancerad att retoriken om ”tjejbilar” som omger Boxster-plattformen inte borde vara så viktig som den ibland är.

  Porsche vs Ferrari tillförlitlighet - vilken är bäst?

Kvintessensen av mansbilar

Den rena dumheten i att kalla en bil för en mans- eller en kvinnobil blir tydligast om man tar några av de viktigaste mansbilarna i fråga. En Hummer H1 är till exempel en otroligt kolossal 4×4 SUV som tillverkas av ett dött märke.

Många trodde att det var den mest manliga bilen som fanns, och försäljningen var obefintlig. Kanske finns det bara några få män som är värda en H1, så mycket att det dödade varumärket. Förutom den kompenserande Hummer H1 anses en Ford Mustang också ofta vara en ”riktig mansbil”.

Men faktum är att andelen kvinnor som kör/vill köpa en Ford Mustang är mycket större än andelen kvinnor som vill köpa en Porsche Boxster eller kör en Boxster.

Många tror också att Range Rover är en riktig mansbil, men kvinnor älskar Range Rover. Oftast är en stor bil en mansbil och en mindre bil en kvinnobil. Nu kan detta verka rimligt i vissa fall, men i allmänhet är det bara en stereotyp.

FAQ-avsnittet

Vilken är den kvinnligaste bilen genom tiderna och varför?

Även om den allmänna uppfattningen om ”tjejbilar” är tvivelaktig, är vissa specifika modeller tjejigare än andra, men av en god anledning. En av dessa modeller är WV Beetle Convertible. För det första dominerades försäljningen av Beetle WV av kvinnor.

Förutom försäljningsaspekten hade WV Beetle till och med ett tillval med en blomvas från fabriken. WV sade att blomvasen erbjöds för att ”fräscha upp luften”, men allmänheten ansåg alltid att WV-blomvasen var det mest flickaktiga fabrikstillvalet för bilar genom tiderna.

  Är Cayman en Boxster med hårt tak?

Vilka bilar hatar kvinnor?

Det finns många bilar som inte är så bra för kvinnor. Kvinnor gillar vanligtvis inte lågmälda, högljudda, obekväma sportbilar och superbilar. De gillar i allmänhet inte heller kombibilar, vilket främst beror på bilar av typen Ford Country Squire, eller planetens daddigaste bilar.

Kvinnor hatar också falsk reklam. Så en Chrysler 300C bör undvikas om du vill imponera på en tjej. 300C ser ut som en miljon dollar, men den kostar bara 30 000 dollar helt ny. Lägg till den förskräckliga tillförlitligheten i ekvationen, och det ser inte bra ut för 300C.

Ska jag undvika att köpa en bil som anses vara en ”tjejbil” eller en ”killbil”?

Nej, du ska köpa vad du vill köpa. Det är bara stereotyper, och ibland avskräcker de dig från att köpa en bil. Och i fallet Chrysler 300C och Hummer H1 har stereotyperna rätt, och du bör undvika dessa bilar.
Å andra sidan är en Porsche Boxster och en Mazda Miata båda fantastiska bilar, oavsett vem som köper dem. Stereotyper som dessa begränsar bara hur mycket kul man kan ha av att äga sådana bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts