Är Porsche Boxster en pålitlig bil?

Är Porsche Boxster en pålitlig bil?

Porsche som varumärke har alltid varit mycket uppskattat på grund av att tillförlitligheten var bättre än genomsnittet jämfört med alla andra tyska premiumtillverkare. Och Boxster är i mångt och mycket samma historia.

Innan Porsche introducerade SUV:erna Cayenne och Macan var det Boxster-modellserien som ledde försäljningssiffrorna. De tidiga 986- och 987-modellerna kan nu köpas billigt, och en del av dem har inte underhållits ordentligt.

Även om Porsches generellt sett är ganska pålitliga kräver de alltid att du spenderar mer på underhåll för att upprätthålla dessa tillförlitlighetsreferenser. Oavsett vad som händer kommer en Boxster aldrig att lämna dig strandsatt, vilket inte är fallet med många super/sportbilar.

Porsche 986 tillförlitlighet

Den allra första banbrytande Boxster-modellen var 1996 års 986 Boxster som förblev i produktion fram till 2004. 986 är 25 år gammal, så du ska inte förvänta dig en problemfri ägarupplevelse. Men enligt brittiska MOT-resultat har en 986:a en 78-procentig genomströmning, vilket är mycket högre jämfört med de flesta bilar från den tiden.

986:or är kända för några potentiella mekaniska problem som, om de inte hålls i schack, kan leda till dyra räkningar och till och med ombyggnader av hela motorn. Med tanke på priserna på 986:or kan en motorombyggnad kosta dig mer än själva bilen.

Problem som spruckna borrfoder eller slitna spännare för styrkedjan har dokumenterats flitigt på nätet, och du måste hålla dessa i schack om du vill ha ett problemfritt 986-ägande. Ytterligare potentiella defekter är förknippade med det ökända felet på IMS-lagret (mellanliggande axel).

  Kommer en 996 Turbo att öka i värde?

Ytterligare defekter som RMS (rear main oil seals) fel är också ganska konsekventa genom ett antal 986-modeller. Men alla dessa är inte så vanliga och kan ses på långt håll. Om du håller dessa i schack genom en inspektion före köpet är en 986 verkligen ett pålitligt alternativ.

Porsche 987/981 tillförlitlighet

Boxster-modellerna i 987-generationen erbjuder en betydande ökning av kvalitet och prestanda jämfört med 986-generationen. Det är också värt att nämna att 987-generationen har en 82-91 % MOT-passningsfrekvens, vilket innebär att 987 är en verkligt tillförlitlig Boxster-generation.

IMS- och RMS-fel är också ibland ett problem med 987-generationen. Vissa problem som problem med spiralfjädrar är ett av de vanligaste problemen för 987-generationen, men detta problem kan också lätt identifieras om bilen lutar från ena sidan till den andra.

981-generationen är utan tvekan en av, om inte den bästa Boxstergenerationen genom tiderna. När det gäller tillförlitlighet är 981:an så tillförlitlig som Porsche kan bli, men några enstaka problem med korrosion under karossen har rapporterats. Men de är ganska sällsynta och beror oftast på dåligt underhåll.

Det viktigaste är att alla problem som rapporterats är ganska små och lätta att åtgärda. Boxsters är i allmänhet riktigt pålitliga, men de är inte skottsäkra. Korrekt underhåll är ett måste för alla bilar, och särskilt för funktionsfyllda sportbilar.

Porsche 718 tillförlitlighet

Generationen 718 Boxster/Cayman var ganska kontroversiell på grund av införandet av en vanlig 4-cylindrig turbo, och många Porsche-entusiaster var inte glada. En flat-six sugmotor var reserverad endast för de allra bästa modellerna.

  Är Porsche värd pengarna

718 är en generellt sett pålitlig bil, men några mindre problem med överhettning av motorn rapporterades i långsam stadstrafik. Dessutom rapporterades också några kylarproblem några gånger, men inget som kunde orsaka några allvarliga problem.

Vattenpumpsproblem och sprickbildning under kallare dagar är också ett tillfälligt besvär, men inget som några dollar kan åtgärda. Det är säkert att säga att 718-generationen också är en otroligt pålitlig plattform precis som alla andra Boxstergenerationer.

FAQ-avsnitt

Varför ska jag köpa en Porsche Boxster?

Om du är på marknaden för en kompakt tvåsitsig sportbil som inte kräver att du säljer båda dina njurar är en Porsche Boxster sannolikt ett av, om inte det bästa alternativet i hela segmentet.

Knappast något annat alternativ i det här segmentet har sådana prestanda som Boxster. Dessutom kräver en Porsche-märkning verkligen mer uppmärksamhet jämfört med många andra tyska premiumbiltillverkare.

Om du väljer en variant av GTS/Boxster Spyder med naturlig insugning kommer du troligen att få en tid i ditt liv eftersom ett gäng 911-ägare faktiskt föredrar en Boxster Syder framför en dyrare 911 GT-variant. Men numera är en Boxster Spyder lika dyr som ett gäng 911-modeller dock.

Är 911 en bättre bil än Boxster?

911 är större, kraftfullare, lyxigare och dyrare. Den största skillnaden är att en 911 erbjuder en konfiguration med bakre motor, medan Boxster är en bil med mittmotor. Detta innebär att dessa två erbjuder en helt annorlunda körupplevelse, och att jämföra dem är som att jämföra äpplen och apelsiner.

  Är Porsche 996 Turbo tillförlitliga?

En 911 är verkligen mer populär, och många anser också att en naturlig uppgradering från en Boxster/Cayman-plattform är 911. Oavsett vad som gäller är båda dessa fantastiska, och att välja den ena framför den andra beror mest på vad du vill ha av en sportbil.

Hur mycket kostar det att underhålla en Porsche Boxster?

Vissa rapporter föreslår en genomsnittlig underhållsräkning på 400-500 dollar per år för en Boxster. Andra uppskattar att den ligger närmare 1000 dollar. De tidiga Boxster-modellerna 986 och 987 är mycket billigare och enklare till sin konstruktion.

De är också billigare att underhålla, men de senare 981- och 718 Boxstergenerationerna ligger närmare 1000 dollar. Men detta är ändå att vänta för de flesta Porsche-modeller. Eventuella reparationer kan öka de årliga utgifterna uppåt 2000 dollar i värsta fall.

Dessa underhållskostnader är ganska rimliga för en tvåsitsig sportbil som bär Porsche-märket, särskilt om man beaktar tillförlitlighetsresultaten som ligger över genomsnittet. Tidiga 986- och 987-generationer kan köpas billigt och med sådana priser är det svårt att hävda att en Boxster är något annat än ett sportbilsfynd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts