Är Ford Maverick en bra bil?

Är Ford Maverick en bra bil?

Ford Maverick är Fords nya kompakta pickup som ligger under F-seriens lastbilar och under Ford Ranger-serien. Maverick introducerades för ungefär ett år sedan och har sedan dess sålt som en galning. Anledningen till att Maverick är så populär är att Ford nu erbjuder dig en äkta Ford pickup-upplevelse med ett utgångspris på under 20 000 dollar. Så är Ford Maverick en bra bil?

Ford Maverick är verkligen en bra bil för dem som gillar enkla och jordnära lastbilar som kan vara både dagliga förare och arbetshästar. Maverick kommer med en enkel fyrcylindrig motor i linje som lovar effektivitet och tillräckligt med dragkraft för de flesta. Drivlinan i Maverick är kanske inte den mest spännande, men den gör säkert susen.

Designmässigt ser Maverick ut som en trevlig, enkel lastbil utan några alltför vågade designdrag. Det sträcker sig även till interiören och Maverick erbjuder också bra ergonomi i interiören. Den körs som en vanlig lastbil, vilket innebär att den inte är så dynamisk, men den är inte heller vällustig.

Tillförlitligheten verkar vara okej eftersom Ford kontinuerligt stryker ut många problem som plågade de allra första Maverick-modellerna som kom ut. Praktiken är inte lika bra som i Ranger eller F-serien, men Maverick erbjuder ändå en stor säng och tillräckligt med utrymme för fem vuxna.

Ford Maverick – Drivlinan

Maverick-sortimentet börjar med en 2,5 l Duratec 4-cylindrig hybridmotor med en kombinerad effekt på 190 hk 155lb-ft vridmoment. Den här motorn är standard i alla Maverick-modeller, men du kan betala extra för att få den turboladdade 4-cylindriga 2.0L EcoBoost-motorn med 250 hk och 277 lb-ft vridmoment om du vill ha mer dragkraft och inte är ett fan av hybridmotorer.

  Audi vs Ford - vilken är bättre?

Det finns inga dieselmotorer tillgängliga, vilket kan ses som en nackdel när det gäller inbitna diesellastbilsägare. Båda dessa motorer är parade med en CVT 8-växlad automatisk växellåda. Maverick levereras som standard med ett FWD-system, men du kan få AWD-systemet som tillval om du väljer EcoBoost-motorn.

Maverick kan dra upp till 4 000 pund och har en maximal lastkapacitet på 1 500 pund. Ford säger att Maverick kan ge upp till 40MPG, vilket är oväntat för en modern pickup truck.

Ford Maverick – Design och chassi

Maverick kommer inte att vinna några priser när det gäller den yttre designen, men den kommer inte heller att förolämpa någon. Lastbilen är enkel med en klassisk koffert-siluett utan några extrema designprylar eller stora biffiga däck. Den vanliga XL-trimningen kommer med stålfälgar och en relativt intetsägande design medan den toppade Lariat ser mycket bättre ut.

Interiören i Maverick är lika enkel som exteriören, men du kan få en hel del saker med den fullt utrustade Lariat-modellen. Maverick körs som den ser ut – enkel. Det finns inget särskilt att skryta om eller kritisera. Maverick gör sitt jobb enkelt och kommer troligen att tillfredsställa de flesta kunder av kompakta pickupbilar.

Ford Maverick – Tillförlitlighet och vanliga problem

När Maverick först kom ut var folk relativt arga eftersom lastbilen hade en hel del problem och på varandra följande återkallelser. Nu verkar det som om Maverick är mycket bättre och att den ska kunna göra sitt jobb utan att lämna dig strandsatt.

  Är Ford F-150 Lightning en bra bil?

De vanligaste Ford Maverick-problemen är relaterade till motorn, växellådan, säkerhetssystemen, elen och bränslesystemet. De flesta av dessa har lösts med olika återkallelser, men du bör ändå vara mycket uppmärksam eftersom Maverick är riktigt ny. Som sådan kan vi inte riktigt säga hur den kommer att stå sig på lång sikt.

Ford Maverick – Värde och praktiska egenskaper

Som vi nämnde i början börjar Ford Maverick XL på bara 19 995 dollar, vilket inte är en syn du är van vid. Nästa i raden, Maverick XLT, börjar på 22 280 dollar och den lägger till saker som 17-tumsfälgar, nyckellös port, elspeglar och det tillgängliga XLT Luxury-paketet. Toppmodellen Lariat börjar på 25 490 dollar och får LED-strålkastare, elektriska säten, luftkonditionering med två zoner och större 18-tums hjul.

Maverick är en relativt praktisk lastbil med tanke på att det är den minsta Ford-lastbil du kan få. Den erbjuder en hyfsad mängd utrymme både i lastbilen och i hytten. Sikten är god och bilen är riktigt lätt att komma in och ut ur tack vare den högre markfrigången.

FAQ-avsnitt

Är Ford Maverick en terrängbil?

Ford Maverick som standard är FWD, den får en relativt svag 190 hk och den drar inte nytta av några terrängegenskaper. Om du väljer toppmodellen Lariat och lägger extra pengar på FX4-paketet gör det Maverick till en ganska kapabel lastbil. Den levereras dock inte med en lågt växellåda eller låsbara diffar.

  Ford Taurus X Tillförlitlighet

FX4-paketet ger kraftigare däck, skyddsplattor för underredet, körlägen för terrängkörning och några grafiska extrafunktioner. Det är värt att nämna att FX4-paketet endast är tillgängligt om du väljer EcoBoost-motorn och AWD-systemet.

Är Ford Maverick för liten?

Ford Maverick är ungefär en tum längre än den tre-treviga SUV:en Explorer. Visst har Maverick en stor säng men det skadar inte Maverickens innerutrymme. På det hela taget skulle du ha fel om du tror att Maverick är för liten eftersom den bekvämt kan sitta fem vuxna och det går att packa massor av saker i sängen.

Om du är van vid att köra Ford F-seriens lastbilar kan du vara förlåten om du tycker att Maverick är för liten. Hur som helst anser de flesta att Maverick är tillräckligt stor.

Ska jag köpa Ford Maverick?

Om du har en liten budget, men vill ha en helt ny lastbil som kan göra vad de flesta lastbilar kan, är Maverick ett utmärkt val. Det kanske inte är den mest kraftfulla eller den mest spännande lastbilen som Ford någonsin har tillverkat, men ingen kan argumentera för att Maverick verkligen är ett värdeprospekt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts