Vanliga problem med Ford Maverick

Ford Maverick problem & fel

Ford Maverick är en nykomling i Ford-bilsortimentet och det verkar som om Maverick håller på att bli en mycket populär lastbil. Anledningen till att så många är intresserade av Maverick är att det är en kompakt men ändå hyfsat utrustad och kapabel lastbil. Lätta lastbilar har vuxit kraftigt under åren och marknaden var i behov av en kompakt lastbil.

Tyvärr har Maverick haft en hel del problem ända sedan den släpptes, men det är faktiskt vanligt för en helt ny modell. Den goda nyheten är att de flesta av dessa problem inte är fruktansvärda och att de inte bör påverka Maverickens allmänna användbarhet. Vi kan säga att Maverick inte är den mest pålitliga kompakta lastbilen som finns, men det är inte så illa som vissa tror.

De vanligaste Ford Maverick-problemen är relaterade till motorn, elektroniken, bränslesystemet, problem med vissa säkerhetsfunktioner och problem med transmissionen. Ford har utfärdat några återkallelser för att bekämpa dessa problem och med tiden blir Maverick sakta men säkert mer och mer pålitlig.

Återkallelser och inledande problem är vanligtvis bara ett bakslag för en helt ny modell. Detta är vanligt förekommande inom hela bilindustrin, även när det gäller bilar av hög kvalitet, sportbilar och lyxbilar.

Ford Maverick – Motorproblem

Vi ska börja med det stora problemet, nämligen motorn. Motorn är den viktigaste komponenten i varje bil och om motorn inte gör sitt jobb utan fel lider hela bilens användbarhet. Ägare har rapporterat problem med katalysatorn, särskilt om bilen startats på distans.

  Ford F150 Raptor Tillförlitlighet

Anledningen till att detta händer är sannolikt att en högspänningsledning går direkt till katalysatorn, vilket kan vara farligt. Vissa ägare har uttryckt oro för potentiella brandrisker men det verkar som om dessa inte har inträffat, åtminstone inte ännu.

Ford Maverick – Elektriska problem

Elektriska problem verkar vara de som orsakar mest huvudvärk när det gäller Maverick. Ägare har rapporterat olika problem med bilens infotainmentskärm och framför allt telefonanslutning. Att inte kunna ladda radiostationen eller att inte kunna ansluta telefonen via Bluetooth är bara toppen av isberget.

Vissa ägare har rapporterat att olika avancerade förarassistanssystem också antingen är för påträngande eller inte fungerar alls. Några ägare har klagat på att funktionen lane keep assist är helt defekt. Appar fungerar inte konsekvent och det finns en hel del problem med röststyrningskommandon.

Ford Maverick – Problem med bränslesystemet

Ford Maverick verkar lida av ett tillverkningsproblem där leverantören lyckades skada bränsletankarna innan de ens kom in i Maverick. Av okända skäl lyckades leverantören borra hål i bränsletanken. Den goda nyheten är att det inte finns några rapporterade olyckor som har ett direkt samband med detta problem.

Den dåliga nyheten är att Ford helt enkelt inte kan ta den risken och det är därför som de utfärdat en återkallelse för mer än 5 000 Maverick-modeller. Det är ganska lätt att avgöra om din Maverick är en del av denna återkallelse eftersom du i så fall kommer att kunna känna lukten av bränsle på en mils avstånd.

  Ford Ranger Tillförlitlighet

Ford Maverick – Problem med säkerhetssystem

Det mest anmärkningsvärda problemet med Ford Mavericks säkerhetspalett är förmodligen det som är förknippat med felaktigt fastsatta spännen i baksätet som kan lossna vid en olycka och orsaka skador. Ford utfärdade också en återkallelse på grund av detta problem eftersom problem med säkerhetsbälten är några av de värsta problem man kan råka ut för.

Vi har redan nämnt att olika avancerade förarassistanssystem inte fungerar så bra som de flesta av oss hade hoppats, men Ford kommer troligen att stryka de flesta av dessa problem med tillräckligt med tid.

Ford Maverick – problem med växellådan

Den växellåda som finns i Ford Maverick är inte nödvändigtvis en dålig enhet eftersom den inte tenderar att gå sönder i större omfattning. Vissa ägare har dock rapporterat problem med läckage av växellådsvätska, konstiga lukter, försenade växlingar, slipande ljud vid växling och den gamla goda växellådsvarningslampan.

Vätskeläckage är det vanligaste av dessa och kan påverka transmissionen ganska mycket. Därför är det alltid en bra idé att inspektera ditt transmissionshus för att se om det finns några läckor. Se också till att byta din transmissionsvätska enligt tillverkarens rekommendationer.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar Ford Maverick?

Ford Maverick 2022 börjar på strax under 20 000 dollar, vilket är ett vansinnigt bra pris för en Ford pickup som faktiskt är tillräckligt stor för de flesta. Maverick Lariat är toppmodellen som kostar runt 27 000 dollar vilket fortfarande är ett riktigt frestande pris med tanke på vad du får för pengarna.

  Ford Focus tillförlitlighet

Det är förståeligt att många människor är intresserade av att köpa Maverick eftersom den faktiskt är mer användbar än de flesta Ford F-serie lastbilar är. Maverick ser lika stor ut som en F150 från ett eller två decennier sedan, vilket ytterligare bekräftar det faktum att lastbilar har vuxit mycket genom åren.

Kan Ford Maverick bogsera?

De flesta antar att en Maverick med mindre än 200 hästkrafter inte kommer att kunna bogsera något, men de har fel. Även om Maverick får en liten motor kan den ändå dra runt 4 000 pund, vilket räcker för de flesta. Maverick har också en maximal nyttolastkapacitet på 1 500 pund vilket är några hundra pund mindre än lätta lastbilar.

Om du behöver en tung lastbil med seriös dragkapacitet kommer du inte att välja en Maverick. Om du däremot är en avslappnad arbetare som ibland tenderar att bogsera är Maverick ett utmärkt val.

Ska jag köpa Ford Maverick?

Nya Ford Maverick är en prisvärd, ekonomisk, mysig och användbar lastbil som inte utmärker sig på något annat än kanske bränsleekonomi. Detta innebär att Maverick kanske inte är entusiastens val, men är ett perfekt val för dem som vill ha en lastbil som inte är för stor och som klarar 80 % av det som en större lastbil klarar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts