Är BMW 328i pålitlig?

BMW 3-serien är en av de mest populära BMW-modellerna. Tack vare sitt sportiga och lyxiga utseende som många blir förälskade i. Dessutom är det också en av de mest pålitliga BMW-serierna. Är ändå BMW 328i tillförlitlig?

BMW 328i sedan har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg, vilket innebär att den inte hör till de mest tillförlitliga eller minst tillförlitliga BMW-modellerna. Det är dock fortfarande en utmärkt mellanstor bil med förstklassiga funktioner och enastående prestanda.

Jämfört med andra lyxbilar i sin klass släpar BMW 328i dessutom fortfarande efter när det gäller tillförlitlighet. Detta beror på att den upplever fler problem än de flesta bilar i sin klass. Därför är den dyrare att underhålla i längden och dess reservdelar är också kostsamma.

Funktioner hos BMW 328i

Utseende

En av de saker som lockar folk till BMW 328i är dess fantastiska utseende. Den här bilen ser elegant, sportig och lyxig ut. Så förvänta dig åskådare när du kryssar fram på motorvägen eller stadsgatorna. Tack vare den sportiga karossdesignen och de stora 18-tumsfälgarna.

Observera att den här bilen också erbjuder olika däck beroende på var du bor. Den har sommardäck, helårsdäck och prestandadäck. Dessutom har den några utmärkta tilläggsutrustningar som ett moonroof, som kan ge bilen mer kraft och klass.

Bortsett från att den har en förstklassig exteriör är interiören i BMW 328i-serien inte heller så nedslående. Denna femsitsiga sedan är rymlig med ett stort bagageutrymme. Så den är perfekt för en familj. Den kan skryta med funktioner som läderstolar, justerbara förar- och passagerarsäten och mycket mer.

  Ford Focus ST Tillförlitlighet

Prestanda

När det gäller prestanda kommer du inte att bli besviken på BMW 328i. Den här bilen är utrustad med en 2,0-liters inline 4-motor som levererar maximalt 240 hästkrafter och 255 lb-ft vridmoment. Dessutom levereras den med en 6-växlad manuell växellåda och ett bakhjulsdrivet system.

Liksom de flesta BMW-sportbilar accelererar BMW 328i också i en enastående takt. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 på 5,7 sekunder, vilket är fantastiskt. Och med en topphastighet på 155 mph är detta en utmärkt sportbil att ha.

Komfort och lyx

BMW 328i är kanske inte den mest lyxiga eller bekväma bilen i sin klass, men den erbjuder ändå avancerade och avancerade funktioner som inte finns i de flesta vanliga bilar. Några av de bästa funktionerna är läderstolar, läderratt, tvåzons klimatkontroll fram, farthållare och utökad kupévärme.

Säkerhet

BMW 328i är en mycket säker bil. Tack vare avancerade säkerhetsfunktioner som stabilitetskontroll, nödbromsassistans, barnsäkerhetsspärrar i bakdörrarna, traktionskontroll, säkerhetssystem efter kollision, förberedelse för nödbromsning och mycket mer.

Vilka är för- och nackdelarna med BMW 328i?

Efter att ha tittat på några av de exceptionella funktioner som BMW 328i har är det också viktigt att notera några av dess för- och nackdelar innan du investerar i denna sportiga och lyxiga bil.

Fördelar med BMW 328i

 • Bilen har en ren och lyxig exteriör
 • Den levererar rikliga prestanda
 • Den hanterar exceptionellt bra
 • Den har många säkerhetsfunktioner
 • Den har utmärkt bagageutrymme
 • Bromsarna är starka
 • Interiören är mjuk och bekväm

Nackdelar med BMW 328i

 • Bilen är inte särskilt pålitlig
 • BMW 328i har höga kostnader för underhåll och reparationer.
 • Den har ett högt utgångspris
 • Det finns en brist på styrkänsla, vilket är viktigt.
  Nu när du känner till för- och nackdelarna med att äga en BMW 328i borde det inte vara något problem alls att bestämma om du ska skaffa eller inte skaffa denna sportiga och lyxiga bil. Men av allt att döma överväger fördelarna nackdelarna, med tanke på att andra BMW-serier har ett ton problem än BMW 328i.
  Volvo vs BMW:s tillförlitlighet - vilken är bäst?

FAQ

Är BMW 328i dyr att underhålla?

Ja, BMW 328i är dyr att underhålla. Detta gäller inte bara BMW 328i utan även alla BMW-serier. Liksom de flesta lyxbilar kräver BMW regelbundet underhåll, vilket är dyrare än vanliga bilar som Toyota. Dessutom är BMW-delar dyra och den behöver specialiserad vård för korrekt diagnostik.

Några av de saker som du måste byta ut eller underhålla mer regelbundet på BMW 328i är elsystemet, styrkedjan, luftkonditionerings- och värmesystemet och bränslesystemet. Dessa delar utvecklar problem snabbare, vilket innebär att du måste ta itu med dem tidigare än vanligt.

Vilket årsmodell av BMW 328i är det mest tillförlitliga?

BMW 328i har några av de mest tillförlitliga i sin serie. Men om du letar efter den mest tillförlitliga BMW 328i som någonsin tillverkats, bör du överväga att skaffa en som tillverkats mellan 2006 och 2011. Det spelar ingen roll om det är en sedan eller coupé, du kommer inte att behöva hantera många problem som andra BMW 328i-modellår.

Hur länge håller BMW 328i?

Liksom de flesta BMW:er ska BMW 328i hålla över 200 000 mil. För att detta ska kunna ske måste du dock hålla dig till det schemalagda underhållet och utöva goda körvanor. Om du inte gör det kommer din bil att hålla kortare tid än 200 000 mil.

Har BMW 328i många problem?

BMW 328i är mer tillförlitlig än många andra BMW-modeller. Den upplever dock också flera problem som du bör vara medveten om. Några av de vanligaste BMW 328i-problemen är lägre motoroljeläckage, fel på värme- och luftkonditioneringsfläkten, AC-relaterade vibrationer, problem med fällbara BMW-speglar, läckage av servostyrningsvätska och mycket mer.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - vilken är bäst?

Varför är en begagnad BMW 328i så billig?

En av de viktigaste orsakerna till att en begagnad BMW 328i är så billig är den mättade marknaden. Det finns många begagnade BMW, vilket gör att deras pris sjunker drastiskt. Dessutom är det väldigt dyrt att underhålla en BMW när den blir äldre, vilket bidrar till det låga priset.

Sammanfattning

På det hela taget är BMW 328i inte så pålitlig. Ja, denna mellanstora sedan har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg, vilket är något lägre jämfört med de flesta av sina konkurrenter. BMW 32i upplever många problem och dess reparationer är kostsamma. Men när det gäller körkvalitet och prestanda är det en av de bästa bilarna i sitt segment.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts