Är BMW M235i pålitlig?

BMW är känd för sin rena körglädje. Men märket erbjuder också enastående prestanda, säkerhet och kvalitet. Och om du vill uppleva exceptionella prestanda bör du välja BMW M-serien, som är dess prestandaserie. Men är BMW M235i tillförlitlig?

Ja, sportbilen BMW M235i är mycket tillförlitlig. Faktum är att den är bland de mest pålitliga lyxiga prestandabilarna på marknaden. Enligt konsumentrapporter slog den här bilen sportbilar från Audi, Mercedes och Porsche. I lyxbilssegmentet var endast bilar från Lexus mer tillförlitliga.

BMW M235i är från BMW 2-serien, som rankades högre än andra serier och bilmärken. Den främsta anledningen till att denna bilmodell är mer tillförlitlig är att användarna rapporterade färre problem. Som ett resultat av detta ska köpare av denna bil inte förvänta sig att spendera mer tid i garaget som med de flesta BMW-modeller.

BMW M235i har dock också sina vanliga problem som användarna bör känna till innan de investerar sina surt förvärvade pengar i den. Sådana problem är bland annat transmissionsfel, problem med bränslepumpen och fabriksladdningsrör. Problem som motorproblem och transmissionsfel uppstår vanligtvis på grund av dåligt underhåll.

Funktioner hos BMW M235i

Utseende

BMW M235i har ett sportigt och maskulint utseende. Dessutom har den aluminiumhjul, vilket gör att den ser ännu mer spektakulär ut. Den har en total längd på 175,9 tum, en bredd på 69,8 tum och en höjd på 55,9 tum. Dessutom har den en total hjulbas på 105,9 tum.

Även om BMW 235i 2-dörrars coupé kommer med en Alpine White-färg finns det flera färgalternativ att välja mellan. Trots att den här bilen är en 2-dörrars coupé kan den ta med upp till 4 personer. Den är också ganska rymlig eftersom den har 40,1 tum huvudutrymme fram, 41,5 tum benutrymme fram, 36,5 tum huvudutrymme på andra raden och 33 tum benutrymme på andra raden.

  BMW X5 Tillförlitlighet

Förutom att bilen har gott om plats för fyra personer har den också förstklassiga läderstolar, sportläderratt, automatisk luftkonditionering med två zoner fram, belyst handskfack med låsning, främre kartljus, trackersystem, ländryggstöd och mycket mer.

Prestanda

En av de egenskaper som sticker ut från BMW M-serien är att den erbjuder en av de bästa prestandorna på marknaden. Så BMW M235i är inget undantag. Den här bilen har en 3,0-liters intercooled turbo premium unleaded I-6-motor med mellankylad turbo.

Med en så kraftfull motor levererar bilen maximalt 320 hästkrafter och 330 lb-ft vridmoment. Den levereras också med ett fyrhjulsdrivet system och en 8-växlad automatisk växellåda. När det gäller hastighet kan denna sportcoupé accelerera från 0 till 60 på 4,5 sekunder och har en topphastighet på 130 mph och ett tillvalspaket på 155 mph.

Komfort och lyx

Interiören i BMW M235i är dock inte lika lyxig som hos konkurrenterna från Mercedes-AMG eller Audi RS-modellerna. Trots detta erbjuder den fortfarande lyx och komfort som sina konkurrenter. BMW M235i kan skryta med klimatkontroll, navigationssystem, farthållare, nyckellös ingång, elektrisk passagerarsits, luftkonditionering med flera zoner, handsfree lift, osv.

Förutom de vanliga lyx- och komfortfunktionerna erbjuder den här bilen även tillvalsfunktioner som universell garageportöppnare, uppvärmd ratt, automatisk parkering, head-up-display, uppvärmda framsäten och adaptiv farthållare. Dessa funktioner gör att BMW M235i utstrålar överflöd och lyx.

Säkerhet

Som de flesta lyxbilar är BMW M235i också en säker bil med många avancerade säkerhetsfunktioner. Några av dessa funktioner är elektronisk stabilitetskontroll, BMW Assist eCall Emergency Sos, ABS och drivlinjens traktionskontroll, däckspecifik varning för lågt däcktryck och mycket mer.

  Vad är skillnaden mellan BMW 750i och 750Li?

FAQ

Hur länge kan en BMW M235i hålla?

Trots att BMW M235i är pålitlig och hållbar bestäms dess livslängd av dina körvanor och hur väl du underhåller dem. Med korrekta körvanor och korrekt underhåll kan denna bil lätt klockan över 200 000 miles.

Hur snabb är BMW M235i?

BMW M235i gran coupe är en snabb bil. Den kan accelerera från 0 till 60 på 4,5 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 135 mph med ett 155 mph-paket som tillval. Utrustad med en robust turboladdad inline-sexmotor kommer den här bilen att konkurrera fördelaktigt med andra bilar i sin klass.

Är BMW M235i en bra bil?

Ja, BMW M235i är en utmärkt bil. Tack vare dess avancerade teknik, säkerhetsfunktioner, lyxiga interiör och starka motor. Men som alla bilar har den också flera brister som du bör vara medveten om. Till exempel är bilens exteriör inte särskilt tilltalande som Mercedes eller Audis exteriöra prestandabilar.

Är BMW M235i en bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Sportbilen BMW M235i är en fyrhjulsdriven bil. Detta innebär därför att den kommer att kryssa smidigt på de flesta vägar och i olika väderförhållanden. Fyrhjulsdrivna bilar skickar vridmoment till alla hjul, vilket gör bilen stabil på alla vägar, med inkludering av hala ytor.

Vilken bil är bäst mellan Mercedes-AMG A35 sedan VS BMW M235i Gran Coupe?

Båda dessa bilar är prestandabilar med några förstklassiga egenskaper. Trots detta ser Mercedes-AMG A35-modellen mer tilltalande ut än BMW M235i Gran Coupe. När det gäller prestanda presterar BMW M235i något bättre än A35-bilen.

  BMW M5 tillförlitlighet

Bortsett från utseende och prestanda säljs dessa bilar till nästan samma pris, men BMW M235i är något dyrare. Överraskande nog är Mercedes-AMG A35 lyxigare än BMW M235i. Dessutom har Mercedes-AMG A35 mer sofistikerade standardfunktioner än BMW M235i.

Slutsats

BMW M235i är en pålitlig sportbil. Den har inte bara färre problem än andra BMW-sportbilar, utan är också billigare att underhålla. Det finns dock några vanliga problem som du bör vara beredd att hantera. Sådana problem är bland annat utmaningar med fabriksladdningsrör och problem med bränslepumpen.

Men om BMW M235i 2-dörrars coupé underhålls på rätt sätt är den en bil som kan hålla i flera år utan att utveckla större problem. Dessutom spelar dina körvanor, din plats och vädret också en roll för bilens långsiktiga tillförlitlighet. Du bör alltså överväga alla dessa faktorer innan du investerar i en bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts