Allt om problem med BMW:s dörrlåsmanöverdon

BMW tillverkar några av de mest avancerade, lyxiga, högpresterande och moderna bilarna på marknaden. Men eftersom BMW introducerar massor av innovativ teknik i sina bilar ställs man också inför massor av problem. Några av dessa problem är problem med dörrlåsets manöverdon.

Dörrlåsets manöverdon är det system som låser och låser upp bilens dörrar med en knapptryckning. Trots sin viktiga roll utvecklar BMW:s dörrlåsaktuator också problem som kan låsa dig ute eller inne i bilen. Så vad är några av BMW:s problem med dörrlåsets manöverdon?

De vanligaste problemen med BMW:s dörrlåsmanöverdon är ett defekt dörrlåsmanöverdon, en felande nyckelknippa, trasiga säkringar, felaktig kabeldragning och fel fungerande styrmodul. Men till skillnad från de flesta BMW-problem är problemen med låsmanöverdonet enkla och prisvärda att åtgärda.

Vilka är de vanligaste problemen med dörrlåsets manöverdon hos BMW?

Felaktigt dörrlåsmanöverdon

Dörrlåsaktuatorn är ett elektroniskt system som signalerar till ditt fordon att det ska låsas eller låsas upp på olika sätt. Dessutom kontrollerar den alla låsets reaktioner, till exempel att låsa bilen med den automatiska nyckelkniven, dra upp dörren med handtaget eller trycka på upplåsningsknappen på insidan av dörren.

Dessutom kommunicerar dörrlåsets manöverdon med din nyckel och ditt handtag, vilket gör det till ett mellanled mellan låscylindern och kontrollenheten. Så när dörrlåsets manöverdon går sönder kan det göra det svårt att komma åt din BMW eller till och med låsa ut dig. Därför måste du få det här problemet åtgärdat snabbt för att undvika ytterligare problem.

  BMW M6 Gran Coupe tillförlitlighet

Nyckelknippa som inte fungerar

Nyckelknippan är till stor hjälp eftersom den gör det lättare att låsa och låsa upp din BMW. Dessutom hjälper den till att avaktivera larmsystemet eller till och med ibland öppna bilens bagageutrymme. Nyckelfästen kan dock också fungera dåligt och orsaka allvarliga problem med att låsa eller låsa upp din bil.

Så nyckelkniven kan vara orsaken till problem med dörrlås i din bil. Några av de saker som gör att nyckelknippan inte fungerar är ett dött batteri i nyckelknippan, ett fel kopplat till nyckelknippans interna programmering eller ett tekniskt fel.

Ta bilen till en professionell mekaniker för att ta reda på vad som är problemet med nyckelkniven. Observera att en dålig nyckelknippa kan bytas ut.

Förstörda säkringar

Ett annat vanligt problem som gör att dörrlåsets manöverdon inte fungerar är en trasig säkring. Genombrända säkringar är mycket vanliga och är en del av dörrlåssystemets problem. Observera att säkringen bryter kretsen om något går fel i ditt BMW-dörrlåssystem.

Om säkringen gör att dörrlåsets manöverdon inte fungerar betyder det följaktligen att det finns ett underliggande problem. Det enklaste sättet att veta om säkringen har gått är om endast en dörr i din BMW inte fungerar. Detta är en enkel och snabb lösning. Det är bara att besöka din mekaniker och få den utbytt.

Felaktig kabeldragning

Innan du byter ut någon av dörrlåsdelarna i din bil bör du kontrollera ledningarna. I de flesta fall tror man att dörrlåsets manöverdon eller säkring har gått sönder, bara för att inse att ledningarna var bortkopplade eller trasiga. Detta är mycket vanligt i äldre BMW-modeller.

  BMW X5 - Allt du behöver veta

Ledningarna i bilen går sönder eller blir felaktiga när bilen åldras. Detta beror på att dörren används ofta och det är bara en tidsfråga innan ledningarna måste bytas ut. Så innan du byter ut andra delar i dörrlåssystemet ska du kontrollera ledningarna och låta reparera eller byta ut dem.

Felande styrmodul

En felande eller dåligt fungerande styrmodul kan orsaka många problem med ditt låssystem. Dessutom kan de flesta av dessa problem vara svåra att identifiera och diagnostisera och de är ganska dyra delar av systemet. Dessutom måste styrenheterna också programmeras, vilket ökar den totala reparationskostnaden.

Om ditt låsmanöverdon har problem på grund av en felande styrmodul måste du därför se till att den diagnostiseras korrekt.

FAQ

Hur mycket kostar det att byta ut ett ställdon i BMW?

Det beror på BMW-märket och modellåret. Till exempel kostar det mellan 450 och 600 dollar att byta ut ett dåligt dörrlåsmanöverdon i BMW 328i. Observera att arbetskostnaden är cirka 230 dollar och att delarna kostar cirka 280 dollar.

Vad orsakar fel på dörrlåsets manöverdon?

Det finns flera saker som kan orsaka att dörrlåsets manöverdon går sönder. Den viktigaste är dock att vatten sipprar in i bildörren. Detta gör att dörrlåsets manöverdon fungerar dåligt. Att åtgärda läckaget kan därför rädda dörrlåsets manöverdon från att gå sönder. En annan vanlig orsak är ett gammalt dörrlåsmanöverdon, som bör bytas ut.

Vad är några tecken på ett dåligt dörrlåsmanöverdon?

Om du misstänker att ditt BMW-dörrlåsmanöverdon är dåligt eller slutar fungera finns det flera tecken som kan fastställa problemet. Några av dem är att det elektriska dörrlåset fungerar felaktigt, att det dåliga dörrlåset inte fungerar, att dörrlåset fungerar långsamt och att det uppstår konstiga ljud när man använder dörrlåssystemet.

  Vad är BMW M Sport Package?

Kan ett felaktigt dörrlåsmanöverdon tömma batteriet?

Ja, ett dåligt eller felaktigt dörrlåsmanöverdon kan tömma bilens batteri. Detta beror på att batteriet töms när låsstängerna trycks ner och upp när de trycks ner och upp. Och om lamporna förblir tända dräneras batteriet ännu mer. Därför är det viktigt att få ditt dåliga BMW-dörrlåsmanöverdon åtgärdat för att undvika ytterligare problem.

Efter hur många mil börjar ett dörrlåsmanöverdon få problem?

Det finns ingen specifik period då dörrlåsets manöverdon börjar få problem i BMW. Dörrlåsets manöverdon ska hålla hela livet. Ändå gör de flesta av dem inte det och kan utveckla problem när du minst anar det. En av de BMW-modeller som har problem med dörrlåsets manöverdon är BMW 330-modellen.

Sammanfattning

BMW:s dörrlåsmanöverdon kan vara besvärliga att hantera, men de är lätta att åtgärda, till skillnad från andra BMW-problem. Trots detta kan de flesta av dessa problem undvikas genom rutinkontroller och korrekt underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts