Allt om 2023 VW Amarok

2023 VW Amarok

Volkswagen har äntligen avslöjat den kommande 2023 VW Amarok och den nya Amarok har en hel del förändringar jämfört med den utgående modellen. Även om Amarok inte är en amerikansk storsäljare eftersom de flesta amerikanska kunder är intresserade av pickuper tillverkade i USA och Asien, hoppas 2023 års Amarok kunna ändra på det. Så om du vill veta allt om 2023 VW Amarok, se till att läsa den här artikeln!

Först och främst måste vi dock påpeka att den nya Amarok inte kommer till USA, vilket är synd eftersom den delar sin plattform med den extremt framgångsrika Ford Ranger, men med sin egen identitet och design. Motormässigt får 2023 års Amarok fyra diesel- och bensinmotorer, som alla är kraftfulla, sofistikerade och relativt effektiva.

Designmässigt ser Amarok mustig och beordrande ut och skiljer sig mycket från Ranger. Interiören får en stor vertikal infotainmentskärm och ett digitalt mätarkluster. Den upprättstående instrumentpanelen ser visserligen ut som den i Ranger, men är klädd med material av högre kvalitet överallt.

Vi kan förvänta oss att den nya Amarok är lika pålitlig som Ranger eftersom den använder samma underlag. Utsikterna för värde och praktiska egenskaper är riktigt bra eftersom Amarok finns som modell med enkel eller dubbelhytt med en stor säng och mycket utrymme i kupén.

2023 VW Amarok – Drivlinan

VW Amarok får fyra olika motorer. De två dieselmotorerna finns i många VW-modeller och är de 4-cylindriga 2,0L TDI-enheterna som erbjuder antingen 168 hk eller 201 hk för twin-turbo-modellerna. Den högsta dieselmotorn i serien är 3.0L V6:an som ger 238 hk eller 247 hk beroende på konfiguration och önskad effekt.

  Vanliga problem med Volkswagen E-Golf

Vissa marknader får också den Ford-baserade 2,3L-motorn som ger nästan 300 hk. Alla motorer med mer än 200 hk kommer att kopplas till Fords välkända 10-växlade automatlåda, medan mindre motorer kommer att levereras med en 6-växlad automatlåda eller till och med en 5-växlad manuell växellåda på vissa marknader.

När det gäller resten av drivlinan kan du välja mellan ett standard 4MOTION AWD-system eller ett mer avancerat valbart 4×4-system. Vissa marknader kommer dock att få en RWD-modell som sannolikt är den som finns i Ford Ranger eftersom VW inte är känt för att göra bakhjulsdrivna bilar.

2023 VW Amarok – Design och körning

När det gäller designen har 2023 Amarok ett helt nytt utseende med större dimensioner över hela linjen. Du får också nyare LED-lampor runt om i Amarok och en mycket högre framkåpa som liknar den på Ford Ranger. Interiören är baserad på den som finns i Ranger, men med VW:s designidentitet vilket gör att den ser riktigt snygg ut.

Körupplevelsen kommer troligen att likna den med den nya Ford Ranger vilket innebär att Amarok kommer att vara ganska kapabel i terräng samtidigt som den är följsam på en stadsgata. Det är ingen dynamisk pickup, men den kan hålla sig framme i kurvorna eftersom den får en styv fjädring som kan kontrollera Amarok/Ranger-vikten riktigt bra.

2023 VW Amarok – Tillförlitlighet och vanliga problem

2023 VW Amarok är inte ute ännu vilket innebär att vi inte riktigt kan säga om det är en pålitlig bil eller inte. Men eftersom Amarok är baserad på den nya 2023 Ranger bör vi förvänta oss att den är ganska pålitlig om den nya Ranger är något i närheten av den utgående Ranger.

  Vanliga problem med Volkswagen Golf

2022 Ranger är ganska annorlunda än 2023 Ranger, men dessa delar ganska många delar med varandra. Som sådan fick 2022 Ranger ett 85/100 J.D. Power tillförlitlighetsbetyg, vilket anses vara utmärkt.

2023 VW Amarok – värde och praktiska egenskaper

Nya VW Amarok kommer troligen att börja på cirka 32 000 pund inklusive moms i Storbritannien, cirka 45 890 dollar i Australien och cirka 35 000 euro i Europa. Med högre modeller kommer det här priset att stiga betydligt, men det här är intervallerna för instegsmodellerna med dieselmotorer, RWD och enkelhyttskonfiguration.

Om praktiska egenskaper är ett måste är Amarok med dubbla hytter rätt för dig, men om du vill ha tillräckligt med utrymme fram och inte ofta transporterar bakre passagerare bör enkelhyttsversionen räcka. Sängen är cirka 1,5 fot stor, vilket är samma som för Ranger. Sikten är också riktigt bra tack vare en upprätt körställning och inte alltför många döda vinklar.

FAQ-avsnitt

Är 2023 VW Amarok värd det?

Om du äger en äldre VW Amarok-modell och funderar på att uppgradera den är 2023-modellen verkligen värd det eftersom den har en hel del uppgraderingar och troligen kommer att vara tillförlitlig eftersom Ford gör tillförlitliga mindre pickup-lastbilar.

Fördelarna med Amarok jämfört med Ranger är att Amarok känns lite mer speciell och lyxigare vilket är vad folk vill ha från en daglig förare. På det hela taget är Amarok både en bra cruiser och en hygglig arbetshäst, vilket är precis vad köparna av små och medelstora pickuper vill ha.

  Är Volkswagen Caddy en bra bil?

Är VW Amarok 2023 säker?

Eftersom 2023 Amarok delar de flesta av sina delar med Ford Ranger kan vi förvänta oss att det är en riktigt pålitlig lastbil. Det betyder att den kommer att få alla de nyaste och mest avancerade assistansfunktionerna, som blind spot assist, lane keep assist, cross-traffic alert, adaptiv farthållare och många andra tillhörande funktioner.

Allt som allt, om säkerhet är en prioritet bör du inte ha några problem att leva med Amarok eftersom den verkligen erbjuder en stor palett av alla moderna säkerhetsfunktioner som du förväntar dig av en 2023-lastbil.

Vilka bilar konkurrerar med VW Amarok 2023?

VW Amarok konkurrerar med sin bror Ford Ranger, men även med Chevrolet Colorado och GMC Canyon. Toyota Hilux är också en riktigt liknande lastbil medan Nissan Navara och Mitsubishi Strada också är starka konkurrenter.

På det hela taget tycker jag att Ranger, Amarok och Toyota Hilux är bäst i det här segmentet eftersom de är mest användbara och bäst utrustade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts