Är Volkswagen Caddy en bra bil?

Är Volkswagen Caddy en bra bil?

Volkswagen Caddy lanserades första gången 1980 som en MPV personbil, eller som en kompakt skåpbil som främst används av företag i Europa. VW Caddy finns i några olika varianter som en MPV/van Caddy (2-dörrars eller 4-dörrars) eller en större Caddy Max för maximalt utrymme. Är Volkswagen Caddy en bra bil?

Om du behöver en mindre MPV eller en kompakt transportbil är VW Caddy verkligen en bra bil eftersom den erbjuder klassledande egenskaper i många kategorier. VW Caddy har funnits i mer än 40 år vilket innebär att VW vet hur man tillverkar en sådan här bil och det är därför så många köper den än idag.

VW Caddy finns i några olika 4-cylindriga motorvarianter i både gas- och dieselvarianter. Alla dessa är effektiva, sofistikerade och relativt kraftfulla. Caddy är övervägande en FWD-bil, men vissa versioner erbjuds även med AWD 4MOTION.

Designen på VW Caddy är utilitaristisk vilket innebär att formen följer funktionerna som inte gör att Caddy sticker ut på något sätt. Interiören är mer eller mindre densamma medan den praktiska användbarheten är fantastisk, både för passagerare och last.

VW Caddy – Drivlinan

VW Caddys gasmotorpalett omfattar 1,2L, 1,4L, 1,5L eller,1,6L 4-cylindriga motorer genom de senaste decennierna. Dessa motorer har vanligtvis mellan 80 och 130 hk och är inte nödvändigtvis de mest populära VW Caddy-motorerna eftersom de saknar vridmoment, vilket inte är något man vill ha från en bil som kan transportera människor och last.

Det är därför de flesta väljer dieselmotorer som finns tillgängliga med upp till 150 hk. 1.6L TDI är det effektivare alternativet medan 2.0L TDI är den bästa motorn du kan få till VW Caddy eftersom den har upp till 150 hk och ger upp till 50MPG.

  Vanliga problem med Volkswagen Amarok

De flesta VW Caddy-varianter är framhjulsdrivna, men du kan välja 4MOTION AWD på några av de mer kraftfulla modellerna. När det gäller val av växellåda har du möjlighet att välja mellan en manuell växellåda och en DSG dubbelkopplad sjuväxlad växellåda.

VW Caddy – Design och chassi

Som vi nämnde i början finns VW Caddy tillgänglig som antingen en personbil eller en mer traditionell skåpbil. Designen är inte så spännande, men det är fallet med i stort sett alla bilar från det här segmentet. Inredningsdesignen är mer eller mindre densamma vilket innebär att den inte ruckar på några fjädrar.

Chassit och fjädringsinställningen är styv, men det är nödvändigt för att Caddy ska hålla sig väghållbar även när den är packad med massor av människor och saker. Caddy är konstruerad för att vara en arbetshäst, vilket innebär att engagemang och spänning hos föraren är långt ifrån prioriterade. Hur som helst gör Caddy det den ska göra, och det är att transportera saker utan problem.

VW Caddy – Tillförlitlighet och vanliga problem

VW Caddy har ett kontinuerligt gott rykte när det gäller tillförlitlighet, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att bilen ska lämna dig strandsatt. De vanligaste VW Caddy-problemen är förknippade med bränsleinsprutorna, växellådan, turboladdaren, elen och EGR-ventilen.

De flesta av dessa kan åtgärdas utan problem, men de kan också undvikas helt och hållet om du underhåller bilen när det behövs. Hur som helst är VW Caddy en av de mest tillförlitliga bilarna i detta segment eftersom VW kontinuerligt har uppgraderat den sedan 1980.

  Vanliga problem med Volkswagen Up

VW Caddy – Värde och praktiska egenskaper

VW Caddy kan fås i praktiskt taget alla prisklasser beroende på vad du vill ha, vad du behöver och hur mycket du är villig att betala för det. Bilar som dessa är vanligtvis utformade för att vara billiga eftersom ingen egentligen vill köpa en Caddy om en sådan bil inte är nödvändig. Som sådan finns det gott om begagnade alternativ att välja.

Praktiskheten är där VW Caddy briljerar eftersom den erbjuder upp till sju platser och ett enormt lastutrymme som känns som en hangar. VW Caddy är också lätt att se ut ur, lätt att komma in och ut ur och lätt att parkera och manövrera.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa VW Caddy?

Om du är ute efter en kompakt skåpbil, en bil med sju säten eller en kompakt transportbil är VW Caddy ett riktigt bra alternativ. Som nämnts ovan köper de flesta människor dessa för att de behöver dem, inte för att de har en svaghet för skåpbilar. Du kan välja mellan en mängd konkurrerande bilar och modeller, men ingen av dem är lika konsekvent som VW Caddy är.

Detta innebär att Caddy har en speciell plats i detta segment och är en av de mest sålda bilarna i detta segment. Hur som helst bör du överväga VW Caddy, men se till att testa Ford Transit, Toyota Proace City, Citroen Berlingo, Fiat Doblo cargo och alla andra kända alternativ för kompakta skåpbilar.

  Är Volkswagen E-Golf en bra bil?

Är VW Caddy en säker bil?

Volkswagen är ett märke som är känt för att göra 5-stjärniga säkerhetsrankade bilar i årtionden nu vilket innebär att VW Caddy också är en av dem. Visst, du får inte den allra senaste och bästa säkerhetsutrustningen i en arbetshäst MPV, men Caddy är faktiskt en av de bättre utrustade bilarna från detta segment eftersom den kommer med en hel del saker.

Caddy kan fås med autonom nödbromsning, korsningsassistent, fotgängarassistent, körfältsstödsystem, körfältsvarning, övervakning av döda vinklar, kameror, parkeringssensorer och en hel del traditionella säkerhetsfunktioner.

Är VW Transporter bättre än VW Caddy?

VW Caddy är effektivare, billigare, lättare att köra och lättare att äga jämfört med en VW Transporter. Transporter är en mer seriös bil eftersom den erbjuder mycket mer utrymme vilket innebär att den kan packa både fler personer och mer last. Transportern är också jämförbart pålitlig med Caddy också.

Om du behöver mycket utrymme och är villig att betala för det är Transporter det bättre alternativet. Om du däremot kan hantera utrymmet med Caddy är Transporter överflödig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts