Vilken Audi är bäst för långa förare?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche och i princip alla andra bilmärken försöker tillverka bilar som kan tillfredsställa en så stor kundkrets som möjligt. Det betyder att knappast någon biltillverkare där ute kommer att göra en modell specifikt för män, kvinnor, långa, korta, magra, överviktiga eller någon annan kundgrupp för den delen.

Därför försöker alla dessa märken erbjuda så mycket utrymme som möjligt samtidigt som de differentierar varje modell beroende på dess respektive segment. En Audi A1 kommer till exempel aldrig att kunna konkurrera med en Audi A8 när det gäller utrymme, och det är samma sak i hela bilindustrin.

Om du vill ha så mycket utrymme som möjligt i en Audi måste du välja antingen Audi Q7 eller Audi A8. Audi Q8 är inte lika rymlig som Q7 eftersom den offrar lite av det praktiska för en snyggare exteriördesign.

Hur som helst kommer knappast någon mainstream Audi-modell att sakna utrymme för 99 procent av människorna. Det betyder att allt över och vanligtvis inklusive A4 och Q5 är mer än tillräckligt för längre förare.

Audi Q7 – Den mest rymliga Audi

Audi Q7 är den största och mest rymliga Audi SUV du kan köpa eftersom den erbjuder upp till 7-sitsiga platser och tillräckligt med last för en månadslång resa runt landet. Den erbjuder också en upphöjd körhöjd vilket innebär att det är lätt att ta sig in och ut ur Q7:an för både långa och överviktiga förare.

Körställningen är bekväm samtidigt som den får dig att känna dig överlägsen alla andra mer kompakta bilar runt omkring dig. Q7 utnyttjar också en klassisk överdrivet boxig SUV-form vilket innebär att det finns gott om huvudutrymme på alla tre sätesraderna.

  Audi e-tron GT tillförlitlighet

Förutom att vara rymlig är Q7 också en riktig lyx-SUV som klarar både familjeuppgifter och VIP-transporter. Det är sant att den nuvarande generationen av Q7 närmar sig slutet av sin livslängd och att en helt ny modell snart kommer att ersätta den.

Q7 är dock fortfarande en konkurrenskraftig SUV som erbjuder klassledande utrymme i alla tre sätesraderna. Alla modeller kommer välutrustade från fabriken och vissa återförsäljare är faktiskt villiga att erbjuda lukrativa rabatter om du får rätt timing.

Audi A8 – Audis flaggskeppssedan

Om sedans är mer din grej bör du kolla in den helt nya Audi A8 eftersom den är en värdig konkurrent till den klassledande Mercedes S-klass. Audi erbjuder visserligen inte samma pampighet som S-klassen, men vissa föredrar ett mer understatligt tillvägagångssätt.

Utrymmesmässigt är A8 mer än rikligt eftersom dessa bilar vanligen används för att transportera VIP:s, världsledande politiker, kungliga familjer och eventuellt även en diktator eller två. Det bästa med A8 är att varje liten detalj är noggrant utformad för att du ska känna dig både speciell och bekväm.

Lyxmässigt är A8 verkligen den lyxigaste Audi-sedanen eftersom den använder de bästa byggmaterialen och den senaste VAG-tekniken. Du kan välja bland ett överflöd av motoralternativ och den bästa Audi A8 är Audi S8.

S8 erbjuder en perfekt balans mellan prestanda och lyx samtidigt som den ser mycket bättre ut än den vanliga A8. Allt som allt är A8 det allra bästa skiktet i Audis katalog vilket innebär att den sannolikt kommer att tillfredsställa alla.

  Audi A3 tillförlitlighet

Hur rymliga är dagens Audi-bilar?

Genom åren har bilarna blivit mycket större vilket innebär att även modeller som A3 nu erbjuder mycket mer utrymme jämfört med en A4 från bara ett decennium sedan. Bilarna växer inte bara i storlek, de är också bättre utformade, vilket innebär att ergonomin i bilen och det totala utrymmet är större även utan en betydande ökning av den totala hjulbasen.

Ett perfekt exempel på detta är Audi A3 sedanen. Jag är 1,80 meter lång och kan mer än väl sätta mig bekvämt i A3 även utan att beröva det bakre passagerarutrymmet för mycket. Detta innebär att fyra vuxna lätt kan sitta bekvämt i A3.

Även om det går att göra utan alltför stora uppoffringar erbjuder en A8 eller en Q7 mycket mer utrymme än A3. Om A8 och Q7 inte kan tillfredsställa dina behov när det gäller utrymme finns det alltså ingen bil förutom Hummer SUV:er som faktiskt kan göra det.

FAQ-avsnittet

Vilken Audi har minst utrymme?

Den minst rymliga Audi-modellen som för närvarande säljs är A1 hatchback eftersom den är utformad för att fungera på livliga stadsgator snarare än i VIP-transporter. Det betyder inte att du inte kommer att få plats i A1, snarare att du inte kommer att njuta av din tid med att köra den.

En kompakt bil känns annorlunda att köra vilket är både bra och dåligt. Det goda är att du kommer att kunna parkera den utan problem, men det dåliga är att små bilar helt enkelt inte känns så speciella eller lyxiga, oavsett märke.

  Bästa året för Audi S4

Vilken Audi är bäst att köra i?

Audi A8L med lång hjulbas är den bästa chaufförsupplevelsen du kan köpa. A8L är utformad endast för passagerare i baksätet eftersom den erbjuder möjligheten till Captain Chair-sittplatser som kan lutas helt och hållet med en knapptryckning.

Detta gör det möjligt för dig att bokstavligen lägga dig platt medan du körs i yttersta komfort och lyx. Dessa bilar används i första hand som chaufförer, vilket innebär att det knappast finns någon ägare som kör en A8L själv.

Vilken Audi är den mest bekväma?

Återigen är det A8, oavsett om det är A8L eller modellen med kort hjulbas. Det är också värt att nämna att Audi S8 erbjuder en något sportigare upplevelse med lågprofildäck och en styvare fjädring, vilket innebär att du bör hoppa över den om du vill ha den mest bekväma körningen.

Nästan alla Audi-modeller som finns är dock tillräckligt bekväma för de flesta, inklusive A3. A4 och A5 är ännu mer bekväma medan A6 och A7 är nästan lika bekväma som A8.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts