Vilken är världens långsammaste bil?

Topphastighet, effekt och acceleration är några av de viktigaste aspekterna när man köper en superbil eller en sportbil. Effekten i sig är viktig oavsett vilken typ av bil du köper eftersom den säger mycket om hur effektiv bilen kommer att vara i motorvägshastigheter.

Å andra sidan vill ingen köpa en bil med mycket låg effekt eftersom det inte är meningsfullt i ett vardagligt scenario. Om du är en av de personer som faktiskt vill ha en så långsam bil som möjligt kan du vara säker på att det finns ett par alternativ.

Folk tror att superbilar är de verkliga nackvändarna, men något som en Peel P50 kommer definitivt att väcka uppmärksamhet, till och med mer än en Porsche 911 till exempel. Förutom den lilla P50 är Azonic Aixam Coupe och Tata Nano också smärtsamt långsamma.

E-bilar brukar hyllas för sina accelerationstider, men Renault Twizy är helt säkert den långsammaste elbilen på marknaden. Om du älskar klassiska bilar ska du se till att kolla in Beetle Convertible från 1973, men förvänta dig inte att den här bilen någonsin når 60 mph i praktiken, precis som alla andra bilar på den här listan.

Peel P50

Peel P50 är en banbrytande bil, liksom Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera RS och McLaren F1. Alla dessa fyra är rekordbilar som officiellt erkänns av Guinness rekordbok, men endast tre av dessa är förknippade med topphastigheter på över 250 mph, och P50 är inte en av dem.

P50 fick faktiskt världsrekordet för den minsta produktionsbilen på planeten med bara 41 tum i längd och 51 tum i bredd. Som sådan skulle man kunna förvänta sig att P50 skulle vara en snabb liten gokart tack vare en lättviktskropp, men nej, P50:s topphastighet når knappt upp till 35mph.

  Är hybridbilar billigare att försäkra?

Azonic Aixam

Azonic Axiam ser snabb och attraktiv ut tack vare en sportig design, tvåfärgad lackering och en löjligt överdriven effekt på 5,6 hästkrafter. Aixam är ett företag som lyckas erbjuda bilar som är byggda med stadskörning i åtanke, och förvänta dig inte att se någon av deras bilar på någon typ av motorväg.

Aixam Coupe Evo är otroligt långsam, så mycket att P50 verkar som en Ferrari bredvid den. I en dragrace skulle P50 röja upp den sportiga Aixam Evo eftersom Aixam Evo endast har en topphastighet på 27 mph. Aixam Coupe är så långsam att du inte ens behöver ett körkort för att köra en sådan.

Tata Nano

Tata Nano är den minsta populära indiska bilen på marknaden. Nano är ganska jämförbar med den tidigare nämnda Aixam Coupe när det gäller styling och hastighet. Dessutom behöver du inte heller något körkort för att köra detta fyrhjuliga monster av en bil.

Nano drivs av en 38 hk stark 624cc tvåcylindrig motor som kan nå 60mph så småningom. Tata anger dock att det tar cirka 30 sekunder att nå 60 mph, men om du befinner dig i någon form av lutning kommer du aldrig att nå 60 mph.

Renault Twizy

Det är ganska uppenbart att alla bilar som nämns här förutom P50 är genuint användbara i en stadskörning tack vare en kompakt design, bra sikt och billiga bränsle- och underhållskostnader. Renault Twizy däremot är ett ganska populärt transportmedel i Frankrike, särskilt i Monaco.

  Vilket är det säkraste sättet för en hund att resa i en bil?

Twizy drivs av en motor på 17 hk som kan nå en toppfart på cirka 50 km/h. En sådan prestanda är ganska otymplig för alla typer av körsituationer förutom små och trånga stadsgator. Innan du åker ut med din Twizy bör du kontrollera väderprognosen eftersom bilen inte har några dörrar.

1974 VW Beetle Cabriolet

VW Beetle gjordes för folket, av folket. Därför var huvudmålet med VW Beetle tillförlitlighet och överkomlighet. När Beetle introducerades var 30 mph otroligt snabbt, och Beetles konstruktion var aldrig avsedd att gå över sådana fantastiska hastigheter.

En tid på 23,7 sekunder från 0 till 60 mph är rent ut sagt deprimerande för en bil av den här storleken, men toppfarten är lite mer betryggande på 70-80 mph. Oavsett hur långsam Beetle är kan man helt enkelt inte hata en så här vacker bil.

FAQ avsnitt

#### Vad är den snabbaste bilen i världen?

För närvarande är världens snabbaste bil SSC Tuatara, men se till att ta denna topphastighet på 316 mph med en nypa salt eftersom kontroversen som omger denna bil och rekordförsöket är ganska intensiv. Den näst snabbaste bilen i världen är Bugatti Chiron Super Sport 300 med en toppfart på 304mph.

Koenigsegg Agera RS toppar på 278mph, Hennessey Venom toppar på 270mph och den legendariska Bugatti Veyron toppar på 268mph. Vissa bilar som Koenigsegg Jesko eller Hennessey F5 förväntas nå liknande eller högre hastigheter eller till och med överträffa dem inom en inte alltför avlägsen framtid.

  Bästa bilen för trädgårdsmästare

#### Vilken är den snabbaste bilen i världen med en hastighet på 0-60 km/h?

En topphastighet på över 200 km/h är fantastiskt, men endast en liten andel av bilar som klarar av att köra över 200 km/h når någonsin sådana hastigheter. Å andra sidan är det lätt att uppleva 0-60mph-tider på under 3 sekunder, allt du behöver är lite väg och ett bra startkontrollsystem.

Den snabbaste produktionsbilen för närvarande är Rimac Nevera med en 0-60mph-tid på 1,85, vilket är helt galet. Den näst snabbaste 0-60 mph-bilen är Tesla Model S Plain edition, som kan nå 60 mph på 1,99 sekunder. Den snabbaste bilen med förbränningsmotor är 992 Porsche Turbo S med en 0-60mph-tid på 2,3 sekunder.

#### Vilken är den snabbaste bilen i världen på en kvartsmil?

I dragracingvärlden anses en bil som körs på mindre än 10 sekunder på en kvartsmil vara helt galen. Det finns en hel del bilar där ute som kan köra under 10 sekunder på en kvartsmil, men en bil som kör under 9 sekunder på en kvartsmil är inte något man ser varje dag.

Bugatti Chiron Sports är en lyxig hyperbil för 3,7 miljoner dollar med en kvartsmilstid på 9,4 sekunder. Bilar som SSC Tuatara, Koenigsegg Agera RS och Porsche 918 Spyder är också 9-sekundersbilar. Den snabbaste serietillverkade bilen med kvarts-milstid är RImac Nevera med en häpnadsväckande kvarts-milstid på 8,6 sekunder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts