Vilket är det säkraste sättet för en hund att resa i en bil?

Om du äger en hund under hela hundens livstid är det troligt att du någon gång hamnar i en bilolycka medan din hund är i bilen. Om det är en klassisk stötfångarolycka på en parkeringsplats är det inte nödvändigt att säkra hunden, men om det är en olycka med högre hastighet är det extremt nödvändigt.

För att ge en liten fingervisning om sammanhanget: en ”vanlig” hund väger ungefär 60 pund, och man skulle kunna tro att en sådan hund omöjligen kan utgöra någon fara för resten av bilens passagerare vid en eventuell krock. Men en hund på 60 pund som färdas i 35mph är faktiskt en missil på 2700 pund som lätt kan döda dig och din hund.

Alla tunga föremål i en bil ska spännas fast på ett säkert sätt, det spelar ingen roll om det är en hund, en människa eller en tv-apparat. Så om du vill slippa sådana farliga situationer, se till att säkra dig själv och hunden när du ger dig ut på vägen.

Och det bästa sättet att göra det är att köpa ett hundbälte eller en zipline-sele för hundar. Om du har en mindre hund kan du också sätta den i en hundkorg och säkra kassen med ett särskilt korgbälte. Om du äger en större hund är ett hundskydd för bagageutrymmet eller ett hinder för baksätet också en bra idé.

Säkerhetsbälte för hundsele

Ett dedikerat hundselebälte är en av de mest populära metoderna för att säkra hunden som för närvarande finns tillgängliga. Ett säkerhetsbälte för hundsele är lika effektivt för att säkra en mindre, medelstor eller större hund. Det är värt att nämna att detta främst riktar sig till välartade hundar.

  Är det okej att lämna en elbil inkopplad?

Om du väljer en hundsele ska du se till att du fäster hundsäkerhetsselen med det vanliga bilsäkerhetsbältet. Anslut silverspännena till hundens sele och placera hunden på sätet. Se till att hunden har tillräckligt med utrymme för att sitta bekvämt och att den inte tuggar igenom bältet.

Hunds sele med zipline

En dedikerad zipline-sele för hundar är ganska lik den vanliga hundselen för hundar, men den här metoden är mer effektiv om du äger en yngre hund som har problem med att sätta sig ner. Den här metoden säkrar hunden perfekt samtidigt som den lämnar tillräckligt med utrymme för hunden att röra sig.

Du bör använda den här metoden tillsammans med den vanliga hundselen i ett försök att säkra din hund så bra som möjligt. När du har fäst zipline på själva säkerhetsbältet ska du se till att du spänner det ordentligt så att det inte lämnar för mycket utrymme för hunden att röra sig.

Hundkassar

En särskild hundkista är perfekt för mindre hundar eftersom den inte kräver att du håller fast hunden direkt. Men den här metoden är mest inriktad på mindre, mer avslappnade hundar. Se till att den låda du använder är tillräckligt stor och att hunden lätt kan resa sig upp och vända sig runt i lådan.

Se till att koppla lådan till säkerhetsbältet för att se till att lådan inte flyger runt. Om din hund är nervös när den är inne i lådan kan du också använda en filt för att täcka lådan under resan.

  Vilken är den mest bekväma bilen för seniorer?

Skydd för hundar i bagageutrymmet

Om du äger en kombibil eller någon annan typ av hatchback är ett dedikerat hundkofferrumsskydd ett bra alternativ för större raser eftersom det gör att hunden kan röra sig fritt i tillräckligt med utrymme, men det säkrar också hunden och resten av passagerarna om något går fel.

Om du väljer ett skydd för hund i bagageutrymmet, se till att säkra skyddet så bra som möjligt så att det inte kan skjutas ur sin position. Detta är också en perfekt metod om du äger flera hundar så länge de inte är för stora och att det tillgängliga utrymmet inte är för begränsat.

Vad ska jag göra när jag reser med en hund?

Först och främst ska du se till att du gör ett regelbundet stopp då och då så att din hund kan sträcka på benen och göra alla nödvändiga hundgrejer, som att gå på toaletten och avge extra energi. Vissa hundar får ibland åksjuka, så se till att börja med kortare resor först.

Du bör inte mata en hund när du är på resande fot eftersom risken är stor att din hund kvävs. Se till att mata din hund några timmar innan du åker på resa. Det är inte heller en bra idé att låta din hund hänga ut genom ett öppet fönster eftersom det inte är säkert för hunden.

FAQ-avsnittet

Hur flyger hundar?

Om du vill ta med dig din hund på en flygning finns det några procedurer som du måste göra beroende på bolaget. Men om din hund är tillräckligt liten kan du ta med den som vanligt handbagage.

  Vilken är den mest pålitliga 10-åriga bilen?

Men vissa bolag transporterar endast hundar i särskilda bagageutrymmen för bagage. För detta behöver du en tillräckligt stor hundkista och hunden ska sova under hela flygresan. Se till att du gör dina efterforskningar innan du går ombord på ett flygplan eftersom olika bolag ibland har olika förfaranden.

Vad händer med hundar under en mellanlandning på ett flygplan?

De flesta mellanlandningar är mindre än tre timmar långa, och därför kommer hunden att flyttas med resten av lasten från ett flygplan till ett annat om ni båda stannar på samma flygplan. Om uppehållet är längre är det troligt att du kommer att få se din hund igen.

Sådana förfaranden är dock alltid beroende av bolaget i fråga. Se därför till att informera dig om hur du flyger med en hund, särskilt om du gör längre mellanlandningar.

Vilka bilar är bra för hundar?

Om du planerar att regelbundet resa med några hundar bör en större kombibil eller SUV vara bilen för dig. Något som en Land Rover Discovery eller en Volvo V60 är båda tillräckligt rymliga för hundtransport i bagageutrymmet eller i baksätet.

Se till att du väljer ett lämpligt hundskydd för bagageutrymmet, sele eller kasse som lätt får plats i bilen. Och du bör alltid välja en hatchback av något slag eftersom stängda bakluckor aldrig bör användas för transport av hundar eller andra husdjur.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts