Vad är det billigaste sättet att skicka min bil?

Om du vill frakta din bil från en plats till en annan handlar valet av rätt metod inte bara om att välja den billigaste. Som med alla saker i livet är det du betalar för det du får. Och detta är särskilt viktigt om du transporterar en bil med högt värde.

Det finns många olika sätt att transportera en bil, du kan skicka den på en sluten eller öppen transportör, du kan anlita en chaufför eller be en vän/familjemedlem om en tjänst. I vissa fall kan du till och med lifta bilen eller transportera den med båt eller flyg.

Den billigaste och förmodligen säkraste metoden för biltransport är en öppen biltransportbil eftersom den vanligtvis kostar mycket mindre än en sluten biltransportbil, och det finns massor av sådana. Att anlita ett specialiserat transportföretag med utsedda terminaler i närheten av ditt område är förmodligen det bästa sättet att transportera din bil.

Du bör också fråga dina familjemedlemmar och vänner om de kan transportera bilen åt dig om de reser i samma riktning. Oavsett vad du väljer ska du bara se till att få många offerter från olika företag och se till att din bil är redo för transport.

Transport med öppen transportbil

Den förmodligen vanligaste metoden för biltransport är genom en öppen transportör. Öppna transportörer har massor av för- och nackdelar jämfört med en sluten transportör och att välja en av dessa två beror i hög grad på bilen i fråga och reseavståndet.

Öppna transportörer är lätt tillgängliga och det finns massor av olika företag som erbjuder denna typ av tjänster. En typisk modern biltransportbil kan vanligtvis ta upp till 12 bilar på två nivåer som är säkert fastspända för längre sträckor.

  Vilken är den mest bekväma familjebilen?

Dessa transportörer är relativt billiga jämfört med slutna transportörer, men de har också många nackdelar. En uppenbar nackdel är det faktum att bilen är utsatt för väder och vind under hela resan, om resan är lång är det troligt att du har en smutsig bil i slutet av resan.

Eftersom dessa typer av transportörer transporterar många bilar kan de dessutom ofta gå utanför rutten och lasta/lossa fler bilar. Detta innebär att leveransdatumet mycket ofta skjuts upp, och detta är ett stort problem om du inte kan vänta ytterligare en dag eller två om det behövs.

Slutna transportörer

Man skulle kunna tro att de flesta transportuppdrag utförs med hjälp av en sluten transportör eftersom dessa typer av transportörer är mycket säkrare. Men det är nästan aldrig fallet eftersom dessa typer av transportörer kan kosta 0,25-50 dollar mer per mil jämfört med en öppen transportör.

Detta beror främst på att dessa typer av transportörer är utrustade för att transportera 1 till 3 eller ibland till och med 5-6 bilar max. Detta innebär att om du väljer en transportör för en bil är det du som betalar för hela processen, men om du väljer en transportör för tre bilar delas kostnaderna mellan flera parter.

Men dessa typer av transportörer är mer meningsfulla om du transporterar en mycket värdefull lyxbil eller klassisk bil. Du vill väl inte att din Ferrari eller Porsche ska exponeras på varenda rastplats på motorvägen? En annan uppenbar fördel med en sluten transportör är att dessa typer av transportörer vanligtvis kommer fram i tid.

Säkerhetsmässigt är en sluten transportbil mycket bättre än en vanlig öppen transportbil eftersom den skyddar din bil mer effektivt, och ingen behöver ens veta att bilen som transporteras verkligen är en lyxbil eller en klassisk bil av högt värde.

  Varför blev kombibilar omoderna i USA?

Andra sätt att transportera din bil

Det finns också några olika sätt att flytta en bil från en destination till en annan, till exempel genom att lifta eller anlita en chaufför. Det finns också några personer som transporterar din bil på en släpvagn med en enda bil när som helst och var som helst, men dessa typer av flyttjänster är vanligtvis de dyraste.

Du kan också anlita en chaufför om avståndet inte är alltför långt och du behöver din bil så fort som möjligt. Eller så kan du be en vän till en familjemedlem att flytta bilen åt dig om de båda reser i samma riktning.

Det finns massor av olika sätt att flytta en bil, och du bör vara väl medveten om alla fördelar och nackdelar med vart och ett av dem. Försök att få så många offerter som möjligt och du bör alltid leta efter legitima kundomdömen innan du anförtror din bil åt någon.

FAQ-avdelning

Hur mycket kostar det att skicka en bil?

Priserna för biltransporter varierar drastiskt beroende på storleken och framför allt vikten på ditt fordon, eftersom tyngre bilar tenderar att kosta mer. Det beror också på avståndet i fråga eftersom längre resor som sträcker sig genom flera länder alltid kostar mer jämfört med resor mellan olika länder.

Om du planerar att transportera en mycket värdefull bil måste rederiet lägga större vikt vid att hålla bilen så säker som möjligt, vilket också driver upp priset. Om du planerar att transportera din bil under sommaren kan du räkna med att betala mycket mer eftersom efterfrågan på flyttjänster under sommaren är mycket högre.

  Vilken är den fulaste bilen?

Vad ska jag göra innan jag skickar min bil?

Innan du skickar bilen ska du kontrollera bränslenivån, eftersom bilen inte bör ha mer än ¼ av den maximala bränslenivån. Töm alltid bilen på alla personliga tillhörigheter och allt annat som kan bli stulet eller väcka uppmärksamhet på rastplatser, särskilt om du använder en öppen transportör.

Kontrollera dina däck och se till att de är pumpade enligt rekommendationerna och att de är i gott skick. Du bör också kontrollera bilens batteri, särskilt om bilen ska iväg på en längre resa. Om du transporterar en elbil ska du alltid se till att bilen är så fulladdad som möjligt.

Ska jag transportera min bil eller ska jag hyra en?

Om du ska åka på semester kan du också bara hyra en bil utan att behöva anlita kostsamma flyttjänster. Det kostar mycket mindre att bara hyra en hyfsad bil än vad det kostar att frakta en bil från ett land till ett annat.

Detta gäller särskilt om resan är relativt kortvarig. Men många bilentusiaster och superbilsägare tycker om att köra sina bilar under sommaren, och det är inte så troligt att de hyr ut en Nissan Altima i Monaco eller Saint-Tropez.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts