Vilken bil med hatchback har bäst markfrigång?

Även om hatchbacks inte är gjorda för terrängkörning är vissa av dem mer än kapabla att ta sig fram i ojämn terräng. För en sådan bedrift bör du överväga en hatchback som erbjuder tillräcklig markfrigång, men som ändå inte lider av högt vindbrus när du kör på motorvägen.

Det är kanske bara för att vägarna i ditt område är dåliga, eller så vill du ha en bil som kan åka vart som helst om situationen kräver det. Och för sådana ändamål är en hatchback kanske inte den bästa idén, men var lugn, det finns ett par alternativ som gör just det.

Subaru Crosstrek är en hatchback med en markfrigång på upp till 8,7 tum, vilket räcker till och med för seriös terrängkörning. Nya Fiat Punto är också en bil med en hygglig markfrigång på upp till 7,6 tum.

Kia Soul, Nissan Leaf och Ford Fiesta har upp till 6 tum markfrigång och Hyundai i20 har upp till 6,6 tum. Om du vill ha ett lyxigare alternativ erbjuder Audi A3 en markfrigång på upp till 6,3 tum, vilket är bäst i sin kategori.

Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek är en hatchback som erbjuder den högsta markfrigången av alla bilar som säljs idag. 8,7 tum markfrigång är högre än en hyfsad mängd riktiga SUV:er. Och det kommer inte som någon överraskning att en Subaru innehar en sådan bedrift eftersom detta märke alltid har varit otroligt kapabelt i terräng.

  Bästa bilen för nattkörning

Crosstrek erbjuder också gott om utrymme och en ganska bekväm körfjädring. Detta innebär att Subaru Crosstrek inte lider när det gäller motorvägskörning. Interiören i den nya Crosstrek är en enorm förbättring jämfört med den äldre generationen och hela paketet verkar erbjuda mycket värde.

Fiat Punto

Fiat Punto är en otroligt populär bil i vissa länder runt om i världen, särskilt i Indien där vägarna minst sagt är undermåliga. Och den nya Fiat Punto klarar verkligen av att strosa över sådana vägar med en markfrigång på 7,6 tum.

Sådana markfrigångssiffror är inte så vanliga i hatchback-segmentet, vilket ytterligare upprepar anledningen till varför Punto finns. Förutom den höga markfrigången erbjuder den nya Punto en anständigt utformad exteriör och interiör och massor av modern teknik.

Ford Fiesta

Ford Fiesta är en av de mest populära bilarna på planeten, och det är lätt att förstå varför eftersom denna kompakta hatchback erbjuder modern stil och teknik till ett pris som är lättillgängligt för större delen av befolkningen.

Och den maximala markfrigången för Ford Fiesta är cirka 6 tum hög. 6 tum markfrigång är lätt tillräckligt för att bekvämt ta sig över alla farthinder där ute, och knappt något potthål bör någonsin beröra bilens undersida.

Hyundai i20

Hyundai i20 är en liten hatchback som ändå lyckas erbjuda hög markfrigång, så mycket som 6,6 tum vilket placerar i20 i toppen av klubben för markfrigång för små hatchbacks. Förutom den höga markfrigången erbjuder i20 en relativt tilltalande design både invändigt och utvändigt och tillräckligt med utrymme för majoriteten av kunderna där ute.

  Vilka bilar är lätta att ta sig in och ut ur för seniorer?

I20 hamnar lite i underläge när det gäller lyx och lastutrymme, men det var aldrig avsikten med i20. Men trots det bör i20 tillfredsställa de flesta kunder, särskilt om man tar hänsyn till priset. I20 köps också främst i Indien, vilket ytterligare bekräftar varför i20 erbjuds med en så hög markfrigång.

Audi A3

Men om du vill ha en lyxigare hatchback som ändå lyckas erbjuda en hyfsad markfrigång är Audi A3 rätt väg att gå tack vare 6,3 tum markfrigång. För att få ett litet sammanhang kan man se att Mercedes A-klass hamnar lite i underkant, och BMW 1-serie är den sämsta av alla med en markfrigång på högst cirka 6 tum.

Förutom markfrigången erbjuder Audi A3 ett premiummärke som kommer med massor av komfort och lyxiga bekvämligheter. Kvaliteten på interiören är hög, och komfortnivåerna är ligor över alla andra bilar som listas i den här artikeln. Även om A3 inte är gjord för terrängkörning är det på en grusväg som Quattro Audis föddes.

FAQ-avsnittet

Hur höga är de genomsnittliga hastighetshöjningarna?

Höjden på ett farthinder är mest förknippad med hur mycket du måste sakta ner för att köra över dem. I de flesta länder varierar hastighetsbucklor från 3 till 6 tum som mest. Men vanligtvis är ett bostadsområde det enda stället där du kan hitta ett farthinder som är 6 tum högt.

I vissa länder bestäms höjden på farthinder av den federala lagstiftaren, men i andra länder tenderar höjden att bestämmas på en mer lokal nivå. I de flesta länder är dock 3 till 6 tum genomsnittet. För att vara högre än så krävs en SUV.

  Är hybridbilar billigare att försäkra?

Vilka biltyper är bäst i Indien?

Även om du kan överväga en hatchback är en SUV eller en crossover det bästa alternativet för platser som Indien eftersom vägarna där ute är av ganska låg kvalitet. Att köpa en stor SUV är inte en så bra idé eftersom de flesta vägar också är ganska överbelastade och det är stressigt att köra en stor SUV under sådana omständigheter.

Ett annat bra alternativ skulle vara att välja en sedan/estat som Audi A4 All-road eller Golf All-track. Men det är tillrådligt att du kryssar i det alternativet om du vill sälja din bil efteråt.

Vissa bilar som Porsche Carrera GT är värderade till upp till en miljon dollar, men Carrera GT finns inte tillgänglig med en noslyftare.

Även om det finns några företag på eftermarknaden som specialiserar sig på att utveckla lyftsystem för sådana bilar kostar de en orimlig summa pengar. […]

[…] […]

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts