Vilken är den mest rymliga hatchback?

Utrymme är viktigt för alla dagliga förare, eftersom det gör att du kan ta med dig både familjen och bagaget på en veckolång resa utan att behöva oroa dig för att ha alla nödvändigheter till hands. Hatchbacks bakluckor har introducerat ett mer praktiskt sätt att använda ditt bagageutrymme, även om bilen i sig är kompakt.

Om du främst är intresserad av en kompakt hatchback-formfaktor ska du se till att kolla in Honda Civic hatchback eller Hyundai Elantra GT. Om du vill ha en mer lyxig kompakt hatch, se till att kolla in VW Golf, eftersom Golf kombinerar både praktiska egenskaper med en lättillgänglig lyx.

Om du vill ha en större hatchback kan du kolla in VW Arteon eller Subaru Impreza. Om du är sugen på en lyxigare stor bil med baklucka bör du kolla in Audi A7 Sportback. Alla dessa ovan nämnda bilar borde vara mer än tillräckliga för de flesta människor där ute.

Det är värt att nämna att ordet ”hatchback” ibland hänvisas till bilar med små proportioner som Civic eller Golf, men ordet syftar faktiskt på bilar utrustade med en baklucka. Hur som helst bör du vara nöjd med någon av dessa, oavsett om du vill ha mer bagageutrymme eller inredningsutrymme.

Honda Civic Hatchback – 25,7 kubikfot bagageutrymme

Honda Civic är en riktig allkonstnärlig bil eftersom den är relativt prisvärd, rolig att köra, har mycket utrymme, är ganska ekonomisk och extremt pålitlig. Bakluckan är bred och hög och den har dessutom en ganska låg lastläpp vilket gör att du kan fylla den relativt enkelt.

  Vilken 3-radig SUV har mest bagageutrymme?

Civic har också delade baksäten som är fällbara i förhållandet 60:40, vilket ökar bagageutrymmet till enorma 46,2 kubikfot. Med baksätena på plats är Civic rymlig även för längre vuxna. Det är värt att nämna att Civic inte är så bred, vilket innebär att personen som sitter i mittsätet är lite begränsad när det gäller utrymme.

VW Golf – 22,8 kubikfot bagageutrymme

VW Golf har alltid varit en bil med imponerande ergonomi, och det är ganska uppenbart så fort du tar en titt på den fyrkantiga designen på baksidan. Detta innebär att bagageluckan är enormt stor och bred med en riktigt låg lastläpp, så det finns knappast någon annan bil där ute som är så lätt att lasta som Golf är.
Generationerna Mk7.5 och den nya Mk8 Golf är också utrustade med ett extremt avancerat infotainmentsystem och ett digitalt mätarkluster. Även om Mk8-generationen är nyare och ser mer imponerande ut, är den äldre Mk7.5 gen Golf fortfarande en fantastisk bil att köpa.

VW Arteon – 27,2 kubikfot bagageutrymme

VW Arteon är en extremt futuristiskt utförande hatchback sedan/coupe som syftar till att stjäla mer budgetvänliga kunder från Audi-, Mercedes- och BMW-hörnet. Med 27,2 kubikfot bagageutrymme är Arteon den mest rymliga bilen i sin klass, men den brister när det gäller inredning och kvalitet med tanke på prislappen.

Hur som helst är det svårt att nedvärdera Arteon oavsett hur man ser på den eftersom den också erbjuder bra ergonomi. Utrymmet som erbjuds kan ökas till 55 kubikfot om du sänker ner den andra sätesraden. Tillförlitligheten är hyfsad, effektiviteten är bra och det finns många olika motoralternativ att välja mellan.

  Hur tillförlitliga är självparkerande bilar?

Audi A7 Sportback – 24,9 kubikfot bagageutrymme

Audi A7 Sportback är ett rejält steg upp från Arteon när det gäller pris, lyx och teknik. A7 ser fantastisk ut, så mycket att många anser att A7 Sportback är en av, om inte den vackraste 4-dörrars Coupe på marknaden. Om du kombinerar det med en 4,0L V8 som ger 600 hk i RS7-modellen, kan du titta på den perfekta bilen.

Icke desto mindre är A7 extremt praktisk också eftersom den erbjuder 24,9 kubikfot bagageutrymme med baksätena i bruk och mer än 50 kubikfot bagageutrymme med sätena nedfällda. För att ge en liten överblick över sammanhanget: Audi A6 har bara 13,7 kubikmeter bagageutrymme, och det är den skillnad som en baklucka gör.

FAQ-avdelning

Är kompakta hatchbacks för små för långa personer?

Det beror på hur du använder din bil, men om jag ska vara ärlig är de flesta kompakta hatchbacks mer än tillräckliga även för långa personer. Jag har personligen använt en A3 Sportback som min dagliga förare i ungefär tre år, och trots att jag är 1,80 meter lång kunde jag lätt känna mig bekväm i A3 Sportback.

Med det sagt, när någon behövde använda baksätena var jag tvungen att skjuta fram mina säten, vilket oftast berövade mig välbehövligt utrymme. På det hela taget är de flesta hatchbacks bra för det mesta, men om du planerar att transportera flera passagerare ofta är det bättre att välja en större bil.

  Vilken är den bästa och mest långvariga luftfräscharen för bilar?

Vilken är den bästa ”heta” hatchbacken på marknaden?

”Hot” hatchbacks är bilar som är utformade för att kombinera prestanda och smidighet i en relativt liten formfaktor som dessutom har en baklucka. VW Golf har länge varit riktmärket för den allra bästa ”hot hatch”, men under det senaste decenniet eller så har det skett en enorm förskjutning mot bilar som AMG A45 och Audi RS3.

Audi RS3 Sportback är den allra bästa hot hatchbilen eftersom den har en härlig femcylindrig motor som låter som en babyversion av den V10 som finns i Lamborghini Huracan. A45 AMG är också en spännande bil att köra och det är den utgående Ford Focus RS också.

Vilken är den bästa 2-dörrars hatchback på marknaden?

När du tänker på en 2-dörrars hatchback tänker du förmodligen på bilar från Fiat, Mini eller liknande, men den allra bästa 2-dörrars hatchback på marknaden är mycket mer spännande än så. Den bästa 2-dörrars hatchback erbjuds av ingen mindre än Ferrari med sin eldsprutande V12-drivna GTC 4 LUSSO.

Denna löjliga skapelse från Maranello kombinerar prestanda, utrymme och stil i ett paket som inte kan matchas av någon annan bil på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts